Matjaž Brumen zapustil Izolo!

IZOLA -V prvem valu rokometne tržnice je še kako pestro. Poročali smo že, da je vrste rokometašev Izole okrepil Thomas Postogna, nekdanji igralec nekoč slovite italijanske ekipe Principe Trieste in nazadnje vratar večnega rivala RD Kopra, a je prav isti dan pod streho športne dvorane na Kraški prišlo do novih sprememb. Matjaž Brumen bo v novi prvoligaški sezoni zaigral za ljubljanski RD LL Grosist Slovan.

Preživel sem dve lepi sezoni v Izoli, hvaležen sem navijačem Ribarom za izjemno navijanje in čudovite ljudi, ki so v tem času bili del moje zgodbe v tem obmorskem mestu, je v izjavi sporočil “Brumzi”, ki smo ga sinoči povprašali o vtisih v zadnjih dveh sezonah v modrem dresu.


Matjaž Brumen je v svoji bogati rokometni karieri prvič opozoril nase v poznih devetdesetih letih, njegov vzpon pa se je začel pri ljubljanskih Prulah. Vzpon kariere se je nadaljeval zelo hitro, ko je sedaj že bivši igralec Izole pot nadaljeval v slovenskem gigantu – Celju (kjer je med drugim s soigralci dvignil zlato odličje evropske lige prvakov), velenjskem Gorenju, Vardarju (MAK) ter pred tem nosil dres rumene barve v času velike ere Cimosa iz Kopra in hrvaškega Nexeja. Levokrilni igralec je z z raličnimi ekipami osvojil številne naslove državnega in pokalnega prvaka, ligo prvakov ter evropski pokal EHF, nekajkrat izkusil igranje v finalu lige prvakov, pred mnogimi leti pa zbral 131 nastopov za slovensko izbrano vrsto, pri čemer je slovenske navijače razveselil 385 krat (zadetkov).

Matjaž Brumen bo v naslednji sezoni nosil dres rdeče barve.
Vir: Siol.net, slika: Vid Ponikvar


Za našo stran se je Matjaž poslovil takole:
“Zaključuje se še eno poglavje v moji rokometni karieri. Zahvaljujem se vodstvu, čudovitim prijateljem, ki sem jih spoznal tu, čudovitim navijačem Ribarom. Bili sta izjemno lepi sezoni, ampak napočil je trenutek za novo spremembo v mojem življenju. Najbolj so mi v spominu ostali izjemni ljudje, ki sem jih tu spoznal in seveda, naši navijači in publika.
Ni tako nedosegljivo, da se v kratkem ponovno ne srečamo, pa ne le v igralskem smislu”
.

Igralcu v imenu Rokometnega društva Izola se najlepše zahvaljujemo in obenem želimo nadaljnjih uspehov.

Avtor prispevka:
Martin FranetičDodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja