Mladi Izolani strup za favorite

V soboto so naši mladi fantje pričakovali prvo ekipo na lestvici in enega glavnih favoritov za vstop med prvoligaše. Na obalo je prišla ekipa Sviš-a iz Ivančne gorice, ki je pred tekmo veljala za absolutnega favorita, saj je bila neporažena kar sedem tekem zapored. Zmagovalni niz gostov pa so hoteli prekiniti naši fantje, ki so  v zadnjih tekmah prav tako pokazali svojo kvaliteto in so lahko optimistično vstopili v tekmo.

Že sam začetek tekme je pokazal, da bodo gostje, če se bodo hoteli domov vrniti s točkami morali odigrati eno boljših tekem v sezoni, saj očitno niso bili pripravljeni na zelo razpoložene gostitelje. Razigrani Izolani so blesteli v obrambi in bili poletni v napadu, kar jim je kmalu prineslo ugoden rezultat in prednost s 10 : 5. Žal pa je v zadnjih 10 minutah prvega polčasa zmanjkalo koncentracije, kar je tako kvalitetna ekipa kot je Sviš, znala izkoristiti in se domačinom približati na vsega en zadetek prednosti (11:10), kar je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugem delu so prvi zadeli gostje in tekma se je začela od začetka. Obe ekipi sta garali, vseeno pa so bili Izolani vedno korak pred gosti, ki so se maksimalno trudili obrniti rezultat v svoj prid, kar pa jim na srečo ni uspelo. Sledila je izredno napeta končnica, kjer se je razigral domači vratar Gregorič in pokopal upe gostov za osvojitev točk novih točk in nadaljevanje niza nepremagljivosti. Izolani so zmagali z rezultatom 23:22.

Naši fantje so na tekmi ponovno obudili spomine po starih časih prvoligaškega rokometa, kar je prebudilo tudi številčno občinstvo, ki je z bučno podporo pozdravilo zmago naše mlade ekipe.

Časa za slavje pa žal ne bo veliko, saj že v sredo 28.3.2018 ob 19:00 uri v zaostali tekmi 14. Kroga pričakujemo ekipo Grosupljega. Upajmo, da bodo fantje ponovili fanatično igro in z novima dvema točkama potrdili skalp nad Svišem.  Na tekmi bomo sicer nastopili oslabljeni za vratarja Luko Logarja, ki se bo z kadetsko reprezentanco Slovenije odpravil na močan turnir v Bugojno in zastopal barve naše države.  Luki seveda ob tem iskreno čestitamo in mu želimo veliko obranjenih strelov.

Forza Izola!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja