Oškodovani Izolani izgubili boj za “prestol”

oznor

IZOLA – Težko pričakovani derbi med ekipama, ki kujeta visoke cilje, je končno prišel. Tekma, zaznamovana s preobrati, številnimi izključitvami in žal nedoraslemu sodniškemu sojenju, je imela pravi naboj.

 

Izola, športna dvorana na Kraški, gledalcev 220
Sodnika: Humer in Škvarč
Delegat: Robert Krašna

Postava in strelci RD Butan plin Izole
Gregorič ( V ), Jurič (1), Smej, Božič (4), Beganović, Zorič – Stepančič, Brumen (8), Redžić, Poles (1), Peharc, Poberaj (7), König, Nikolić, Čolić, Gašperšič (1), Hušić ( V ).

 

Da so v Izoli pričakovali derbi dveh “visokoletečih” ekip v 1. B državni rokometni ligi, ni nikakršna skrivnost. Izolani so takoj po tekmi z Dravo na Ptuju vse misli usmerili v dvoboj s Slovenj Gradcem in se skozi celotni teden nanj dobro pripravljali. Toda pojdimo na pregled srečanja.

Tekmo velikega pomena obeh nasprotnikov so odprli domačini, ki so s prvim napadom prek Juriča zgrešili namen in že v naslednjem napadu je gostujoči najboljši strelec, Poklič, iz sedmih metrov ukanil domačega vratarja Hušića. Izolani so na drugi strani iz najstrožje kazni preko Brumna sicer uspeli izenačiti na 1:1, toda Korošci niso pustili “dihati” nasprotniku tako v napadu kakor v obrambi; iz vseh strani so poskušali “torpedirati” izolski “zid”, ki je sicer dokaj dobro sledil visokemu tempu Korošcev in kmalu je najboljši strelec Izole Matjaž Brumen v 11. minuti domačine prvič na tekmi popeljal v vodstvo z rezultatom 4:3.
V nadaljevanju sta Gašperšič in Poberaj nekoliko oddaljila goste, ki so v 16. minuti zaostajali za dva zadetka, nakar je s hitrima zadetkoma Peter Božič “varnostno razdaljo” povečal za še dva in na semaforju je kazalo 10:6 v prid čete Fredija Radojkoviča. Toda obdobje miru ni trajalo dolgo, saj so se gostje do konca prvega polčasa uspeli približati na vsega zadetek zaostanka, Izolan Amel Redžić je po izteku prvega dela sicer poskusil s strelom iz razdalje prek živega zidu, vendar je ostalo pri rezultatu 12:11. Naj opomnimo še, da je vratar Jasmin Hušić v prvem delu obranil 3 strele, ki so se nato pretvorili v zadetke za domače.

Drugi polčas so izvedli Slovenjgradčani, toda po zaslugi vratarja Hušića in Brumna ter Poberaja ponovno povečali prednost na tri zadetke (14:11). Kot” strela z jasnega”  so se prebudili tudi domači navijači “Ribari”, a vendarle, če je kdo pomislil, da Izolani počasi korakajo proti pomembnemu “skalpu” koroške ekipe, se je močno oštel. Obdobje po tem je zaznamoval sodniški par, ki si je na trenutke privoščil zelo dvomljive izključitve predvsem na strani Izolanov. Tekma je pričela izgubljati čar derbija, Korošci so postajali čedalje agresivnejši, na drugi strani so Izolani serijsko prejemali izključitve ob vsakem kontaktu gostov, sodniška “darila” pa so (na trenutke nešportni) gostje s pridom izkoriščali. Izolanom je v nadaljevanju pričela popuščati koncentracija, toda kot da to ni bilo dovolj, sta sodnika še nekajkrat šokirala Izolane s svojima odločitvama, gostje so nato hitro ubežali na tri zadetke prednosti, navijači na tribuni pa izgubljali živce temperamentno hudovali nad sodniškim kriterijem.
V končnici srečanja je Izola za trenutek še upala na čudež, toda Lesjak je na drugi strani v 58. minuti zabil svoj četrti gol za Slovenj Gradec in tako razblinil vse dvome o zmagovalcu. Tekmo so tako dobili gostje z rezultatom 22:26.

Naj dodamo, da na vrhu strelcev po 3. krogu kraljujeta Poklič s 26 zadetki (RK Slovenj Gradec 2011) in Matjaž Brumen na drugem mestu, ki je nasprotnega vratarja premagal triindvajsetkrat. Izolani so s porazom “zdrsnili” na 5. mesto, na drugi strani z zmago Korošci ostajajo na prvem kot edina ekipa s stoodstotnim izkupičkom.

Naslednji konec tedna (05.10.2018) bodo Izolani odpotovali v Brežice.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>