Pregled sezone (1): Starejši dečki A

STAREJSI DECKI A

IZOLA – Poletje je čas, ko si mnogi športni klubi in društva vzamejo čas za oddih po napornem zaključenem ritmu državnih in evropskih tekmovanj. V Izoli, kjer so pred kratkim zaključili s kadrovanjem članske ekipe za prihajajočo prvoligaško sezono, ni zatorej nič drugače. Ta čas ponuja predvsem večjo osredotočenost na pregled in analizo vsega, kar je staro tekmovalno leto v športnih dvoranah pustilo kot neizbrisani pečat. In tudi zunaj njih. Številke so lahko zelo resna stvar, zlasti ko govorimo o športnih sredinah, ki za preživetje nujno potrebujejo finančne učinke, da bi izpolnili vse obveznosti in pogoje za mirno pot skozi sezono.


V tokratnem prispevku se bomo dotaknili kratkih rezultatskih dosežkov ekip, ki ju vodi novopečeni koroški trener – Nino Legnar. Govorimo namreč o izolskih starejših dečkih A.

STAREJŠI DEČKI A

V predtekmovalnem delu zahodne skupine se je s sredino septembra 2018 pričelo državno tekmovanje tudi za naše dečke, ki so v “primorski skupini” zasedli končno 3. mesto med 8 ekipami. Na štirinajstih tekmah je varovancem Nina Legnarja uspel veliki met; osem zmag in 6 porazov je zadostovalo za uvrstitev v četrtfinalno skupino B. Vselej vroči sosedski derbi med Koprom in Izolo je v drugo pripadel gostiteljem Izolanom, ki so sosede v izjemno napeti končnici strli in premagali z rezultatom 21:17.

V zahodni skupini je Timon Černetič za Izolo na 14 srečanjih zabil kar 146 golov, Nejc Gregorič pa je s 106 zadetki zasedel 5. mesto najboljših strelcev skupine.

Uvodni krog četrtfinalne skupine so starejši dečki nesrečno izgubili za 1 zadetek proti SVIŠU v Ivančni Gorici. Čeprav so fantje pod vodstvom Nina Legnarja bili nekajkrat povsem blizu četrtfinalnih točk, se je sreča večkrat poigrala z izolskimi mladeniči, ki so na koncu morali priznati premoč ostalim 3 ekipam.
Toda narava tekmovalnega sistema je kljub temu naše fante poslala v polfinalno skupino C, kjer so fantje na 4 tekmah z eno zmago ter remijem za las izpadli iz tretjega mesta.

Pred zaključnimi turnirji velja izpostaviti vse boljše predstave (poleg standardnega T. Černetiča) še Davida Smeja, Liama Kričke ter Timoteja Tonejca, ki so iz tekme v tekmo kazali vse večji napredek v igri in samozavestni pristop, kar je poleg pomembnega prispevka preostalih soigralcev vsekakor dober obet za prihodnost.

Prišel je zaključni turnir naših dečkov v Sevnici (od 13. do 16. mesta), ki pa so si s tekmo proti trboveljskemu Rudarju po kar dveh podaljških in minimalnem porazu zaprli možnosti, da bi sovojili končno 15. mesto vseh ekip v državi. Nazadnje so se morali zadovoljiti s šestnajstim, kar pa je, resnici na ljubo, več kot soliden dosežek izolskega mladinskega pogona.

FB_IMG_1562227665946

V Izoli pa se lahko pohvalimo z izjemnim uspehom – najboljši strelec državnega prvenstva starejših dečkov B v sezoni 2018/2019 je bil Timon Černetič, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel kar 279-krat! Čestitke!

cof

Starejši dečki A so v minuli sezoni dosegli cilj.

Letošnjo tekmovalno sezono starejših dečkov B so sestavljali naslednji igralci:

SORŠAK ŽIGA
ČERNETIČ TIMON
BUBIĆ NIK
KRIČKA LIAM
SMEJ DAVID
PIANTONI ERIK
DODIČ DANEJ
LISJAK JAKOB
GREGORIČ NEJC
TONEJC TIMOTEJ
AMBROŽIČ NOEL
ŠENK MANUEL
PUTRLE NEJC
BENČIČ TAY

Nino Legnar je sezono komentiral z naslednjimi besedami:

davFantje so v splošnem gledano precej napredovali, kar velja zlasti za mlajše. Lahko povem, da sem zelo vesel, a obenem poudarjam, da nas v prihodnosti čaka še veliko dela”.

Avtor prispevka:

Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>