Po derbiju: Izolanom se uresničujejo sanje!

IZOLA – Dolgo pričakovani obračun do še nedavno prvoligaških moštev, ki se srdovito borita za vstop v prvo ligo, je osrečil domače moštvo. Poraz bi lahko obema ekipama (nekoliko) otežil možnosti za uvrstitev na vsaj (trenutno zelo želeno ) 2. mesto prvenstvene lestvice, ki že vodi v elito slovenskega klubskega rokometa. V Izoli smo spremljali tekmo s prvoligaškim pridihom in navijaško kuliso obeh ekip, toda zmagovalci so tokrat bili fantje Fredija Radojkoviča in izolska publika.
Mladinci po 3 zaporednih porazih izgubljajo stik z vrhom, kadeti še brez poraza s popolnim izkupičkom v polfinale. Zadnjo domačo tekmo v četrtfinalnih skupinah sta odigrali selekciji starejših dečkov A in B ter se od domače publike poslovili z grenkim porazom.


Beganoviču popustile zavore, Izola ponovno “na postaji” za 1. ligo

Izola
Športna dvorana na Kraški, gledalcev 550
Sodnika: Nahtigal in Kavalar.

RD Butan plin Izola – RK Krško 27:24  (13:11)

DSC_0356

Gledalci na tribunah so se tako kot igralci in vodstvo Izole zavedali pomena sobotne tekme.

Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Gregorič (V), Jurič, Smej, Božič 3, Beganović 9, Zorič-Stepančič, Alessio (V), Brumen 6, Redžić, Vuković, Peharc, Poberaj 4, Nikolić 1, Čolić, Gašperšić 4 in Hušić (V).

Tekma leta za obe ekipi je za nami. Krško bi si z morebitno zmago precej olajšalo pot do povratka med najboljše slovenske rokometne ekipe in obenem Izoli prizadejal “hude rane”, ki bi utegnile biti usodne za uvrstitev v elito slovenskega klubskega rokometa. K sreči je ostalo zgolj pri matematičnih napovedih, ki pa se niso uresničile.
Sobotni derbi bivših prvoligašev si je v izolski športni dvorani ogledalo dobrih 500 gledalcev, med katerimi so glavno vlogo imeli vselej fantastični Ribari Izola, toda svoje orožje so na slovensko obalo pripeljali tudi Krčani s svojimi organiziranimi navijači in privrženci (okrog 60).
Da je to bila tekma visokega obojestranskega pomena, so lepo nakazale tribune kultne izolske dvorane že kakih 20 minut pred tekmo, kjer se je iz minute v minuto pojavljalo vse večje število gledalcev, navijačev in ostalih ljubiteljev športa.

DSC_1008

V “peklu” Izole, ki ga ustvari domača publika, v preteklosti padale velike ekipe.

DSC_1035

Matjaž Brumen je tudi tokrat vodil vse niti izolske ekipe.

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0990

Mladi Teo Beganović dosegel rekordnih 9 zadetkov v dresu članskega moštva v letošnji sezoni.

Gostujoči igralec Matic Kastelic je z dvema zaporednima zadetkoma (edina v celotnem srečanju) svoje privržence in soigralce popeljal do “mini ekstaze”. Krško je v 3. minuti tekme vodilo z 0:2, toda Teo Beganović je s prvim zadetkom na tekmi prepolovil zaostanek in hkrati  pričel uprizarjati predstavo kariere v članskem dresu RD Izole, ki se jo bo brzčas spominjal še zelo dolgo.
Domačini so začetni zaostanek hitro preobrnili sebi v prid in preko prve violine izolskega moštva Matjaža Brumna prvič povedli. V naslednjih minutah smo spremljali več stvari: burno navijanje na tribunah, ki je večkrat preglasilo sodnikovi piščalki, poskusi Krčanov, da bi se vrnili v igro ter neusmiljenem rešetanju mrež Beganovića za hrbtom gostujočega  vratarja. Izolani so v nadaljevanju prvega polčasa redno vodili med 2 in 3 zadetke, po 30 minutah v peklenskem vzdušju je na semaforju kazalo 13:11 v korist čete Fredija Radojkoviča.
Prvi strelec Izole Teo Beganović je samo v prvem polčasu dosegel 8 od skupno 9 zadetkov.


V drugem delu tekme je Krško ponovno pritisnilo na plin in z delnim izidom 1:4 po dolgem času povedlo, razveselilo svoje navijače a sta izraze veselja Krčanom kmalu izbrisala Poberaj in Brumen ravno v pravih trenutkih oziroma v obdobju, ko je ekipi RK Krško to najmanj ustrezalo. V naslednjih minutah se k sreči ni ponovil že ničkolikokrat viden scenarij prostega pada v igri Primorcev. Igralci so v obrambi dobesedno garali in z učinkovitim napadom goste držali v varni razdalji dveh do treh zadetkov. Do konca srečanja posebnosti na tekem ni bilo, spremljali smo gol za gol, zadnjih 10 minut pred koncem tekme je izolska publika na nogah, na čelu z najglasnejšimi in neutrudnimi Ribari podpirala in pospremila svoje privržence do najpomembnejšega skalpa nasprotne ekipe v letošnji sezoni.
Zmagala je Izola in njena fanatična požrtvovalnost v obrambi ter seveda “vroča” atmosfera na izolskih tribunah, kjer so že v preteklosti padale velike ekipe.
DSC_0015 Fredi Radojkovič je sobotno tekmo komentiral takole:
“Vesel sem, da smo zmagali, saj smo se dobro zavedali pomena tekme. Imeli smo težave s poškodbami, ampak tudi v napadu storili kakšno napako preveč, v obrambi pa garali.
Fantje so “crknili” na igrišču, dali se od sebe vse in več, nakar sem lahko ponosen in hvala tudi fantastični publiki.”

Izolani imajo odslej usodo zgolj in le v svojih rokah. V primeru zmag na preostalih srečanjih se obalnim rokometašem obeta najmanj (trenutno že zasedeno) drugo mesto, toda pot do tja bo najbrž še viharna. Krčani so po porazu odvisni predvsem od rezultatov Izole, ki bodo že prihodnje teden odpotovali k sila neugodni ekipi Šmartnega, toda le en spodrsljaj naših fantov in zmage Krškega bi ponovno utegnilo stvari postaviti na glavo in oddaljiti prvoligaške sanje.


Mladinci popuščajo, kadeti brez konkurence, slovo starejših dečkov A in B

Mladinci so še tretjič zapovrstjo ostali brez točk, a kljub temu še dalje držijo stik z vrhom. Ekipa, v kateri glavno vlogo igrajo nosilci članskega moštva, se čedalje bolj redči zavoljo primarnih ciljev članov v letošnji sezoni, zato na drugi strani svoje izkušnje v dresu presenečenja 1. mladinske lige odgovornost prevzemajo igralci kadetske selekcije RD Bitan plin Izole.

RK Trimo Trebnje
 – RD Butan plin Izola 34:27 (17:11)

Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Alessio (V), Smej 6, Bekrić 1, Orbanič, Šapla (V), Korošec 2, Felluga 2, Rizvić 1, Mičović 7, Veršič, Stančič, Peharc 3, Miklavec 5.

Igralci so od prve minute dalje zaostajali, Trebanjci pa so prednost večali in se v drugem polčasu oddaljili od Izole za že 10 zadetkov prednosti, a so mladi Izolani uspeli ublažiti poraz.


Kadeti na drugi strani nimajo konkurenta.  Še enkrat več so premagali (tokrat na domačem parketu) glavnega konkurenta za preboj v polfinalna mesta, ekipo ŠD Škofljica/RK Sviš. Izolski mladci v letošnji sezoni še ne poznajo poraza, še več – na vseh dotedanjih 15 tekmah so prav tolikokrat slavili. Uvrstitev v polfinale je, glede na rezultate četrtfinalne skupine B bila enostavnejša, kot so jo pričakovali v taboru kadetske selekcije.

RD Butan plin Izola/RK Jadran Hrpelje-Kozina – ŠD Škofljica PP / RK SVIŠ 28:25 (16:12)

Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Alessio (V), Rizvić, Ahlin, Morato (V), Bekrić 5, Miklavec 7, Veršič 2, Stančič 8, Orbanič 1, Petrovič, Sanabor 2, Mujetić-Jovandić in Felluga 3


Strejši dečki A in B so bili blizu domače zmage, s kateri bi se poslovili od četrtfinalnega tekmovanja na domačem parketu. Fante prihodnji teden čakata ekipi Škofljice in Mokerca, a je že pred časom postalo jasno, da se ekipi, ki ju vodi trener Nino Legnar, ne bosta uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Starejši dečki A / Četrtfinale B

RD Butan plin Izola – RK KRONOS LOGATEC 18:23 (11:13)

Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Putrle (V), Soršak, Černetič 5, Bubič, Krička, Santin 1, Smej 1, Piantoni, Dodič, Lisjak 1, Panger, Gregorič 9, Tonejc 1 in Ambrožič.

Starejši dečki B / Četrtfinale A

 

RD Butan plin Izola – ŠD Škofljica 21:22 (10:12)

Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Piantoni (V), Krička 7, Smej 8, Soršak, Bubič, Cenčič, Dodič 2, Panger 3, Stojanov in Bangoji 1.

Fantom je za trud v letošnji sezoni potrebno čestitati, ambiciozni in nepopustljivi Nino Legnar pa je sezono svojih dečkov komentiral takole:

“Če primerjam stanje iz začetka sezone, ko smo se komaj sestavili, v zadnjem času pa vzpostavili svoj sistem igre, lahko rečem, da sem zadovoljen. Fantje so se trudili skozi celotno prvenstvo, se uvrstili v četrtfinalno tekmovanje, toda rezultat tu ni bil v ospredju. Cilj je, da iz fantov potegnemo vse kar se da, kajti rezerve za napredek so.”

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja