S prekinjenim urokom v boj z evropsko ekipo!

IZOLA – Potem, ko je v Izoli bilo konec 3. kroga Lige NLB (22.9.2019), so rokometaši Butan plina Izole stekli pod tribuno domačih Ribarov in slavili prvi osvojeni točki v letošnjem prvoligaškem tekmovanju. Padla je ekipa Slovenj Gradca 2011, ki je še v pretekli sezoni v obeh srečanjih 1. B ligaškega tekmovanja obakrat odpravila Izolo. 
Še boljše novice prihajajo iz Trebnjega; čeprav se fantje Fredija Radojkoviča domov niso vrnili s polnim izkupičkom, je razpoloženje v taboru obalnega prvoligaša po zgodovinski točki imelo dva obraza. Proti favoriziranim Trebanjcem se je Izola prvič v zgodovini svojih prvoligaških sezon in zlate ere iz OŠ Trebnje vrnila s kontom na računu. Toda zavedanje, da so Izolani v drugi polčas krenili s prednostjo 5 zadetkov in zaradi nezbranosti v zadnjem napadu ter izenačujočem zadetkom nasprotnika v zadnjih sekundah tekme izgubili senzacionalno zmago, je druga plat medalje, ki bo ostala grenkega priokusa. Pa vendarle, po 25 letih je Izola prvič osvojila točko v Trebnjem.
V sredo 2.10.2019 bodo Izolani v vselej vroči dvorani na Kraški šli v boj z Ribničani, ki v zadnjem obdobju kraljujejo pri vrhu prvenstvene lestvice.


Od raja do izgubljenega položaja na začetno izhodišče

Trebnje
OŠ Trebnje | gledalcev: 450
Sodnika: Deržek in Brecelj.

RK Trimo Trebnje – RD Butan plin Izola 27:27 (9:14)

RD Butan plin Izola:
Hušić (V), Brumen (7), Petrović 5, Poberaj 5, Logar (V), Božič 3, Nikolić 2, Jurič 2, Gašperšič 1, Gačević 1, Beganović 1, Redžić, Novak, Miklavec, Čolić in Zorič Stepančič

 

Redko kdo si je upal pomisliti na noro končnico v telovadnici OŠ Trebnje, kjer dolga desetletja domuje Rokometni klub Trimo.
Rok Gašperšič in Spasoje Gačević sta v uvodnih minutah Izolane povedla v vodstvo z rezultatom 0:2, nato so se trije igralci obalne ekipe vpisali med strelce in prvič na tekmi so Izolani povedli s tremi zadetki prednosti (2:5). V presledkih smo spremljali igro gol za gol, a kljub temu se je prednost zasedbe Fredija Radojkoviča povečevala in s pomembnim prispevkom vratarja Hušića sta ekipi, pri čemer Trebanjci vidno šokirani, odšli na odmor. Na semaforju je kazalo 9:14 v prid gostom, tudi tokrat v spremstvu navijaške skupine Ribari Izola.

V drugem delu tekme se je zavidiljiva prednost Primorcev pričela topiti, ob neuspešnih napadih povratnika med prvoligaše so Trebanjci v 43. minuti izid poravnali in ogrozili tisto, kar se si po 30. minutah igre gostje priigrali – realne možnosti po osvojitvi točk. Strahovi gostov so bili upravičeni, saj so v nadaljevanju domačini prvič na tekmi povedli in si preko Cirarja zagotovili prednost dveh zadetkov.

Prišla je peklenska zadnja minuta (59.), kjer se je zgodilo vse. Mladi Poberaj, ki je sicer bil drugi najboljši strelec svoje ekipe s petimi zadetki, imel priložnost, da bi s šestim v zaključku tekme Izolo popeljal do zgodovinske zmage, a je vratar Tomić njegovo namero prebral. Sledilo je vročih 33 sekund srečanja, kjer sta delilca pravice sporno izključila izolsko okrepitev Gačevića, čemur je sledila daljša prekinitev zaradi protestov v taboru obeh ekip, sodnika pa sta v istem trenutku podelila še 3 dvominutne kazni, moči so bile izenačene. Vratar Jasmin Hušić je v izdihljajih tekme uspel ubraniti strel in le še streljaj od zmage približal svojo ekipo do popolnega skalpa, a je le nekaj sekund za tem Udovič Trebanjcem  iz levega krila zagotovil točko, po 3 sekundah pa je srečanja bilo konec.

DSC_1389Fredi Radojkovič je kljub zamujeni priložnosti za osvojitev polnega izkupička bil vidno optimističen:
“Fantom lahko le čestitam. Danes se je videlo, kaj pomeni disciplina v napadu in robustna obramba. Na začetku smo bili izjemni, a tudi pričakovali, da se bodo domačini prej ali slej približali. Na koncu smo lovili zaostanek in v zadnjih dveh minutah že vodili z dvema zadetkoma, pa vendar osvojili le točko. Moramo biti zadovoljni, hvala fantom in Ribarom.
Sedaj prihaja Ribnica in upam, da bomo priča še eni izjemni tekmi”
Točka je, neglede na potek tekme velika in težko prigarana, a kljub temu povsem zaslužena!
Naše fante v sredo 2.9.2019 ob 19:00 čaka nov test proti še enemu evropskemu udeležencu, ekipi Rika iz Ribnice, ki v zadnjih letih vse bolj pušča svoje sledi na vrhu prvenstvene lestvice.

Vabljeni!

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja