Ormož postavlja Izolane pred dejstvo sezone

IZOLA – Pred pričetkom letošnje sezone v ligi NLB, kamor se je Izola ponovno vrnila med elito “večnih slovenskih ekip” takoj ob prevzemu moštva pod taktirko Fredija Radojkoviča, so v vodstvu obalnega prvoligaša na kratko razjasnili primarni cilj. Ko je kmalu postalo jasno, da bo glavni pokrovitelj Butan plin podaljšal sodelovanje, so iz prostorov dvorane na Kraški pricurljale nove, a hkrati povsem realne želje in cilji, ki še danes temeljijo na skromnem dosežku – obstanku med prvoligaškimi ekipami. 


 

V javnosti so še pred pričetkom prvoligaškega plesa bila mnenja o tem, kam lahko Izolo evforija po izjemni sezoni v 1. B ligaškem tekmovanju ponese, bila deljena. Nekateri so prevetreno moštvo, ki je še pred srečanjem uvodnega kroga z velikanom slovenskega rokometa (Celjani) bila velika neznanka postavili v zgornji del razpredelnice. Po smelem porazu proti “pivovarjem” v 1. krogu prepolne dvorane na Kraški, zmagi nad Slovenjgradčani, presenetljivo in roko na srce – izgubljeno (hkrati pa osvojeno) veliko točko v Trebnjem, se je v izolsko moštvo preselilo tisto, česar so se v vodstvu potihem tudi bali; nizanje porazov, nepojasnjena nihanja in padci v igri, ki so jim za nameček postopoma sledile poškodbe, vse bolj siva predstava moštva, ki je povsem pregorelo na domačem parketu v preveliki želji po zmagi proti (na papirju konkurentu za obstanek) Krki.
Po zjemno bledi predstavi in popolni nemoči proti – skorajda mladinski ekipi dolenjskega moštva je na parketu dvorane, kjer je še dva dni pred tem vladalo izjemno razočaranje po bolečem porazu, med ekipo in predsednikom RD Izola Dariem Madžarevićem stekel nagovor. Motivacijsko obarvana vsebina prvega moža izolskega kluba pred prihajajočim srečanjem z Mariborom (takrat prikovan na dnu lestvice) ni imelo učinka, Izolani so v štajerski prestolnici vnovič izgubili.

Čeprav stanje na lestvici za četo Fredija Radojkoviča ni ravno z rožicami posuto, se v Izoli zavedajo pomena sobotnega dvoboja, ko na Kraško prihaja izjemno neugoden nasprotnik – Jeruzalem Ormož.

Vmes so Izolani po daljšem obdobju ponovno okusili slast zmage na uradni tekmi, saj so med tednom v dvaintridesetini finala slovenskega pokala 2019/2020 brez glavnih nosilcev igre v Črnomlju opravili z domačini (32:39), se uvrstili v nadaljnje tekmovanje in si začasno povili obliž na rano iz državnega prvenstva.

Navkljub vsem težavam, ki so zajele ekipo, v ribiškem mestu, ki se lahko pohvali z izjemnimi navijači – Ribari Izola še vedno verjamejo v sobotno zmago proti tekmecu po meri.
Dolgo čakamo na samo “tisto – novo zmago”, ki bi morebiti zamajala potek prvenstva za naše fante in osvobodila prav tisto, kar je trenutno ujeto v dalj časa trajajočem začaranem krogu.

Komaj 17 letni Vid Miklavec, ki velja za enega najboljših igralcev svoje kategorije v slovenskem prostoru, povsem zasluženo pridobiva vse večjo minutažo v prvi ekipi.

DSC_0532
Pred sobotnim srečanjem smo ga zaprosili za izjavo:
“Stanje v ekipi je v redu, nekateri igralci so že sanirali poškodbe, ki nas žal pestijo kar dolgo. Upam si trditi, da je tekma proti Ormožu najpomembnejša v tej sezoni, saj se prav vsi zelo dobro zavedamo pomena zmage. Zagotovo je serija zaporednih porazov pustila neke psihološke posledice v ekipi in čas je, da zmagamo. Ena zmaga bo po mojem mnenju odskočna deska za povečanje samozavesti v ekipi in lažjemu osvajanju točk v prihodnje.”

Gledalci in navijači – v ta namen vas vabimo, da pridete podpret naše fante na tekmo sezone v dvoboju, ki bo podal še kakšen odgovor. Tokrat je potrebno iti na vse ali nič!
Vabljeni!

Sobota 7. december 2019 | ob 19:00
Butan plin Izola – Jeruzalem Ormož

 

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja