Mrtvi tek mladincev, kadeti prestavili, mlajši še brez točk

DSC_1740

IZOLA – Še drugi teden državnih tekmovanj je za nami, vendar tudi tokrat ne v kompletu. Kadeti Izole so zaradi številnih odsotnosti v zadnjem obdobju, ki so rezultat poškodob in sezonskih obolenj bili primorani preložiti tekmo 2. kroga v Škofljici. Mladinci nadaljujejo niz nepremagljivosti, slabše pa kaže mlajši generaciji – starejšim dečkom A in B, ki so v svojih četrtfinalnih skupinah po dveh tekmah še brez osvojene točke. Pred nami je še zadnji teden članskih priprav na nadaljevanje 1. B ligaškega tekmovanja, ki ga bodo odprli 2. februarja.


Kdo lahko ustavi mladince?

Izola
Športna dvorana na Kraški, gledalcev 82
Sodnika: Derželj in Brecelj.

RD Butan plin Izola – RD LL Grosist Slovan 27:25 (13:12)
Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Alessio (V), Mičović 5, Smej 5, Poberaj 8, Stančič, Beganović 1, Bekrić 1, Šapla (V), Miklavec 1, Đelatović 2 in Peharc 4

DSC_1760

Na tekmi proti Slovanu so dresi na obeh straneh “trpeli”.

V 13. krogu 1. mladinske rokometne lige so domači Izolani odigrali vse prej kot še eno v nizu tekem, ki bi ji nadeli naziv “zanesljive zmage”. Gostje iz glavnega mesta so se pokazali kot zelo čvrst in nepopustljiv nasprotnik, kar pa vseeno ni bilo dovolj, da bi morebiti osvojili točko na Kraški.
Tekmo so bolje odprli varovanci trenerja Petra Božiča, potem, ko je Erik Smej povedel domače v vodstvo (1:0). V nadaljevanju tekme so “Slovanovci” jasno pokazali apetite po zmagi in na hitro tudi uresničili svoje namere. Trda tekma za obe ekipi je prinašala obilo trenj in preobratov (Ljubljančani so v prvem polčasu šestkrat povedli oz. povišali vodstvo), toda po zaslugah razpoloženega rezervnega vratarja Alexa Šaple so Izolani samozavestneje zaključevali napade in preprečili višje vodstvo gostov. Ob koncu prvega polčasa je najboljši strelec izolske zasedbe Urh J. Poberaj (8 zadetkov) poskusil minimalno vodstvo (12:11) po zvoku sirene povišati kar iz tal preko visokega živega zidu, toda rezultat se ni spremenil.

DSC_1740

Alex Šapla je med vratnicama dobro izkoristil ponujneo priložnost.

V drugem polčasu so izolski mladci dosegli najvišje vodstvo (18:15) in ga v 40. minuti povečali na še gol razlike več. Domači vratar Alex Šapla je do drugega dela drugega polčasa z odliko izkoristil svojo priložnost, nato je Peter Božič v vrata poslal Leona Alessia, a se gostje niso ustrašili sprememb in po nekaj “lahkih” zadetkih v domači mreži ponovno pretili Izolanom za zgolj zadetek zaostanka.
Na drugi strani sta v ključnih trenutkih Mičović in Smej bila uspešna, toda kljub temu je Slovan večkrat imeli priložnost za izenačenje, a je izolska obramba zdržala in na koncu tudi slavila še dvanajstič v letošnji tekmovalni sezoni.

Izolani trenutno vladajo na prvenstveni lestvici, toda nov test zrelosti naše fante čaka že prihodnji teden, ko bodo odpotovali v Novo mesto, kjer se bo domača Krka za vsako ceno želela oddolžiti Primorcem za boleč poraz v Izoli.


Starejši dečki A in B z novo ničlo iz gostovanj

V soboto 26.01.2019 so starejši dečki B potovali  v Škofljico in se domov vrnili z napolnjeno mrežo golov. Največ zadetkov sta kot po pravilu tudi tokrat prispevala Krička in Smej. Krička je bil uspešen devetkrat, Smej je s svojimi 8 zadetki med najboljšimi strelci tekmovanja.
Fantje bodo prihodnji teden po dveh zaporednih gostovanjih odigrali prvo domačo tekmo, ko bodo gostili ŠD Mokerc KIG.

ŠD Škofljica PP – RD Butan plin Izola 34:25 (17:8)
Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Rogelja (V), Krička 9, Smej 8, Bubič 1, Panger 5, Bangoji 2, Soršak 1, Dodič 2.

Tudi starejši dečki A v četrtfinalni skupini B ostajajo pri ničli. Logaški Kronos je prepričljivo obšel drugo oviro na poti na zaključni turnir. Izolani so sicer rezultat poravnali pri 1:1, nato je sledila pravcata polomija v izolski igri, domačini pa so z delnim izidom 9:2 odločili zmagovalca in tekmo v drugem polčasu mirno pripelljali do konca.

RK Kronos Logatec – RD Butan plin Izola 34:27 (17:11)
Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Putrle (V), Černetič 13, Smej 3, Krička 5, Gregorič 4, Lisjak 1, Tonejc 1, Ambrožič in Benčič.

Trener Nino Legnar bo z ekipo poskušal osvojiti prve točke 2.2.2019 proti ekipi ŠD Škofljica.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>