Prva liga? Test sezone v soboto!

DSC_0356

IZOLA – Ničkolikokrat smo v letošnji sezoni bili priča trilerjem izolskih rokometašev, ki so navidez že dobljene tekme skorajda izgubili, a se v zadnjih trenutkih srečanja naposled srečno izvlekli iz izgubljenega položaja. Čeprav bi poraz v Radečah fantom močno zaprl vrata v mesta, ki vodijo v elito slovenskega rokometa, so fantje z nekaj sreče prav v zadnjem napadu tekme iztržili dve težko prigarani točki, s čimer Izolanom omogočata nadaljevanje sanj o prvi ligi. To soboto pa se na Kraški obeta derbi sezone!
V tokratnem prispevku prvič v letošnji sezoni ne bomo poročali o tekmi, ki bo hitro šla v pozabo, pač pa o obdobju, ki bo položaj in usodo Izole postavil pred dejstvo.


RK Radeče Papir Nova – RD Butan plin Izola 27:28 (13:16)

Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Gregorič (V), Jurič 4, Smej, Beganović, Zorič-Stepančič, Brumen 9, Redžić 2, Nikolić 5, Poberaj 7, Vuković, Peharc, Gašperšič 1 in Hušić (V).

In kaj napisano pomeni za nadaljnjo usodo rokometašev, ki domujejo na Kraški? Preprosto povedano, da si jo Primorci odslej krojijo zgolj in le sami – matematika namreč pravi, da če bo obalni drugoligaš v preostalih 8 tekmah dosegel stoodstotni izkupiček, bomo v prihodnji tekmovalni sezoni ponovno uživali v prvoligaških srečanjih in nepogrešljivih derbijih s sosednjim Koprom, sicer bo četa trenerja Radojkoviča morala upati na spodrsljaje neposrednih konkurentov. A pot do tja je še dolga in predvsem trnava, saj prav prihajajočo soboto v Izolo prihaja ekipa Krškega, ki s točko več od Izole zaseda tisto mesto, ki že vodi v prvo rokometno ligo.

V ta namen vabimo vse ljubitelje rokometa in privržence izolskega športa, da v soboto 9.3.2019 pridete na spektakel v izolsko športno dvorano spodbujati naše fante do nove in morda kar ključne zmage v letošnji sezoni proti ekipi, ki je na domačem parketu Izoli zadala drugi poraz v letošnjem tekmovanju!

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>