Nino Legnar: “Krepat, ma ne molat!”

IZOLA – V tokratni rubriki “trenerji mlajših selekcij Izole” predstavljamo Ninota Legnarja, ki smo ga v preteklem koledarskem letu nekoliko bolje spoznali. Korošec, ki se je zelo dobro znašel na Obali in se pred 2 letoma tu preselil iz rodnega Slovenj Gradca, svojo prihodnost želi tlakovati v slovenski Istri, natančneje v Izoli. In ravno v ribiškem mestu, ki v športnih kolektivih slovi po temperamentnih navijačih Ribari Izola, bo, kot vse kaže, tudi v tretji “modro-beli” sezoni nadaljeval s svojim poslanstvom v Rokometnem društvu Izola.


DSC_1044

Nino, najprej lepo pozdravljen!
Kako bi opisal delo rokometnega trenerja?

“Delo rokometnega trenerja obsega sestavo treningov, njihovo izvedbo, vodenje ter analizo treningov in tekem, pogovore s starši in vadečimi, izvedbo priprav, tunirjev, prijateljskih srečanj itn. Sliši se enostavno, a je za kvalitetno izvedbo vseh aktivnosti potrebno obvladati precej strokovnega znanja.”

Zaključuje se tvoje drugo leto življenja na slovenski obali. Občutki?

“Slovenska obala je zelo lepa, spoznal sem nekaj čudovitih krajev. Ko se vrnem domov –  na Koroško, se zelo hitro tudi vrnem v Izolo.”

V letošnji sezoni 2019/2020 treniraš ekipi mlajših dečkov A in starejših dečkov B. Kakšni so cilji in kako si z doseženim zadovoljen?

“Skupni cilj je bil maksimalno napredovati skozi aktualno sezono. Igralci vidno osvajajo vse več veščin rokometne igre, s pristopom sem ravno tako zadovoljen, rezultati dela pa bodo vidni malce kasneje.”

Kje vidiš največji napredek pri svojih ekipah?

“Zanimivo je, da so mlajši dečki A najmanjša ekipa v slovenski ligi v letošnji sezoni, toda fantje ta “primanjkljaj” pridno nadoknadijo z zadovoljivim tehničnim znanjem ter ekipno igro. Zasti me navdušuje borba v obrambi. V napadu postopoma tudi kažemo vse bolj samozavestno igro in verjamem, da bomo v prihodnje samo še nevarnejši.”

Starejši dečki B so v letošnjem prvenstvu storili pomemben in viden preskok, vse pa je plod dela pretekle sezone. Najbolj smo napredovali v fazi protinapadov, vendar tu imamo še rezerve v obrambnih vrstah in napadu.”

DSC_1647

Cilji za prihodnost?

“Da še naprej vlagam ves trud in znanje v mlajše selekcije in jim vsako leto “ponudim” še kaj več.”

V čem se razlikuje rokomet v Izoli in matičnim Slovenj Gradcu (uspešno nastopa v letošnji Ligi NLB, op.a.)?

“Obe ekipi sta se uvrstili v prvo ligo, RK Slovenj Gradec 2011 pa je v letošnjem letu vidno napredoval tudi na področju organizacije. Kluba sta si po številu prebivalcev in dolgoletne tradicije dokaj podobna, druga plat pa je estetskega značaja; tako Izolani kot Slovenjgradčani igrajo v športni opremi modro bele barve. Obe ekipi spodbujajo svoji navijači, kapaciteta dvorane je podobna. Večjih razlik, razen vonja po morju na Obali pa ne vidim (smeh).”

Za konec – kaj sporočaš našim bralcem in bralkam?”

“Krepat, ma ne molat!”

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja