Ormož dokončno sprožil alarm v Izoli

IZOLA – Prav nič več ne deluje v moštvu rokometašev Izole. Bolj kot nizanje porazov, ki se vrstijo kot podirajoče se domine brez cilja, skrbi “ohromelost” v igri, ki je postala stalnica v zadnjih srečanjih na prvoligaških prizoriščih. Čeprav trener Fredi Radojkovič na treningih izvaja maksimalno kakovostno delo, kar navsezadnje priznavajo tudi igralci, na drugi strani se nikakor ne uspemo dokopati do bistva težav. Po porazu z Ormožom, ki je, roko na srce povsem premagljiv tekmec, a nikakor ne s pristopom, kot so ga vnovič prikazali igralci iz ribiškega mesta, se stanje na prvenstveni lestvici vse bolj zapleta.
Kako rešiti potapljajočo se barko Izole, ki je zapadla v začarani “vrtiljak”?


Ormož prvi zadel in skreiral pot do nove zmage

Izola –  Športna dvorana na Kraški
Gledalcev: 300
Sodnika: Turnšek in Čretnik
___________________________________________

DSC_1362Butan plin Izola – Jeruzalem Ormož | 23:26 (9:15)
Postava in strelci Butan plin Izole:
Logar (V), Miklavec 6, Nikolić 2, Gačević 2, Brumen 2, Hušić (V), Čolić 1, Božič 1, Poberaj 2, Gašperšič 3, Petrović 4, Novak, Beganović in Redžić.

Ormožani so v Izolo prispeli brez 2 pomembnih igralcev, a jim to ni zmanjšalo apetitov po zmagi, ki so jo na koncu pozdravili skupaj z deseterico svojih navijačev.

Gostje so prvi povedli preko Bogadija, nato podvojili vodstvo. Do 15. minute smo na srečanju, kjer se je po daljšem času odsotnosti vrnil Amel Redžić spremljali gol za gol in prav do sredine prvega polčasa je najvišje vodstvo Ormožanov znašalo do dva zadetka prednosti, nakar se je barka Izolanov pričela potapljati. Peter Božič je prejel dvominutno kazen, kmalu se mu je pridružil še Ilija Petrović in gostje so uprizorili delni izid 1:5. Razjarjeni Fredi Radojkovič nikakor ni uspel vzpostaviti ravnotežja v igri brezidejnih igralcev, ki so v nadaljevanju razliko 5 zadetkov poskušali staliti na silo. Takoj ob vstopu na igrišče jo je skupil mladi Vid Miklavec (6 zadetkov), ki je po nespretnosti gostujočega obrambnega igralca Šuleka prejel udarec v obraz, Ormožan pa je neposredno prejel rdeči karton.
Prleška izključitev ni utrpela nikakršnih posledic, saj so na odmor odšli z visoko prednostjo 6 zadetkov (9:15).

V drugem polčasu je domači trener postavil, sicer prvega vratarja moštva Jasmina Hušića med vratnicama, ki je tako zamenjal nerazpoloženega Luko Logarja. Poteza je skoraj obrodila sadove, Hušić je nanizal nekaj obramb, ki jih igralci Izole niso znali izkoristiti; še dalje je šrkipalo v napadu, ponovno je pričela popuščati obramba. Radojkovič je ponovno bil primoran vzeti minuto odmora, namesto zmanjšanja zaostanka so gostje na hitro izenačili najvišje vodstvo 6 zadetkov (52. minuta).
Zgodil se je delni rezultat 3:0 v korist Izole in že v naslednjem napadu je iz protinapada Boris Novak (57. minuta) zgrešil za zaostanek 2 zadetkov. Zadnje upanje za morebitno točko pa je v naslednjem napadu ugasnil Kocbek.

V naslednjem krogu (predzadnjem pred odhodom na daljši odmor) bodo naši fantje odpotovali na Koroško. V telovadnici OŠ jih bo pričakala edina ekipa v letošnjem prvenstvu, kjer so Izolani osvojili svojo prvo in do tedaj edino zmago.
Tudi tokrat bo tekma za obe ekipi izjemnega pomena, saj se tako izolski igralci kot Slovenjgradčani srdito bojujejo za osvojitev točk, ki bi jim omogočila igranje v 1. ligi tudi prihodnjo sezono.
Karkoli napovedati je težko, je pa dejstvo, da se moštvo odpravlja v burne vode ravno v nepravem času.
Ali lahko našim fantom kljub seriji negativnih rezultatov končno uspe prekiniti urok?

DSC_0532Po tekmi je Vid Miklavec povedal:
“Ne vem kaj reči. Še ena zelo slaba, če ne kar porazna predstava. Ponovno smo zanič igrali v obrambi in napadu. Nič nam ne uspeva, smo povsem neprepoznavni, dogajajo sem nerazumljive napake, nato še začnemo igrati na silo. Stanje ni dobro, sedaj odhajamo v Slovenj Gradec, proti ekipi, kjer smo dosegli svojo edino zmago v letošnjem prvenstvu. Ne preostane nam nič, kot trenirati naprej in poskušati osvojiti kakšno točko.”

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja