V končnici strli odpor gostov z Galjevice

image1

V 19. Krogu 1.B državne rokometne lige smo v dvorani na Kraški gostili ekipo ŠD Krim-Olimpija. Gostje, ki so jih mučile bolezni, so kljub zdesetkani postavi nudili močan odpor Izolanom, ki so  si zmago priigrali v zadnjih 10 minutah.

Tekmo so bolje odprli gostje iz Galjevice in povedli z dvemi zadetki 0:2. Izolani so z dobro obrambo uspeli goste ujeti in izenačiti. Nadaljevala se je iznačena in trda igra, v kateri so bili za odtenek bolj razigrani gostje in ponovno uspeli zbežati za dva zadetka 8:10. Izolani so takoj odgovorili in poravnali rezultat z dobro obrambo in hitrimi pol protinapadi. Do konca polčasa sta obe ekipi dosegli po dva gola in prvi del tekme se je končal z 12:12.

Tudi v začetku drugega polčasa se razmerje moči ni bistveno spremenilo in igralo se je gol za gol. Opaziti pa je bilo, da so se izolani počasi začeli prebujati in so prevzemali pobudo. Z dobro igro v obrambi so si poskušali priigrati dobro izhodišče, za hitre protinapade. V enem od teh, pa je Leskovar z grobim prekrškom ustavil Tea Beganovića in si prislužil rdeči karton. Gostom se je odsotnost Leskovarja poznala preveč in ko so domačini v zadnjih 10 min še močneje pritisnili so hitro ušli borbenim gostom za 4 zadetke. Kljub borbenosti gostje niso uspeli več resneje ogroziti domačih in zmaga je ostala doma. Izolani so slavili z 28:26.

Naslednjo tekmo bodo “modri” igrali naslednjo soboto v Ptuju pri neposrednemu tekmecu na prvenstveni lestvici. Upamo, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami in zbiranjem točk tudi na gostovanjih.

Forza Izola!!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>