Visoka zmaga Izole za nov zagon proti cilju – prva liga!

IZOLA – Po bolečem porazu v Slovenj Gradcu so se fantje RD Butan plin Izole na hitro morali sestaviti in misli usmeriti v nadaljevanje prvenstva. Čeprav četrto mesto na prvenstveni lestvici ne prinaša napredka v prvo slovensko rokometno ligo, velik del upanja vliva spoznanje, da si trenutni položaj in priložnost za uvrstitev v elito še vedno krojijo Izolani sami in kar je trenutno najpomembneje – njihova usoda ni zgolj odvisna od rezultatov konkurentov.
Včerajšnja zmaga proti Brežicam je bila nujno zlo, tekma pa je še pred iztekom prvega polčasa bolj ali manj jasno naznanila, da bosta novi dve točki ostali v Izoli. Tako se je tudi zgodilo in fantje so se začasno (s tekmo več pred ostalimi) znašli na “svojem” položaju – drugem mestu na prvenstveni lestvici, s točko prednosti pred hudima konkurentoma, ekipi Slovana in Krškim.
Naj povemo, da je rokometna dvorana na Kraški dobila novo umetniško podobo, saj so navijači Ribari Izola zrisali napis skupine kar na steno ob delu tribun, ki je “rezervirana” prav zanje.


DSC_0528

Peter Božič (s številko 6) je dosegel kar 11 zadetkov.

Izolani dokončali, kar so začeli

Izola
Športna dvorana na Kraški, gledalcev 200
Sodnika: Sok in Lah

RD Butan plin Izola – RK Brežice 35:22 (18:10)
Postava in strelci za RD Butan plin Izola
Gregorič (V), Jurič 3, Smej 2, Božič 11, Beganović 3, Alessio (V), Brumen 3, Redžić, Vuković, Peharc, Poberaj 7 König, Nikolić 3, Gašperšič 3 in Hušić (V).

Sedemnajsti krog 1. B državne rokometne lige sta kot prva odprla Izola in Brežice, ki se soočata z različnimi ambicijami v letošnji tekmovalni sezoni. Skromni Dolenjci bi se najbrž zadovoljili z uvrstitvijo v zlato povprečje, Izolani na drugi strani ne odstopajo od začrtanega cilja pred pričetkom sezone.

Tekmo so uspešno otvorili domači in z zaporednima zadetkoma Gašperšiča in Božiča pri rezultatu 2:0 nezadržno večali prednost pred Brežičani. Tekma sama po sebi ni postregla z ničemer, kar bi posebej padlo v oči; pri rezultatu 7:2 so gostje sicer uspeli znižati izid na na “zgolj” tri gole zaostanka (10:7), a je to bilo tudi edino obdobje upanja, da bi se tekma morebiti prevesila na tehtnico rokometašev Brežic. Izolani so v nadaljevanju pritisnili na plin in dodobra prerešetali mrežo gostujočega vratarja, glavno besedo pa je imel eden najizkušenejših domačih igralcev, zimzeleni Peter Božič, ki je zgolj v prvih 30 minutah igre in še to nepopolnih, dosegel kar 8 (!) od skupnih 11 zadetkov.
Trenutno najbrž najuspešnejši sodniški dvojec Lah in Sok, ki delita pravico tudi na tekmah rokometne lige prvakov, sta zaradi pregrobe igre v prvem polčasu pokazala po 3 izključitve na domači strani, 2 pa so si prislužili Brežičani. Pri gostih sta največ zadetkov v prvem delu igre dosegla Hvastja in Tomše (po 3 vsak).
Po 15 minutnem premoru in rezultatu 18:10 se je izolska razlika pred gosti le še večala, trener Fredi Radojkovič je postopoma priložnost ponudil tudi tistim igralcem, ki v prvenstvu niso nabrali visoke minutaže, a obenem so jo dodobra izkoristili in skupaj z izkušenimi soigralci dosegli 35 zadetkov ter goste pustili pri številki 22.

DSC_0592

Navijaša skupina Ribari Izola je takole “označila” svoj sektor na tribuni športne dvorane na Kraški.

Izola, ki se trenutno nahaja na začasnem drugem mestu, je z zmago zbrala 27 točk, kar jo ohranja v stiku s prvouvrščenim Slovenj Gradcem (28 točk) ter Krškim in Slovanom (26 točk), ki pa svoje tekme 17. kroga morajo še odigrati.
Prihodnji teden se bodo obalni rokometaši odpravili v Radeče (1. marca), kjer bodo napadli svojo 14. letošnjo zmago v osemnajstem krogu tekmovanja.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

DSC_0578 DSC_0515 DSC_0521 DSC_0558 DSC_0562 DSC_0563 DSC_0588

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>