Uroš Čuk zapušča krmilo kadetske ekipe!

Izola – V rokometnem društvu Izola je prišlo do trenerskih rošad. Še preden se bodo priprave na novo sezono sploh pričele (avgust 2020), je danes postalo tudi uradno, da bo dotedanji trener Uroš Čuk mesto trenerja kadetske ekipe prepustil Viliju Banu, ki se je v ribiško mesto ‘zasidral’ v letošnjem februarju. Slednji bo v novi tekmovalni sezoni, poleg mladincev, svoje izkušnje poskušal prenesti še na mlajšo generacijo.

Uroš Čuk, ki je sicer nekako slutil, da bo letošnja sezona na mestu trenerja kadetov zadnja, se ni uštel. Pogovor z nami je začel z naslednjimi besedami: “Dobro smo sodelovali z RD Izola in RD Jadran – Hrpelje. Ekipo sestavljajo izjemni fantje, ne zgolj v igralskem smislu, pač pa tudi v osebnostnem. Starši so lahko na te fante ponosni, jaz zagotovo sem in prepričan sem, da smo ustvarili eno lepo in homogeno sredino.”


Nekdanji vratar matične Izole, Sežane in Gold Cluba je sicer namignil, da bi v prihodnje utegnil biti dejaven pod streho dvorane na Kraški, toda v tem trenutku je nadaljeval: “Spoštujem odločitev uprave rokometnega društva Izola in se jim za priložnost in sodelovanje lepo zahvaljujem.”

Ambiciozni trener, ki prihaja iz rokometne “dinastije” Čuk, trenutno nima pripravljenih posebnih načrtov za prihodnost, a se z veseljem spominja lepih trenutkov, preživetih z generacijo 2003, 2004 in 2005: “Na to ekipo mi bodo ostali zelo lepi in prijetni spomini, vse od priprav na Sviščakih, turnirja v Beogradu ter zelo solidnimi in na trenutke izjemnimi predstavami svojega moštva. V že zaključeni sezoni smo prispeli do četrtfinala državnega tekmovanja, kjer pa smo malce popustili.”

Uroš je ob koncu pogovora zaželel vso srečo ekipi in novemu trenerju kadetske ekipe Viliju Banu ter spodbudil občinstvo in naše bralce: “Podpirajte še dalje naše fante!”

Vili Ban na drugi strani, ki smo ga natančneje predstavili prav v prvih dneh prihoda (februar 2020) v Izolo iz sosednjega Kopra, je že jasno začrtal cilje svojega dela in pričakovanja: “Veselim se dela z mladimi, saj imam z njimi desetletne izkušnje. V zadnjem obdobju priprav sem prepoznal kar nekaj perspektivnih domačih igralcev”, v isti sapi pa je novopečeni trener kadetske selekcije nadaljeval: “Cilj je jasen. Želim dvigniti moštvo na višjo raven in še v svoji krstni ‘modro beli’ sezoni pripraviti nekaj fantov na prehod v mladince. Nekaj jih je prav zagotovo sposobnih igrati na dveh frontah.” Nekdanji reprezentančni igralec, ki je med drugim kot odlični zunanji napadalec izkusil slast finala lige prvakov, nas je pred zaključkom izjave opomnil: “Pred leti sem kot trener kadetske selekcije Kopra postal podprvak izjemne generacije fantov, ki so danes na članski ravni prestopili v nekatere evropske klube. Želim si, da bi tudi v Izoli proizvedli nekaj takšnih fantov, saj imamo odlične igralce, bo pa uspeh iz tistega časa v letošnji sezoni v novem okolju težko ponoviti. Moramo biti potrpežljivi in garati.”

Avtor prispevka:
Martin FranetičDodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja