Mladinci osvojili Koper, najmlajši vstopili v polfinale!

DSC_1526

IZOLA – Rokometni ples se je končno pričel, za nami so že nove odigrane prvenstvene tekme. Vse izolske selekcije, izključno s člansko (ki svoje “tihe sanje” o uvrstitvi v 1. ligo še naprej ohranjajo in začenjajo drugi del sezone 2. februarja), so danes zaokrožile niz tekem. Kadeti so že v soboto ugnali Novogoričane v gosteh, mladinci so Kopru zadali še en boleč udarec, ki ima dvojno težo, mlajši dečki so se z zmago uvrstili v polfinale. Žal so se starejši dečki A in B na slovensko obalo iz dveh gostovanj vrnili brez točk, toda priložnosti za nove jim ne bo zmanjkalo.


Mladinci “pokončali” rivale že pred koncem prvega polčasa

DSC_1526

Eden najboljših slovenskih vratarjev v svoji kategoriji Alessio je vrata zaprl tudi tokrat.

Koper
Športna dvorana Bonifika: gledalcev 130
Sodnika: Pirc Mar. in Pirc Mat.

RD Koper – RD Butan plin Izola 18:29 (5:14)
Postava in strelci za Izolo:
Alessio (V), Poberaj 3, Bekrić 2, Stančič 1, Smej 5, Peharc 6,
Mičović 2, Rizvić 1, Škabar 1, Đelatović 2, Beganović 4, Šapla (V) in Miklavec 2.

Mladinci nadaljujejo serijo odličnih predstav  v 1. rokometni ligi. Tokrat so Koprčani, ki neustavljivo korakajo proti izpadu v 2. ligo, še drugič v letošnji sezoni morali priznati premoč sosedom iz Izole.
Še dalje odsotnima reprezentantoma Luki Orbaniču ter Mateju Galini se je na seznamu manjkajočih pridružil še Tim Korošec, ki je zaradi internega dogovora s strokovnim štabom tekmo moral izpustiti.
Izlani so tekmo odprli skorajda “sanjsko” in  domačine do 8. minute tekme pustili na polni ničli, ko je na semaforju kazalo 0:4. “Rumeno-modrim” je zadetek preko Mijatovića (8. minuta)  morda vlil upanje v prebuditev, toda v nadaljevanju so Izolani kot po pravilu za vsak prejeti zadetek goste kaznovali z dvema in v drugi polovici prvega polčasa rivalom ubežali za že osem zadetkov (2:10). Odlične obrambe vratarja Alessia so še neporaženo moštvo iz Izole znova in znova pripravljale na nove napade in priložnosti za večanje razlike. In to se je tudi zgodilo. V napadu so glavno besedo imeli Peharc, Beganović in Smej, ki so v samo prvem polčasu skupno dosegli 11 zadetkov od 14, kolikor so jih igralci iz mesta ribičev tudi dosegli po 30. minutah igre. Tik pred iztekom prvega polčasa se je v obrambi Kopra zaiskrilo med Beganovićem in Breznikarjem, slednji pa jo je odnesel z rdečim kartonom ter tekmo tudi predčasno zaključil.

DSC_1525

Tomaž Stančič se je tudi tokrat dobro kosal za nasprotnikovimi napadalci.

 

Trener izolske zasedbe Peter Božič je v drugem delu tekme priložnost postopoma ponudil vsem rezervnim igralcem in prav vsak je ponujeno priložnost pretvoril v statistiko zadetkov. Omeniti velja, da se je drugi vratar Izole Šapla izkazal z nekaj izjemnimi obrambami in uspešno nadaljeval delo svojega kolega Alessia v drugem delu obalnega derbija.
Drugi polčas je v glavnem minil v zelo podobnem ritmu kot prvi, o morebitnem presenečnju Kopra ni bilo zaznati nikakršnih sledi, še več – Izolani so na koncu slavili z dvomestno razliko in tako vknjižili novi dve točki ter razveselili svoje privržence, ki so pripotovali v Koper.
Izolani so v 1. mladinski ligi kot še edina neporažena ekipa s tekmo manj ujeli Celjane ter se točkovno izenačili pri 19 točkah.


 

Kadeti še v tretje boljši od Nove Gorice

Izolski kadeti so se v Novo Gorico odpravili brez prvega trenerja Boruta Hrena, ki je zaradi obveznosti prepustil vodenje 1. kroga četrfinalne skupine kadetske skupine B Urošu Čuku, nekdanjemu dolgoletnemu vratarju izolskega rokometa, sicer aktualnega trenerja RD Jadrana iz Hrpelj.

Nova Gorica
Športna dvorana
Sodnika: Matovina in Vidali

MRK Nova Gorica – RD Butan plin Izola 24:31 (13:17)
Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Alessio (V), Stančič 5, Đelatović 3, Rizvić 2, Sanabor 4, Miklavec 10, Bekrić 4, Morato (V), Škabar 2, Petrovič 1.

Kadeti, ki so predtekmovalni del v zahodni skupini sklenili z vsemi zmagami na prav vseh tekmah, so se v četrfinalni skupini znašli s starim znancem iz severne Primorske, ki pa, kot že povedano, Izoli ni odščipnil niti točke. In tako je bilo tudi tokrat.

DSC_1575

Vid Miklavec je bil premočna ovira za obrambo Nove Gorice.

Izolani so sicer dolgo časa hodili po “tankem ledu” in se nekajkrat poigrali s svojo usodo, ki pa k sreči ni pustila usodnih posledic. Vid Miklavec je zatresel nasprotnikovo mrežo kar desetkrat in je zagotovo bil prvo ime tekme, čeprav je do polčasa, ki se je zaključil z rezultatom 13:17 dosegel “le” tri zadetke.
Drugi polčas so Izolani nekoliko stisnili na plin in pravočasno povečali varnostno razdaljo neugodnih Novogoričanov ter v 1. krogu četrfinala osvojili poln izkupiček.


Starejši dečki A in B neuspešni

Trener obeh selekcij, ki sta gostovali v Ivančni Gorici in še isti dan v Krškem, se vračata domov brez točk. Če je na prvem gostovanju še kazalo, da bi Izolani utegnili domačinom odščipniti točko, so starejši dečki B v Posavju doživeli pravi polom.

 

Starejši dečki A
RK SVIŠ Iv. Gorica
– RD Butan plin Izola 26:25
Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Putrle (V), Černetič 9, Bubič, Krička, Gregorič 9, Santin 3, Lisjak 1, Benčič, Tonejc 2 in Ambrožič 1.

V tekmi, kjer nobena ekipa ni vodila več kot za 3 zadetke, so dobili rokometaši Sviša. Čeprav je Izola še v prvem polčasu prvič in zadnjič na tekmi povedla 8:9, sta dve točki ostali na domačih tleh.

Starejši dečki B
RK Krško –
RD Butan plin Izola 33:15 (16:7)
Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Bubič 2, Krička 6, Piantoni, Dodič, Panger 5, Soršak, Rogelja in Bangoji 2.

Izolani so v Krško odpotovali oslabljeni in z le eno menjavo. Toda kljub temu je jasno bilo, da so Krčani v tem trenutku prevelik zalogaj za izolsko selekcijo.
Največ zadetkov sta Krička (6) in Panger (5).


Mlajši dečki se uvrstili v polfinale

Mlajši dečki B, ki jih vodi Branko Franović, so odigrali ključno tekmo za preboj v polfinale. V napeti tekmi z visokim tempom so na koncu slavili domačini in se uvrstili v polfinale, od koder se jim nato nasmiha uvrstitev na zaključni turnir.

Fantje so se na tekmi primerno borili in si v obrambi pomagali, toda čestitati je potrebno tudi gostom iz Nove Gorice za športno predstavo.
Izolski mladci so na koncu slavili z rezultatom 10:6, ključni mož tekme pa je bil kar vratar Taj Ružnić sam, ki je goste s svojimi obrambami spravljal v obup.

DSC_1579

Branko Franović: “Fantom moram najprej čestitati za trud skozi celotno sezono. Dosegli smo zastavljen cilj, to je polfinale. Ena želja se nam je izpolnila, obenem pa uvrstitev tja predstavlja svojevrsten izziv. Sama tekma ni bila lepa na oko, zagotovo je pa tudi nek pritisk odigral svoje. Zmagala je srčnost in želja in to je recept za doseganje še večjih uspehov!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Spodaj prilagamo še nekaj slik iz tekme

DSC_1589DSC_1607DSC_1603DSC_1598DSC_1595DSC_1594

Avtor prispevka:

Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>