“Tramontana” odpihnila “rudarje”, Izola odšteva

DSC_1425

IZOLA – Čeprav so Izolani z zmago nad trboveljskim Rudarjem in “kiksom” zasledovalca iz Krškega za dodatno točko bliže prvi ligi, se v RD Izoli zavedajo, da je vsaka naslednja tekma kar finalnega značaja. Do zaključka prvenstva 1. B državne rokometne lige v sezoni 2018/2019 ostaja zgolj še 5 tekem, kjer je teoretično možno prav vse – tudi izpad naših fantov iz trenutnega 2. mesta, ki jih pelje med klubsko elito slovenskega rokometa. A če po drugi strani pogledamo požrtvovalnost, veliko željo in srčnost ekipe, ki jo je Fredi Radojkovič povsem nadgradil, je Izola trenutno v dodatni prednosti.
Tekmo proti Rudarju iz Trbovelj brez poškodovanega Matjaža Brumna so dobili domači fantje pred polno dvorano in to brez večjih pretresov, na tribunah pa se je odvila akcija, ki je dosegla svoj namen in nosi ime: tramontana.


Hušićev rekord v modro – beli zasedbi, fantje s publiko na čelu neustavljivi

Izola
Športna dvorana na Kraški, gledalcev 500
Sodnika: Majer in Žitnik

DSC_1394

Vratar Hušić nerešljiva uganka za napadalce Rudarja.

RD Butan plin Izola – RD Rudar Trbovlje 30:20 (13:8)
Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Gregorič (V), Jurič 4, Smej, Beganović 5, Poberaj 4, Božič 5, Zorič – Stepančič, Vuković, Redžić 1, Alessio (V), Peharc, König, Nikolić 4, Čolić 3, Gašperšič 3 in Hušić (V).

Poškodba “motorja” ekipe Matjaža Brumna na zadnji gostujoči tekmi je mnogim morda vlila dovolj dvoma o uspehu izolske zasedbe proti vselej neugodni ekipi iz Trbovelj, toda fantje so od prvega napada pritisnili in nezadržno višali prednost v polni športni dvorani na Kraški, ki je bila v znamenju modro – bele barve pod sloganom akcije “tramontana“. V zadnjem obdobju so fantje podrli svoje rekorde v letošnji sezoni; Božič je pred nekaj tedni dosegel 11 zadetkov, kapetan Jurič blestel z 8, Beganović  pa je Krškemu v samo prvem polčasu nasul kar 8 in dosegel rekordnih 9… vratar Hušić je na sinočnji tekmi dosegel vratarski rekord v izolskem dresu letošnje sezone – kar 22 ubranjenih strelov!

Na premierni tekmi že omenjene akcije, kjer je kot pomočnik trenerja sodeloval poškodovani ter obenem eden najizkušenejših rokometašev v izolskem dresu v zadnjem obdobju – Brumen, so fantje hitro uprizorili izid 3:0. Prvi zadetek za “rudarje” je dosegel Ernestl, toda sledil je nov močan “sunek” izolskih igralcev in kmalu je na semaforju v odličnem vzdušju, ki so ga uprizorili Ribari in ostali gledalci, kazalo 7:1. Le nekaj trenutkov zatem je bilo 10:3 in to je tudi bila najvišja prednost fantov, ki jih v letošnji sezoni več kot odlično vodi Izolan Fredi Radojkovič, ki je kot trener spisal zlato zgodbo koprskega rokometa. Gostje so v nadaljevanju sicer nekoliko ublažili nalete obalnega 1. B ligaša, toda Hušić je branil, igralci zadevali. Domačini so z zadetkom Kristjana Juriča 2 sekundi pred koncem prvega dela na odmor odšli z rezultatom 13:8.
Prvi polčas je minil predvsem v znamenju izolske zasedbe in vrhunskih obramb vratarja, ki je v preteklosti branil barve RK Borca iz Banjaluke.

DSC_1425

Slavje pod modro – belim občinstvom-

V drugem delu tekme se zgodba ni bistveno spremenila; Izolani so nadaljevali načeto, dalj časa odsotni Patrick Čolić se je vrnil v svojem slogu in z izjemnim zadetkom sredi drugega polčasa naznanil, da bosta dve točki ostali kar doma. Mladi ter obetavni Poberaj kljub lažji poškodbi čedalje bolj postaja nosilec prve sedmerice, na drugi strani velja omeniti mladega Nikolića, ki iz tekme v tekmo odlično izkorišča vse večjo minutažo, kar velja tudi za Beganovića.
Fantje so tudi v drugem delu odigrali skoraj popolno, gostje se niso več vrnili, Radojkovič pa je priložnost ponudil mlajšim igralcem, ki so skupaj s svojimi soigralci pred izjemnim navijaškim vzdušjem slavili vnovič in prepričali domače privržence o svoji kvaliteti.
Veseli spoznanje, da fantje, ki se jim iz tekme v tekmo vse bolj odpirajo vrata v prvo ligo, postajajo čedalje bolj stabilni in agresivni v obrambi, kjer se v kolektivnih športih vse začne in tudi – konča.

Izolani bi v 22. krogu morali odigrati v Ajdovščini, a bo tekma zaradi organizacijskih težav domačinov preložena na kasnejši termin, o čemer vas bomo na uradni strani Facebook profila pravočasno obvestili.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>