“Oborožena” Izola v prestolnico po 1. ligo!

IZOLA – “Srečanje v Ajdovščini bo prava tekma živcev”, je natančno dan pred odhodom na prvenstveno tekmo v Ajdovščino (v petek, 12.4.2019, op.a.) povdaril Fredi Radojkovič. In še kako prav je imel. V mestu burje so se fantje srečno izvlekli in priborili novi točki, ki imata svojo težo – pred odločilnim srečanjem igralcev iz ribiškega mesta, ki bo odigran 26.4.2019 v Ljubljani proti Slovanu, prinašata Izoli dodatno boniteto. Trenutno drugouvrščeni izolski rokometaši lahko ohranijo drugo mesto navkljub morebitnemu porazu proti Slovanu, ki pa ne sme biti večji od 4 golov razlike zaradi ugodnega seštevka prve tekme na domačem parketu, ki so jo Izolani dobili prav proti “Slovanovcem”. A to ne sme biti okoliščina, ki bi naše fante uspavala. Dejstvo je, da si Fredi Radojkovič in njegovi varovanci v Ljubljani lahko praktično že zagotovijo vstop v 1. NLB, toda le pod enim pogojem – z zmago sredi prestolnice, ki bi tudi točkovno stanje na prvenstveni lestvici dva kroga pred koncem prvenstva že izpolnila tihe, a obenem glasne sanje ambicioznega primorskega 1. B ligaša. Na drugi strani bi poraz s štirimi zadetki ali več pomenil izmenjavo mest, Ljubljančani bi bo potekmi izpodrinili “prvoligaško” mesto, Izolani pa bi v preostalih dveh tekmah morali upati na spordsljaj rivalov v letošnji sezoni. 
Mladinci so se vrnili na pota stare slave, mlajši dečki B pomahali prvenstvu v slovo, starejški dečki A popustili v obrambi.


Ajdovščina
ŠC Police, gledalcev 350
Sodnika: Teršek in Kržan

RK Ajdovščina – RD Butan plin Izola 19:28 (8:14)

RD Butan plin Izola
Gregorič (V), Jurič 5, Smej, Božič 7, Beganović 2, Zorič-Stepančič 1, Alessio (V), Brumen, Redžić 3, Vuković, Peharc, Poberaj 3, Nikolić 1, Čolić, Gašperšič 6 in Hušić (V).

Rok Gašperšič je blestel s 6 zadetki.

Rok Gašperšič je blestel s 6 zadetki.

“Tekma živcev” in hkrati srečanje, kjer sta prepotrebne točke lovila tako Ajdovščina, kot tudi Izola. Domačini so se znašli v slepi ulici, po novem porazu z Izolani jih pred izpadom iz 1. B ligaškega tekmova reši zgolj še čudež, na drugi strani so svoje načrte imeli tudi v osipu obalnega rokometnega društva. Bolje so jo odnesli slednji in kot vse kaže, z novim – skupno kar 18. porazom v 23 srečanjih zadali Ajdovcem brzčas enega zadnjih “žebljev v krsto” nekoč ponosa v mestu burje, ki v letošnji tekmovalni sezoni praznuje svojo 65 letnico obstoja.
Lepo popolnjene tribune slavnega Športnega centra Police z navijaško kuliso na obeh straneh, kjer so prevladovali Ribari Izola, so nakazovale na dobro vzdušje rokometnega derbija.
Nepogrešljivi Poberaj je povedel svoje moštvo v vodstvo, domači Peljhan pa je z zadetkom odgovoril in izid poravnal na 1:1. To je bilo tudi edino izenačenje na tekmi, kjer so domači upali na čudež, nato pa je Izola po zaslugi številnih napak in hitrih zadetkov v 11. minuti vodila za že polnih 5 golov prednosti. V nadaljevanju tekme smo lahko spremljali igro “gol za gol” in tipično prvenstveno, za oko ne preveč atraktivno srečanje, kjer so za obe ekipi štele zgolj in le točke.
Najvišjo prednost prvega polčasa so fantje dosegli prav ob koncu prvih 30 minut in na odmor odšli s prednostjo 6 zadetkov (8:14). V prvem polčasu so za Izolane največkrat zadeli Jurič, Gašperšič in Božič, ki so skupno prispevali 10 zadetkov.

