Oboroženi Izolani v prestolnico po prvoligaško vozovnico!

DSC_0122

IZOLA – Tekma sezone, ki jo v Izoli in Ljubljani nestrpno pričakujejo, je pred vrati. Tekma, ki bo pod drobnogledom širše rokometne javnosti požela veliko zanimanja, ima namreč več obrazov. V petek 26.4.2019 se bo na Kodeljevem odvil derbi kroga, ki bo utegnil v obmorskem mestu pustiti poseben pečat.


Več “obrazov” rokometnega spektakla je primerna metafora, kjer se lahko (odvisno od rezultata srečanja) pripetijo scenarij, ki bi jim ga zavidali največji režiserji filmskih grozljivk.
Izolani se v petek odpravljajo na kar ključno tekmo sezone, saj bi četa Fredija Radojkoviča z zmago že odprla šampanjec, ki se trenutno hladi pred vreliščem kultne dvorane na Kodeljevm. Da bo izolska “fešta” še toliko bolj v znamenju pridiha ribiškega mesta, dovolj priča izjemno povpraševanje navijačev in ostalih ljubiteljev obalnega 1. B ligaša, ki napovedujejo množičen prihod svojih zvestih privržencev z organiziranimi prevozi in v lastni režiji.

A če se lotimo matematike – se stvari, v kolikor Izoli ne uspe veliki met, lahko drastično spremenijo;
Zmaga Izole pomeni uvrstitev v 1. NLB. Če se fantom ne bi izšlo po načrtih in bi tekmo izgubili z manj kot 5 goli razlike ob predpostavki, da ambiciozna ekipa iz Izole doseže več kot 26 golov (prva tekma med Izolo in Slovanom se je končala z rezultatom 31:26 v korist Primorcev), bi si drugo mesto delila prav Slovan in Izola z enakim številom točk. A zaradi izida iz prve tekme, bi Izola še vedno bila v prednosti in ohranjala položaj na drugem mestu pred Slovanom. Scenarij, ki bi seveda bolje ustrezal Izolanom, bi kljub temu lahko ob minimalnem kiksu in uspešnem izkupičku Slovanovcev na eni izmed preostalih tekem naše fante izrinil iz mest, ki vodijo v 1. ligo, kar bi Fredija Radojkoviča in njegove fante postavilo v podrejeni položaj in v čakanju naslednjega kiksa Slovana, ki bi ga morali “ribiči” izkoristiti z zmago.
Toda tu je še ekipa Krškega, ki ima trenutno enako število točk kot Slovan, teoretično pa se lahko še vedno znajde na celo – 1. mestu!
V kolikor bi ekipa Slovana Izolo premagala za več kot 5 zadetkov, bi si ekipi, ki bosta srečanje odigrali v petek, izmenjali mesti, Ljubljančani bi nato lahko padli pod prvoligaško “cono” le v primeru zmage Izole na naslednjih tekmah ob predpostavki, da bi se igralci iz prestolnice opekli na enem izmed zadnjih srečanj, kar bi Izolo ponovno vrnilo na prvoligaško mesto.
Dan po derbiju v Ljubljani bo odigran še en derbi – Krško : Slovenj Gradec. Zmaga Krčanov ter Izole proti Slovanu pomeni, da bi Izola prvič v sezoni zasedla 1. mesto na prvenstveni lestvici.

Kalkulacij za Izolo torej ni. Usodo si krojijo povsem sami, z zmago sredi Ljubljane pa je zgodbe pravzaprav predčasno konec, kar pomeni, da – Izola gre v prvo ligo!

Vse potnike z organiziranimi prevozi, ki ste svoje prijave uspešno potrdili na prvaliga@rdizola.si obveščamo, da bo odhod v petek 26.4.2019 ob 16:30 na parkirišču pri izolski ladjedelnici ob mestnem stadionu v Izoli. Pridite pravočasno in dovolj zgodaj, za zamude ne bomo odgovarjali.

Forza Izola!

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>