Mladi Izolani na odisejadi v Hrpeljah

DSC_0610

IZOLA – V letošnji sezoni je v Rokometnem društvu Izola prišlo do sodelovanja. Ne govorimo o gospodarskem, kakor je največkrat moč zaslediti pod besedo “sodelovanja”, kjer imamo v mislih sklenitev sponzorskih oz. pokroviteljskih pogodb oz. prestopih igralcev, pač pa vzajemnega sodelovanja med dvema športnima kluboma. Rokometno društvo Škerjanc iz Hrpelj je sporazumno z RD Izolo sklenil dogovor o medsebojnem sodelovanju igralcev, pri čemer sta si kluba izmenjala svoje člane in tako simbiotično ustvarila nov mejnik.

Nekoč rokometnemu “palčku”, ki je čez noč postal slovenski in evropski velikan, katerega era pod vplivom močnega pokrovitelja Gold Cluba je bila le začasni trend, je kmalu sledil zaton in kruta realnost. Danes RD Škerjan Jadran Hrpelje Kozina se je v istem letu, potem ko je člansko moštvo prenehalo tekmovati, ponovno sestavil ekipo, ki nastopa v 2. državni rokometni ligi. Hrpeljsko kozinski ponos, ki domuje v “Modri dvorani” in ima bogato rokometno tradicijo, po umiku glavnega pokrovitelja ni našel ustrezne finančne injekcije, ki bi ga držala nad “gladino vode”, čemur je postopoma sledil prosti pad v začarani krog. Klub je odživel bankrot in začasno zaprl vrata v rokometni svet članski selekciji, ki je kar 43 let neprekinjeno tekmovala v svoji kategoriji.
A že leto kasneje se je klub iz okolice Kozine na novo sestavil, v letu 2015 obeležil svoj petdesetletni obstoj in leto kasneje zamenjal ime v RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina, pod katerem še dalje nastopa.

Danes v članski selekciji nastopa tudi nekaj rokometašev izolskega rokometnega bazena, ki se, da bi kar najbolje napredovali, dobivali ustrezno minutažo in izkušnje, redno dokazujejo v dresu ekipe nad Črnim Kalom. RD Izola in RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina sta se sporazumno odločila o izmenjavi igralcev  letošnji tekmovalni sezoni, kar se je zankrat izkazalo za dobrodošlo novost.

Za različne selekcije RD Škerjanc Jadrana iz Hrpelj nastopajo naslednji izolski igralci:
Dimitrij Mičović
Vid Miklavec
Tim Korošec
Alen Đelatović
Maj Felluga
Jaka Ahlin
Din Čikotić
Tajk Jovandić Mujetić
Val Manfreda
Luka Orbanič

Za našo spletno stran smo v stik vstopili s tremi igralci Izole, ki so na pomoč priskočili hrpeljski članski ekipi in jih povprašali o izkušnjah izven slovenske obale, hkrati pa več kot odlično nastopajo v 1. mladinski rokometni ligi za domačo Izolo, ki se trenutno nahaja na samem vrhu lestvice.
Odzivi igralcev so si bili enotni in precej podobni.

DSC_0610Dimitrij Mičović, ki že celo življenje trenira in igra za izolske rokometne selekcije, je o svoji izkušnji v prvem delu prvenstva na Kozini povedal: “Igranje za tukajšnje člansko moštvo mi zagotovo predstavlja svojevrsten izziv. Prvič zato, ker redno igram na najvišjem, torej članskem nivoju in ravno tu vidim priložnost za napredovanje, pridobivanju pomembnih izkušenj, rokometnemu izpopolnjevanju. Veseli me, da imamo dobre odnose s soigralci.” Dimitrij se najbolje znajde na položaju srednjega in levega zunanjega napadalca.

Drugi na vrsti za izjavo je še mlajši Vid Miklavec, ki mu obetajo svetlo prihodnost in istočasno igra za kadetsko in mladinsko selekcijo Izole ter hkrati še za člansko moštvo RD Škerjanc Jadrana iz Hrpelj in je nase opozoril že pred več leti. Na sedmih tekmah je v članskem moštvu dosegel 19 zadetkov.

DSC_1177 Vid Miklavec: “Tudi sam doživljam izposojo na Kozino kot nek nov izziv in priložnost za napredovanje. Želim si redno igrati ter se razviti v smeri čim boljšega igralca, saj bi si nekoč želel igrati na najvišji ravni, tudi v evropskem merilu. Igranje za tri selekcije hkrati je časovno obremenjujoče, zato včasih kar na poti na gostovanja poprimem za učbenike. Želim si, da bi nas naši zvesti gledalci v prihodnje še dalje podpirali, lahko tudi v še večjem številu, saj nam v kadetski in mladinski selekciji RD Izole kaže odlično”.

DSC_1179Tim Korošec je bil tretji sogovornik, ki ga žal pogosteje pestijo poškodbe, toda gre za zelo korsitnega igralca, ki se najbolje znajde na mestu krožnega napadalca ali v rokometnem žargonu povedano “pivota”. Tudi Tim si želi napredovati, njegovi rokometni cilji so povezani z igranjem na visoki ravni v slovenskem prostoru, ne bi se branil niti za igranje v kakšnem izmed vidnejših evropskih rokometnih klubov: Opazil sem, da se rokomet v 2. državni rokometni ligi igra precej manj taktično in tehnično, v ospredju je predvsem fizična moč. Liga seveda ni enostavna, je pa manj zahtevna kot 1. B, v kateri igra RD Izola. Menim, da s fanti uspešno sodelujemo pod isto streho v “Modri dvorani”, ne izključujem možnosti, da bi se lahko v drugem delu prvenstva nekateri vrnili v Izolo.”

RD Škerjanc Jadran, kot smo že poročali, nastopa v 2. državni rokometni ligi oz. tretjerazrednem tekmovanju. Ekipa se v ligaškem tekmovanju, ki šteje 10 ekip, nahaja na 6. mestu. Po osmih odigranih tekmah so fantje zabeležili 3 zmage in 5 porazov, s 44 zadetki se je na 10. mesto najboljših strelcev uvrstil “zimzeleni” Peter Hrvatin, ki je zagotovo eden najizkušenejših igralcev v ekipi.

Ob tej priložnosti lahko dodamo, da se mladinci Izole, za katere igrajo vsi trije sogovorniki, nahajajo na drugem mestu v 1. ligaškem tekmovanju, sicer točkovno izenačeni s prvim mestom in s tekmo zaostanka – z najboljšo rokometno šolo  – RK Celjem Pivovarno Laško.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>