Mladinci zaustavili Celjane!

DSC_0198

IZOLA – V ponedeljek (19.11.2018) so mladinci Izole v zaostalem 4. krogu 1. mladinske rokometne lige skorajda uspeli premagati bržčas najboljšo mladinsko rokometno šolo v Sloveniji – RK Celje Pivovarno Laško. V začetku so fantje pod taktirko Petra Božiča dobro parirali gostom, toda sredi drugega polčasa je vse kazalo na prvi poraz Izole. A zgodil se je skoraj popolni preobrat!

Izola
Športna dvorana na Kraški, gledalcev 138
Sodnika: Vesel in Fink

Postava in strelci RD Butan plin Izole:
Alessio (V), Mičović, Rizvić, Smej 3, Beganović 6, Škabar, Đelatović 1, Bekrić,  Poberaj 10, Šapla (V), Korošec 2, Stančič 1, Peharc 4 in Miklavec 1.

RD Butan plin Izola – RK Celje Pivovarna Laško 28:28 (13:15)

Izolani so v uvodnih 3 minutah izkoristili neuspešne napade Celjanov, uspešna sta bila Smej in Beganović. Toda zelo kmalu je postalo jasno, da so Celajni na slovensko obalo pripotovali z zgolj enim namenom – uspešno odkljukati še gostovanje v Izoli; najprej so domače ujeli z delnim izidom 0-2 in že kmalu zatem tudi prešli v vodstvo. Čeprav so se mladinci Izole dobro upirali robustnim Štajercem (gol za gol), so v zadnji tretjini tekme lovili gol zaostanek, toda najvišje vodstvo prvega polčasa (za dva zadetka) je s svojim drugim in edinim golom v 60 minutah postavil Urh Sitar (13:15).

Teo Beganović je sku

Teo Beganović se je s soigralci veselil več kot zaslužene točke.

Varovanci Petra Božiča so drugi del tekme zdesetkani (kazen Beganovića tik ob izteku prvega polčasa) krenili v boj “na vse ali nič”, Celjani so igralca več izkoristili in kmalu zatem vodili že za 4 zadetke, Vmes je Peharc s svojim 4.  zadetkom na tekmi začasno uspel znižati zaostanek na še “varno razdaljo”, toda celjski “stroj” je mlel dalje in vse je kazalo, da bodo Izolani prvič v sezoni ostali brez točk. A na srečo temu ni bilo tako; gostje so še sredi drugega polčasa sicer povedli za  celih 5 zadetkov prednosti (46′ minuta), najbolj razpoložena Beganović in Poberaj sta z odličnim vodenjem svoje soigralce redno usmerjala v zaključne napade in rezultat je bil tu – delni izid 8:3 v korist domačih (27:27) je dodatno dvignil publiko na noge, Izolani so “leteli” po igrišču in ob končnem rezultatu 28:28 imeli zaključni napad za zmago, ki ga je izvedel Poberaj (10 zadetkov) po izteku tekme, toda celjski blok je bil previsok in ekipi sta odnesli po točko.

Na vrhu prvenstvene lestvice vodijo rokometaši RD Urbanscape Loke, ki so v 7 tekmah zmagali petkrat in dvakrat izgubili (tudi z Izolo v Škofji Loki). Izolani se z dvema tekmama manj nahajajo na četrtem mestu, z le eno točko zaostanka za Gorenjci.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

DSC_0220DSC_0219DSC_0195DSC_0215DSC_0210

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>