Kadeti zaključili uspešno sezono

DSC_0594

Pretekli vikend, 20. in 21.5.2017, je v Velenju potekal finalni turnir najboljših rokometnih kadetskih ekip v državi.
V prvi sobotni tekmi je MRK Krka Novo mesto premagala ekipo RK Gorenje Velenje z rezultatom 23:24. Velenjčani so še 10 min pred koncem vodili za 4 gole, vendar so Dolenjci z sedmimi zaporednimi zadetki rezultat obrnili sebi v prid in zasluženo zmagali. Zadnja zadetka domačinov tako nista vplivala na zmagovalca.
V drugi polfinalni tekmi sta si nasproti stali ekipi RD Istrabenz plini Izola in RK Celje Pivovarna Laško. Izolani so bili prvih nekaj minut enakovredni nasprotniku zvenečega imena. Sledilo je nekaj črnih minut naše ekipe in Celjani so povedli za 5. Na srečo je Izola imela v golu razpoloženega golmana, ki je obranil nekaj sto odstotnih priložnosti in svojo ekipo obdržal v igri. Pri rezultatu 5:10 se je začel lov na izenačenje. Fantje so ga dosegli v 1. minuti drugega polčasa, 17:17. V 36. min so Izolani povedli, 20:19. Nato pa se je ustavilo. Enajstminutni strelski post je imel za posledico 4 gole prednosti Celjanov, 20:24. Krepat ma ne molat! Naši fantje so strnili vrste in se približali na zadetek zaostanka, 23:24. Tako so bili ponovno v igri za zmago. V zadnji minuti so imeli naši fantje napad za podaljšek, vendar so žogo izgubili in v izteku tekme je Celje iz protinapada zadelo za končni rezultat, 26:28. Kljub porazu moramo fantom čestitati za prikazano igro.
V nedeljo sta se za 3. mesto udarili ekipi RK Gorenje Velenje in RD Istrabenz plini Izola. Celoten prvi polčas si nobena izmed ekip ni priigrala višje prednosti od dveh golov. V zadnjo minuto sta ekipi vstopili z neodločenim rezultatom. Žal sta dve napaki Izolanov omogočili gostiteljem, da so na polčas odšli s prednostjo, 15:13. V drugi polčas so naši fantje vstopili odločno in domačinom neprestano dihali za ovratnik. Žal niso izkoristili ponujenih priložnosti, da bi Gorenje ulovili in tekmo pripeljali v negotovo končnico. Končni rezultat je tako bil 28:24.
Kljub dvema porazoma si fantje nimajo kaj očitati. Na tem turnirju so pokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi ekipami v Sloveniji in da se Izoli ni potrebno bati za prihodnost rokometa.
Finale je sebi v prid odločila ekipa MRK Krka Novo mesto. RK Celje Pivovarne Laško je premagala z rezultatom 33:31. Izolani so tako postali edina ekipa, ki se lahko pohvali s tem, da jih aktualni prvak v letošnji sezoni ni premagal.
Koncu turnirja je sledila podelitev nagrad najboljšim igralcem turnirja. Tudi tu smo Izolani imeli svojega predstavnika. Najboljši strelec zaključnega turnirja je bil Domen Stopar z dosežnimi 23 zadetki. Bravo Domen!
Kadetom se moramo na koncu zahvaliti za prikazano igro v letošnji sezoni. V svoji kategoriji kadetov so dosegli četrto mesto v državi. Brez njih tudi ne bi bilo članske ekipe. Z ekipo mladincev, katere nosilci igre so bili prav kadeti, so se po 12 letih uvrstili v 1. državno ligo.
Hvala fantje… Kapo dol!
RD Istrabenz Plini so na zaključnem turnirju zastopali: Alessio, Poberaj 12, Mičović 7, Krmac-Finžgar, Stopar 23, Smej 2, Blažič, Đelatović, Korošec 1, Logar, Rizvić, Veršič, Šavle, Miklavec, Peharc 4, Orbanič 1. Trener Mičovič, pomočnik Hren, Fizio Kumer.
FORZA IZOLA!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>