Okrepitve (3): Novak: “Nobenega dvoma ni, Ribari najboljši navijači v Sloveniji!”

URHBORISNOVAK

IZOLA – Počasi se bližamo koncu naše rubrike “Okrepitve” za sezono 2019/2020, v kateri želimo predstaviti novopečene igralce članske selekcije Rokometnega društva Izola. Tokrat vam ponujamo intervju trboveljskega mladeniča, ki še ni dopolnil 20 let, za seboj pa ima že odigranih nekaj tekem v dresu novega obalnega prvoligaša, ki v zadnjem obdobju preko pripravljalnih tekem dobiva vse novejšo podobo ekipe, ki se bo v letošnjem prvenstvu borila za obstanek v prvoligaški druščini. No, vsaj takšen je osnovni cilj uprave.


Urh B. Novak je bila tretja omenjena uradna okrepitev izolskih rokometašev za letošnjo sezono, o kateri smo poročali predvsem na Facebook profilu Rokometnega društva Izola.
Tokrat smo igralcu zastavili nekaj vprašanj pred pričetkom septembrskega obračuna 1. kroga Lige NLB (7.9.2019 op.a.), ki bo odigran v Izoli proti najtrofejnejšemu slovenskemu rokometnemu klubu. Vsakemu laiku je namreč jasno, da govorimo o RK Celju Piv. Laško.

Urh Novak, ki se je rodil in vselej igral za matični klub, Rudar iz Trbovelj, vmes z reprezentanco mlajših selekcij zaigral proti Italijanom, je v uvodu pojasnil, kako je do dogovora za selitev v Izolo prišlo:
“Najprej sem prejel klic Nikole Kojića, kjer sem takoj začutil pozitivne “vibracije”. Ko pa sem se prvič sestal še s trenerjem Fredijem Radojkovičem, je odločitev nemudoma padla – selitev v Izolo.”

DSC_0772

Urh B. Novak v novi ekipi nabira kilometrino in se pripravlja na prvoligaške dvoboje.

Preteklo sezono si v dresu trboveljskega Rudarja dvakrat igral proti Izoli. Kako se spominjaš srečanja v dvorani na Kraški?

“Atmosfera in goreča publika v dvorani sta me zelo presenetili. Čeprav sem igral za gostujočo ekipo, sem prišel do spoznanja, da Ribarom v Sloveniji “nihče ne seže do kolen.”

Doslej si najbrž že nekoliko spoznal treninge in način dela v Izoli pod vodstvom trenerja Fredija Radojkoviča. Kakšen je tvoj vtis?

“Treningi v Izoli so na veliko višji ravni, kot sem jih bil dotedaj vajen. Treniramo tudi po dvakrat na dan in se hkrati posvečamo najmanjšim podrobnostim, ki pa so ključne za igranje v prvi ligi.”

Kako bi primerjal način dela v prejšnjem klubu in v novem (v Izoli, op.a.), ko je govora o prvoligaški ekipi?

“Vse izgleda veliko bolj profesionalno, med drugim imamo tudi enega najboljših trenerjev v Sloveniji – Fredija Radojkoviča.”

Kaj pričakuješ v dresu Izole?

“V dresu Izole pričakujem, da bom upravičil zaupanje trenerja in celotnega vodstva. Želim si veliko dobrih predstav in zmag v novem okolju, hkrati pa si tudi želim, da bi nam s soigralci uspelo uresničiti zastavljeni cilj. Če pa se bo ponudila priložnost, tudi kaj več kot le to.”

DSC_0945

Na izolskem turnirju pretekli teden je proti evropskim Ribničanom dvakrat premagal nasprotnega vratarja.

Kako sta starša sprejela odločitev za selitev na slovensko obalo?

Načelom sta starša mojo odločitev sprejela zelo dobro. Oče mi je prepustil vso svobodo pri izbiri moje odločitve, mama pa, kot se za mame spodobi, je pri tem bolj oklevala in želela, da ostanem v domače kraju. No, kmalu je spoznala, da je moja želja po selitvi v nov klub tako velika, da je to srečo kar delila z menoj. Dolge razdalje med kraji kmalu postanejo kratke in pogosteje me tudi obiščeta na Obali”

Kaj pa izolska publika in navijači? Kaj veš o njih?

“Vem, da gre za zelo fanatične navijače, kar sem izkusil na lastni koži. Ribari so najboljši navijači v Sloveniji, tu ni nikakršnega dvoma.”

Bi nam zaupal, kateri so tvoji glavni cilji v letošnji sezoni?

“Zagotovo čim večkrat premagati nasprotnega vratarja in pustiti čim boljše predstave na parketu. A ker je rokomet ekipni šport, je potem jasno, da je najpomembnejši cilj ta, da bi ekipa kot celota dosegla maksimalne dosežke, ki jo premoremo. Prioriteta je, da se v Izoli izkažem in obenem pustim srce na igrišču ter prispevam svoj delež k realizaciji cilja, hkrati pa si nekoč želim zaigrati v kateri izmed najmočnejših rokometnih lig.”

Kako dobro poznaš večne derbije med Izolo in sosednjim Koprom?

“Soigralci so mi veliko povedali o teh derbijih. Vem, da sta dvorani vselej nabito polni, z ekipo pa nestrpno pričakujemo letošnja!”

Kako si se ujel z novim moštvom?

“Z njimi sem se ujel zelo dobro. Kako pa oni z menoj? To morate povprašati njih, saj zame pravijo, da sem bolj redkobeseden (smeh).”

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>