Izolski rokometaši prinesli naslov državnih prvakov Gimnaziji Koper

31282820_1865831400102633_7428692799437930496_o

V torek 24.4.2018 je v Novem mestu potekalo finale državnega prvenstva v rokometu za srednješolce. Na finalnem turnirju so sodelovale ekipe domačih ŠC Novo mesto, Gimnazije Škofje loke, 1. Gimnazije Celje in ekipa Gimnazije Koper.

Ekipa Gimnazije Koper, lahko rečemo da je kar “izolska”, saj so v ekipi skoraj sami Izolani. To so Urh Jakob Poberaj, Luka Logar, Erik Smej, Jan Peharc, Vid Miklavec, Alessio Leon, Luka Orbanič, Luka Milunović in Domen Stopar, ki se je pred letošnjim prestopom v RD Koper prav tako uveljavil v našem društvu.

Naši fantje so v polfinalu najprej premagali ekipo Gimnazije Škofja loka z rezultatom 31:25, kjer niso imeli pretiranih težav, saj je bila razlika v kakovosti očitna in so tekmo mirno pripeljali do konca in se povsem zasluženo uvrstili v finale DP, kjer so jih pričakovali domači igralci ŠC Novo mesto.

Polna dvorana je bila dodaten motiv za naše fante, saj so zahvaljujoč dvorani na Kraški in našim zvestim Ribarom, vajeni igranja pred bučno publiko. Tako so finale takoj na začetku boljše začeli in dobili prvi polčas s 7:10. V drugem polčasu pa so domačini zaigrali na vse ali nič in uspeli izničiti prednost Gimnazije Koper. V samem zaključku pa se je poznala izkušenost naši fantov, ki so z zbrano igro v zadnjim minutah zasluženo zmagali 19:21.

V najboljšo sedmerko so bili izbrani kar trije Izolani, prav tako je “Izola” pobrala tudi najprestižnejše nagrade MVP zaključnega turnirja.

Naj sedmerka:

Domen Stopar, Gimnazija Koper

Tilen Kukman, SEŠTG

Marko Kotar, SEŠTG

Jakob Urh Poberaj, Gimnazija Koper

Luka Logar, Gimnazija Koper

Urban Pipp, Gimnazija Škofja loka

Teo Jezernik, 1. Gimnazija Celje

 

MVP: Domen Stopar, Gimnazija Koper

Najboljši vratar turnirja: Luka Logar, Gimnazija Koper

 

Iskrene čestitke in seveda… FORZA IZOLA!!!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>