Okrepitve (2)| Petrović: Radojkovič, Kojić in Brumen kot glavni razlogi za prihod v Izolo!

IZOLA – Treningi članskih selekcij so že v polnem teku, za nami pa so tudi prve odigrane prirpavljalne tekme. Izolani so se minuli četrtek odpravili v Trebinje (BIH), kjer so na sorazmerno močnem turnirju ekip iz držav nekdanje Jugoslavije začeli kazati prve vtise podobe ekipe, ki bo izolski rokomet v letošnji sezoni zastopala v prvi ligi. Ekipa je na turnirju, kjer se je prvič v času priprav na letošnjo sezono pomerila z nasprotnimi ekipami in osvojila odlično 3. mesto.
Tokrat smo se pogovorili s še eno okrepitvijo, ki jo je strokovni štab zvabil v mesto ribičev; Ilija Petrović je spregovoril o svoji ciljih, pričakovanjih, počutju v Izoli in še marsičem…


 

Igralec, rojen v srbski Požegi, je pred kratkim dopolnil 23 let in se v Izolo preselil iz RK Spartaka. Začel je pri matični Slogi iz Požege, pot nadaljeval pri kultni Crveni zvezdi, njegova naslednja postaja pa je bila  RK Metaloplastika.

DSC_0634

Ilija Petrović na uvodnem treningu Izole.

Ilija, kateri je tvoj dotedanji največji uspeh v rokometni karieri?

“Svetovno prvenstvo mladinske reprezentance Srbije na Danskem in srbsko finale pokalnega tekmovanja.”

Kaj veš o slovenski rokometni ligi?

“Vem, da je močna in kvalitetna, z dobrimi treningi pa je možno še dodatno napredovati. Iz izkušenj vem, da veliko igralcev iz drugih držav išče svoje mesto prav v klubih prve slovenske rokometne lige.
Kar se Izole tiče, vedel sem le, da je preteklo leto igrala v drugorazrednem klubskem tekmovanju.”

Kako je pravzaprav prišlo do sklenitve dogovora med Izolo in teboj?

“Začelo se je s klicem Nikole Kojića (pomočnik trenerja prve ekipe, op.a.), ki je v svojem času veljal za vrhunskega evropskega rokometaša. Eden glavnih razlogov, da nisem veliko okleval, je bilo tudi dejstvo, da Izolo trenira eden boljših slovenskih trenerjev, Fredi Radojkovič, od katerega lahko ogromno odnesemo, med drugim ima izjemne uspehe na svojem področju. Še eden izmed razlogov je vsekakor legenda slovenska rokometa, Matjaž Brumen (tudi v letošnji sezoni bo pomagal s soigralci do izpolnitve cilja, op.a.).

Kaj pričakuješ v dresu Izole?

“Pričakujem, da se bom kar se da najbolje odrezal in si prislužil zaupanje tako Fredija Radojkoviča kot tudi Nikole Kojića. Moj osebni cilj pa je, da čim bolj napredujem in posledično prikažem najboljše igre v dresu Izole.”

Kakšen vtis so nate pustili uvodni treningi na Kraški?

“Treningi so odlični, dela se zares kvalitetno, atmosfera med igralci je super!”

Kaj pa Izola kot mesto?

“Malo, lepo in simpatično mesto in kar je najbopomembneje – mirno ter pravšnje za počitek.”

ilijaspartak

V pretekli sezoni je levičar nasprotnikov gol iz razdalje napadal v dresu Spartaka. Vir slike: www.subotica.info

Imaš v mislih nasprotnika v letošnji sezoni, ki se ga še posebej veseliš?

“Tekma proti Celju. To je redni zmagovalec slovenske rokometne lige, nekdanji evropski prvak in sigurno bomo z ekipo storili vse, da se bomo nasprotniku zoperstavili po najboljših močeh. To je novi izziv; fantje so si uvrstitev v 1. ligo zaslužili in letos bodo nasproti stala zelo kvalitetna moštva.”

Kako so te sprejeli soigralci?

“Sprejeli so me super, fantje so super!”

Za konec, kaj sporočaš našim navijačem?

“Vabim jih v čim večjem številu na naše tekme, ter da nas kot 8. igralec podpirajo tako, kot znajo le oni.”

 

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja