Izolani pravočasno našli izhod iz nove “nočne more”

IMG_0004

IZOLA – Igralci RD Butan plin Izole vselej presenetijo, a žal ne s preveč pohvale vrednimi dogodki. Ekipa, ki še dalje verjame v svoje (visoke) cilje, na vsaki tekmi ustvari zavidljivo prednost, čemur vselej sledi padec v “začarani vrtinec”. Toda tudi tokrat so jo bolje odnesli varovanci Fredija Radojkoviča in z zmago proti Radečam vknjižili svojo tretjo prvenstveno zmago ali drugače povedano: v petih odigranih tekmah je članska zasedba zbrala 3 zmage, 1 remi ter po 1 poraz.

Izola,
Športna dvorana na Kraški 1, gledalcev: 150
Sodnika: Turnšek in Čretnik

RD Butan Plin Izola – RK Radeče Papir Nova 29:27 (17:14)

Postava in strelci za Izolo
Gregorič ( V ), Jurič (5),  Smej, Božič (7), Beganović (2), Zorič – Stepančič,  Brumen (4), Redžić (5), Poles (1), Peharc, Poberaj (4), König, Nikolić, Čolić, Gašperšić (1), Hušić ( V ).

Na semaforju je v 16. sekundi po pričetku 5. kroga 1. B državne rokometne lige odsevalo 1:0, ko je iz osmih metrov bil uspešen Poberaj. V nadaljevanju se gostje iz Radeč niso uspeli otresti pritiska Izole, ki je zahvaljujoč zaporednim obrambam Hušića uspešno nizala nove napade in jih tudi uspešno unovčila v zadetke. Posledica je bila tu in Izola je v manj kot petih minutah tekme vodila z rezultatom 4:0. Toda nič ne traja večno, Kaučič je za goste dosegel prvi zadetek v 6. minuti, sledil mu je še Ivančič minuto kasneje (4:2). Navkljub dvema zaporednima zadetkoma gostov se “modri” niso pustili zmesti in nadalje polnili mrežo nekdanjega prvoligaša in v zadnji tretjini tekme vodili za že 6 zadetkov (16:10). A kaj, ko popoln “kolaps” v napadu očitno postaja stalnica izolske igre. Številne napake v napadu in prepoceni prejeti zadetki terjajo svoj davek; v 22. minuti so gostje dobro minuto igrali brez 2 izključenih igralcev, Redžić je luknjo v obrambi dvakrat uspešno izkoristil, toda v popolni zasedbi so gostje izkoristili poceni izgubljena napada Izole in v manj kot 20 sekundah dosegli dva zadetka. Domačinom je v zadnjih 10 minutah prvega polčasa ponovno padla koncentracija, nezadovoljstvo  trenerja Fredija Radojkoviča je v zadnjem napadu ublažil Poberaj, ki je postavil končni izid prvega polčasa (17:14).

IMG_0011

V drugem delu je odmor očitno bolj koristil Radečanom, ki so dalje izkoriščali neprepričljivo predstavo domačinov in v 38. minuti prišli do izenačenja (20:20). Hušič je nato ubranil sedemmetrovko, žoga se je odbila do gostujočega igralca, toda še enkrat več je Hušić bil uspešen. A žal, tudi to ni opogumilo domačine, ki so v  podrejenem položaju delovali precej nemočno in v 49. minuti so gostje iz protinapada prvič na tekmi povedli. Sledilo je obdobje “gol za gol” in v 53. minuti (25:26) so Izolani ponovno igrali z igralcem več, izid je iz najstrožje kazni poravnal trenutno tretji najboljši strelec tekmovanja 1. B DRL Brumen, istočasno pa je zaradi nespametnosti na domači klopi sodniški dvojec izključil igralca in moči so bile ponovno izenačene.

Na srečo je junak tekme postal kar vratar Hušić sam, ki je ravno v obdobju, ko se je rezultat “lomil”, Izolane reševal iz vseh strani, ki so kljub slabemu dnevu v 57. minuti za krajši čas gostom uspeli uiti na 2 zadetka prednosti. Nato je isti vratar ubranil še protinapad gostov za izenačenje, “triler” na Kraški se je bližal koncu, Božič je 20 sekund pred koncem tekme postavil končni izid 29:27 in Izoli priboril prepotrebni 2 točki v lovu na mesta, ki vodijo v 1. ligo.

 

IMG_0004  Hušić je imel največje zasluge za to, da sta točki ostali doma.

 

IMG_0013

Po tekmi je trener Fredi Radojkovič povedal naslednje:

Ja, ponovno se nam je zgodilo to, kar se nam že celotno sezono. Igramo dobro, borimo se, nato pride v napadu do “mrka”, pričnemo delati številne napake, eno za drugo in nasprotnik se jasno približa”, je povedal stratega izolskega moštva, ki jasno ni mogel biti povsem zadovoljen s predstavo Izole. A v športu šteje le rezultat in današnji je najbolj pomemben!

 

Avtor prispevka:
Martin Franetič

One comment on “Izolani pravočasno našli izhod iz nove “nočne more”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>