Pregled tekmovalnega tedna #5

IMG_0013

IZOLA – Minuli 5. teden državnih tekmovanj izolskih selekcij je za nami, ki pa je kot večkrat doslej postregel z nepopolno odigranimi tekmami. Odprli so ga Starejši dečki A – Zahod, zaključili člani z zmago v soboto.

V letošnjih državnih tekmovanjih poteka prava zmeda; nekoč je kot po pravilu vikend bil namenjen boju za prvenstvene točke vseh – od najmlajših pa vse do članskih kategorij. Toda v letošnji sezoni lahko v rednem tekmovalnem tednu spremljamo le dve do največ tri tekme, pri čemer moramo na neodigrane tekme nižjih selekcij počakati do drugega termina.
In kaj nam je prinesel jubilejni 5. teden?

Starejši dečki polovično uspešni
V zaostali tekmi 4. kroga je četa novopečenega trenerja Nina Legnarja proti Sežancem izvedla zgolj lažji trening. Nasprotnik, ki je v Izolo pripotoval brez menjav ter bil povsem nedorasel ob uspešnih obrambah domačega vratarja Matica Putrleta in v napadu nezaustavljivima Gregoričem (8 golov) in Černetičem (13),  je do polčasa nasprotnega vratarja v mrežo poslal vsega petkrat.
V nadaljevanju so Izolani le še povečevali razliko in prišli do svoje tretje zmage (36:19) v “zahodni” skupini.

V Trstu, ki velja za rokometno obarvano mesto v italijanskem prostoru, so naši “položili orožje” proti italijanskim vrstnikom in tako zabeležili svoj drugi poraz (poraz za dva zadetka) v sezoni.
Na vrhu lestvice še kot edina neporažena kraljujeta RD Koper 2013 in RK Kronos, s porazom proti Tržačanom so varovanci Legnarja zdrsnili na 4. mesto in tretje prepustili ravno Italijanom.

Člani “preživeli boj” proti samemu sebi
Člani nikakor ne najdejo “protistrupa” za že kronični padec v igri, ki ga igralska zasedba trenerja Fredija Radojkoviča nikakor ne uspe prebroditi. Čeprav so Izolani v 5 odigranih tekmah trikrat osvojili celoten izkupiček, končni rezultat nikoli ne pokaže nadvlade, ki so si jo igralci večji del tekme priigrali. Še več! Statistika kaže, da je Izoli prav na vseh odigranih tekmah uspelo nasprotniku ubežati za najmanj tri zadetke prednosti, ki jo niso uspeli nikakor zadržati. Poraz proti glavnemu konkurentu za vstop v elitno tekmovanje Slovenjgradčanom (Izola je vodila že za štiri zadetke) in remi proti Dravi (+3) je alarmantni znak trenerju in igralcem, da bodo padec v igri in obdobje “hude krize” morali čimprej odpraviti ali vsaj omiliti, v kolikor bo ekipa sploh še želela ohraniti stik z vrhom.
V prejšnjem tekmovalnem tednu so Izolani v infarktni končnici ponovno izvlekli zmago, čeprav so gostom bežali za že 6 zadetkov in prednost izgubili ter celo izgubljali za 1 zadetek v drugem polčasu. Hitro izgubljene žoge, nepotrebna “prebijanja” so Izolo skoraj stale zmago. A na srečo je vratar Jasmin Hušić bil najzaslužnejši za to, da gostje niso uspeli povečati prednosti za več kot 1 gol. Kot rečeno, so domačini v zadnjih 5 minutah rezultat spreobrnili sebi v prid in tako dosegli več kot pomembno zmago.
Člani po 5 odigranih tekmah s sedmimi točkami zasedajo 5. mesto prvenstvene lestvice v 1. B državni rokometni ligi, vrha lestvice nikakor ne želijo drugim predati Korošci, ki so na petih tekmah osvojili stoodstotni izkupiček.

To soboto bo članska selekcija odpotovala na težko gostovanje v Krško. Tekma, ki ji v tem trenutku lahko nadenemo naziv “najpomembnejša”, bo še kako napeta, saj prav Krčani bežijo Izoli za 1 točko (3. mesto) in navkljub vsem težavam v izolskem taboru, kaj drugega kot zmaga “ribičev” ne pride v poštev.

Toda še pred sobotnim obračunom, Izolo že jutri (sreda 17.10.2018) prvi obračun pokalnega tekmovanja. Nasprotnik pa prihaja kar iz 1. lige NLB, to je RD Urbanscape Loka.

 

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>