Fredi Radojkovič je imel dovolj razlogov za nejevoljo nad svojimi igralci.

Fredi Radojkovič je imel dovolj razlogov za nejevoljo nad svojimi igralci.

V drugem polčasu bi Izola morala dokončati začeto delo iz prvega dela tekme. Nepopustljivi domačini so po vse bolj grobi in živčni tekmi na obeh straneh uspeli približati na tri zadetke in pravem rafalu obojestranskih izključitev celo uspeli iztržiti napad za novo upanje o morebitnih točkah, a sta na njuno žalost uspešna obramba Hušića in uspešno izvedenem strelskem pohodu Božiča in Gašperšiča ob delnem izidu 0:5 Ajdovce sprijaznila z novim porazom. Izolani so tako korakali proti novi zmagi in v samem finišu tekme z zadnjim zadetkom srečanja, ki ga je dosegel Redžić, zapečatili kot najvišje vodstvo na tekmi, ki so ga pod kuliso Ribarov slavili izolski rokometaši z rezultatom 19:28.

Pred ključno tekmo sezone bodo rokometaši na ligaških prizoriščih prihajajoči konec tedna počivali, 26.4.2019 ob 18:30 bodo Izolani odpotovali v Ljubljano. Tam jih bo pričakala ekipa RD LL Grosist Slovan, ki bo storila prav vse, da si z zmago za vsaj 4 zadetke nad obalnim ligašem izbori drugo mesto na prvenstveni lestvici, ki je rezervirano za prvoligaško vstopnico.

Iz vodstva Rokometnega društva Izola napovedujejo prihod večjega števila svojih privržencev, ki bi z zmago Izole sredi prestolnice tretjeuvršenemu Slovanu ubežali za že 4 točke in hkrati že slavili vstop v 1. NLB ligo 2 tekmi pred koncem letošnjega prvenstva.

O vseh pogojih in informacijah glede udeležbe navijačev in simpatizerjev izolskega rokometa, ki bi se z organiziranimi prevozi (avtobusi) radi udeležili derbija 1. B DRL v Ljubljani, vas bomo redno obveščali na naši uradni Facebook strani RD Butan plin Izola.
Spremljajte nas!


 

Mladinci v odličnem izhodišču za osvojitev prvih treh mest

Mladincem kaže vse bolje. Z novo zmago v Šmartnem pri Litiji fantje Petra Božiča navkljub eni točki zaostanka za tretjeuvrščenim Gorenjem, ki pa ima 2 tekmi več od Izole in prvuuvrščeno Loko, s tremi tekmami pred Primorci lahko povsem mirno sanjajo o tem, kar je pred pričetkom sezone bilo pravzaprav – nepričakovano!

RD Herz Šmartno – RD Butan plin Izola 25:29 (13:15)

RD Butan plin Izola:
Alessio (V), Mičović 5, Veršič, Smej 3, Beganović 5, Đelatović 3, Poberaj, Bekrić 1, Šapla (V), Korošec 2, Stančič 3, Orbanič, Peharc 2 in Miklavec 4.

Po uvodnem zaostanku 2:0 so fantje hitro poravnali izid in nato z minimalnim zaostankom lovili domačine in jih ob koncu polčasa ulovili ter nato prehiteli. Mičović je sicer zadel za vodstvo 11:14, na odmor pa sta se ekipi razšli z rezultatom 13:15.
V nadaljevanju srečanja so Izolani še povečevali razliko in jo držali do sredine polčasa, domačini so se skoraj vrnili v igro za točke, a sta Đelatović in Beganović namere Šmarčanov preprečila in ostalo je pri končnem rezultatu 25:29 v korist Izole.


Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja