Prelomno obdobje, v katerem bo znana usoda izolskih rokometašev!

DSC_1429

IZOLA – Pred pričetkom letošnje tekmovalne sezone smo že poročali o zastavljenem cilju članske zasedbe izolskih rokometašev, ki ga je z ustoličenjem trenerja Fredija Radojkoviča marsikdo pospremil z veliko mero optimističnega in smelega izziva. V izolskem taboru sanje o povratku med najboljša slovenska rokometna moštva postajajo resničnost, toda pot do tja je pravzaprav – zelo negotova in polna zank. Do zaključka prvenstva v 1. B državni rokometni ligi ostaja le še 5 dvobojev. Na Kraški 1 se še kako dobro zavedajo pomena prav vsake naslednje tekme, ki bi jih brez posebnega dramatiziranja lahko označili za ključne ali kar nekakšne “finalne obračune” obalnega 1. B ligaša.


Nobena skrivnost ni namreč, da se Izoli na široko odpirajo vrata k uvrstitvi v 1. NLB državno rokometno ligo, Čeprav je trenutno drugo mesto na prvenstveni lestvici “zlata” vredno in zaenkrat še rezervirano za izolsko ekipo, se kaj kmalu utegne zgoditi popoln preobrat. Mesarski boj na vrhu prvenstvene lestvice določajo kar štiri ekipe in sicer prvouvrščeni Slovenjgradčani, ki s tekmo več od Izolanov kraljujejo prav pred našimi fanti za 3 točke. A vse bi bilo bistveno lažje, če se ne bi tik za ekipo, ki jo izvrstno vodi Fredi Radojkovič, potegovali še 2 moštvi: Slovan in Krško. Izolani so si sicer priigrali tekmo bonusa (1 poraz je eventuelno še dovoljen), a se s trenutno formo Slovana v Ljubljani na povratni tekmi ne sme uresničiti črni scenarij (poraz za več kot 4 zadetke v primeru, da se ekipi točkovno izenačita), ki bi za posledico utegnilo izmenjati mesti na letvici z igralci iz glavnega mesta in sicer – Izola “out”, Slovan “in”.
Do 26. aprila bodo Izolani odigrali še dve srečanji in sicer prvo to soboto ob 19:00 proti Mokercu iz Iga ter teden dni kasneje zaostalo srečanje proti Ajdovščini v mestu burje. Da je položaj izolske zasedbe še toliko bolj trnav, je botrovala poškodba enega najboljših igralcev v Izoli v zadnjem desetletju – Matjaža Brumna, ki je že zaključil v z nastopi v letošnji tekmovalni sezoni.
Ambiciozni 1. B ligaš se tako spogleduje na eni strani z rajem in na drugi tudi s svojimi notranjimi demoni velikih nihanj v igri, kar utegne biti celo usodno. A če združimo veliko željo fantov in vodstva ter fantastično vzdušje na tribunah izolske športne dvorane, za nameček pa vse boljše igre v obrambi, se v bližnji prihodnosti lahko nadejamo kreaciji nove zgodbe.

Do takrat bo potrebno še nekoliko počakati in morebiti upati na spodrsljaje Slovana in Krškega, kar bi našim fantom dodatno olajšalo pot do cilja.
Naj se odštevanje prične, že to soboto od 19:00 dalje!


 

Uvodni porazi mlajših selekcij, mladinci “vstali od mrtvih”.

Starejši dečki A in B so se iz gostovanj vrnili s polovičnim uspehom v polfinalnih skupinah. Starejši dečki A so v Škoflji Loki v uvodnem krogu polfinalne skupine C nekoliko presenetljivo, a vendarle povsem zasluženo odpravili z Gorenjci. Najboljši strelec izolskega moštva, Timon Černetič je sam dosegel več kot polovico vseh zadetkov v gostujoči mreži (15), toda veseli spoznanje, da se v ekipi, ki jo vodi Nino Legnar, vse bolje znajde krilni igralec Timotej Tonejc, ki v zadnjem obdobju postaja vse zaneslivejši člen izolskega moštva.

RD Urbanscape Loka – RD Butan plin Izola 22:28 (9:12)
Piantoni (V), Černetič 15, Tonejc 4, Krička 3, Smej 1, Putrle (V), Gregorič 5, Panger, Ambrožič in Benčič.


Z minimalnim a žal s prvim porazom na uvodni tekmi polfinalnega srečanja so se vrnili mlajši igralci (st. dečki B). V Novi Gorici so sicer prikazali všečno predstavo, ki obeta, a na koncu štejejo zadetki in predvsem obramba. Kotposebno zanimivost velja izpostaviti neverjeten dosežek dveh izolskih igralcev – Davida Smeja ter Liama Kričke, ki sta srečanje zaznamovala s šuterskim podvigom; od ksupno 27 zadetkov izolske ekipe, sta omenjena igralca skupno dosegla neverjetnih 25! Trener izolskih mladcev, vselej redkobesedni Nino Legnar si s porazom ni posebej belil glave, saj je tudi sam priznal, da je s predstavo svojih fantov bil precej zadovoljen kljub grenkemu porazu.
MRK Nova Gorica – RD Butan plin Izola 28:27 (13:13)
Soršak, Bubič, Smej 15, Krička 10, Dodič 1, Panger 1, Piantoni (V), Cenčič, Stojanov, Bangoji in Rogelja.


Vsega lepega je enkrat konec; kadeti so prvič v letošnji tekmovalni sezoni položili orožje. Serije, ki je trajala od prve do zadnje tekme (16 tekem / 16 zmag), je konec. V 1. krogu polfinalne skupine A so nepopolni kadeti (poškodbe 3 reprezentantov: dalj časa odsotnih Galine, Đelatovića in Orbaniča) ostali brez točk, lov na “final-four” bodo morali iskati na preostalih in povratnih tekmah v skupini, kjer ne pričakujemo “lahkih” nasprotnikov. Prihodnji obračuni bodo hitro postavili Izolane pred dejstvo.

MRK Krka – RD Butan plin Izola/ RK Jadran H. K. 21:18 (10:9)
Alessio (V), Bekrić 2, Stančič 2, Felluga 2, Miklavec 7, Orbanič, Vešrič 5, Rizvić, Morato (V), Ahlin, Sanabor in Mujetić – Jovandić.


Mladinska selekcija, ki je v zadnjih štirih srečanjih 1. mladinske rokometne lige doživela prav toliko porazov, se je iz Velenja vrnila z zmago v 18. krogu.
Ekipa, ki se še dalje bori za prva tri odličja (trenutno 3. mesto s tekmo zaostanka), je kot edina še neporažena ekipa v mladinskem tekmovanju najprej doživela prvi poraz v Celju komaj pred mesecem dni, a na žalost so temu sledili še trije novi zaporedni porazi. Odsotnost dveh najboljših igralcev je terjala svoj davek, toda v Izoli vse moči usmerjajo prav k članski selekciji, za katero igrata vidno vlogo, vse pogosteje z mladinskih tekem odsotna Poberaj in Beganović.
Neglede na trenutno realnost, si fantje želijo osvojiti eno izmed 3 medalj, ki se jim bo vse bolj nasmihala s prihodnjimi zmagami.

RK Gorenje Velenje – RD Butan plin Izola 20:22 (9:9)
Alessio (V), Veršič, Smej 4, Beganović 4, Bekrić, Poberaj 7, Šapla (V), Korošec 4, Miklavec 3, Peharc in Felluga.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>