Mlahavi Izolani povsem razočarali, Ribari odgovorili

IZOLA – Tekma, ki bi na papirju morala po mnenju gledalcev in navijačev biti vsaj enakovrednejša, je postregla z velikim razočaranjem. Igra Izole, kjer ni nič delovalo, je na trenutke postregla z nekaj upanja v morebitno zmago domačih, ki pa je bila navsezadnje oddaljena. Nedosegljivo oddaljena. Ne zaradi rezultata, ki navsezadnje ni dal takšnega vtisa, pač pa zaradi plehke igre in prepustnosti v obrambi ter brezidejnega napada. Na kratko – s takšnim pristopom Izola nima kaj iskati v druščini najboljših slovenskih prvoligaških ekip.


-Lahko bi igrali še tedne, a Krke ne bi ulovili-
Izola
Dvorana na Kraški, gledalcev 360
Sodnika: Ivančič I. in Ivančič D.

RD Butan plin Izola – MRK Krka 25:29 (12:14)

Strelci in postava Butan plin Izole:
Hušić (V), Beganović 2, Brumen 3, Miklavec 4, Logar (V), Gačević (4), Zorič – Stepančič 3, Jurič 1, Novak, Alessio (V), Beganović 1, Petrović 1, Poberaj, Gašperšič 1 in Čolić

Izolani so uvodna napada, ko je na semaforju še pisalo 0:0 zlahka zapravili brez iztreljenega naboja, kar je Urbič kaznoval za uvodni zadetek na tekmi v 3. minuti (0:1). Spasoje Gačević je v naslednjem napadu izenačil, “farmacevti” pa so pričeli s pohodom na zmago.
V nadaljevanju prvega polčasa smo na tekmi, kjer je v domačih vrstah trener Fredi Radojkovič zaradi težav s poškodbami posedel Gašperšiča in Poberaja spremljali igro “gol za gol”, toda izolska barka se je postopoma pričela potapljati; Kukman in Avsec sta z dvema zaporednima zadetkoma dolenjski ekipi priskrbela najvišje vodstvo (+4) v prvem polčasu, domači strateg Radojkovič je nemudoma interveniral z minuto odmora, a je Krka vodstvo povišala na še zadetek prednosti več. K sreči je nekaj zanesljivih obramb Jasmina Hušića obrodilo sadove, nakar sta Jurič in Beganović povrnila upanje izolskega moštva pred iztekom prvega dela tekme na boljši drugi polčas in novo upanje na prepotrebne točke. Domači so na odmor odšli z ugodnim izhodiščem glede na potek v prvih tridesetih minutah (12:14).

Žal pa je v drugem delu brzčas najpomembnejšega dvoboja dotedanjega dela prvenstva pripadel ekipi Krke, ki je rešetala mrežo domačega vratarja Hušića,  za krajši čas ga je zamenjal Logar, a brez uspeha. Anemični Izolani so na trenutke še kazali dovolj znakov življenja, kar pa ni bilo dovolj, da bi se morebiti vrnili v igro za točke. Gostje so brez večjih težav nadzirali potek srečanja in z nekaj lahkimi zadetki vodili za pet golov prednosti, nato je izolski igralec Marko Nikolić v izdihljajih tekme, kjer je sektor navijačev Ribari Izola bil že skoraj v celoti izpraznjen, postavil končni izid.

Navijaška skupina Ribari so po izjemno slabi predstavi svojih privržencev jasno sporočili, kaj si mislijo o odnosu in popolne nemoči obalnega prvoligaša, ki zabreda v vse večjo krizo.

Po srečanju je Roman Zarabec (trener Krke) vidno ponosno pozdravil zmago svojih fantov, redkobesedni so bili v taboru Izole. Vid Miklavec je na kratko pojasnil stanje svojega moštva:

DSC_0004“Odigrali smo slabo. Rezultatski krizi ni videti konca. V obrambi smo povsem odpovedali in stežka prihajali do «lahkih» metov, za nameček zgrešili tudi nekaj čistih strelov. Če bomo nadaljevali v takšnem slogu, bo prvoligaški status Izole zelo ogrožen.”

 

 

DSC_0096Roman Zarabec bil veselj zmage:
“Zahvalil bi se rad fantom, ki so odigrali tako, kot je potrebno in vsekakor je zmaga zaslužena.
Lepo je igrati v Izoli in tem ambientu, zato si Izola zasluži mesto v prvi ligi. Lahko bi zmagali z višjo prednostjo, a smo v zaključku tekme zgrešili nekaj metov.
Imamo zelo mlado ekipo, ki jo sestavlja ogromno mladincev – ti vidni napredujejo, kar me zelo veseli in, ko bodo uspeli storiti bistveni preskok k članskemu moštvu, bomo lahko postali zares stabilen prvoligaš.”

V prihodnjem krogu se bodo Primorci podali v štajersko prestolnico. Nekadnji igralec in ljubljenec izolskega rokometa Andraž Velkavrh, bo s svojimi soigralci storil vse, da bo Maribo Branik v domači dvorani Tabor še dodatno zagrenil življenje Izolanom. Bo navkljub dodatnemu psihološkemu pritisku Izolanom uspelo popraviti vtis?

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja