Izolani v zadnjem hipu ujeli nalet, starejši dečki B do prve zmage!

IZOLA – Člani so si po sobotnem obračunu lahko oddahnili, saj so dalj časa viseli nad prepadom, ki bi jim še kako zagrenil položaj na prvenstveni lestvici, upoštevajoč dejstvu, da se ekipa, ki jo v letošnji sezoni več kot uspešno vodi Fredi Radojkovič, prihodnji teden odpravlja k prvouvrščenemu Slovenj Gradcu. Na koncu so točke ostale v Izoli, pri vrhu lestvice 1. B DRL pa se ekipe “surovo” borijo za položaj, ki vodi v najmočnejše slovensko tekmovanje. Ekipa v obmorskem mestu se trenutno nahaja na (ne)ugodnem 2. mestu, navijaška skupina Ribari Izola pa je še enkrat več dokazala svojo neprecenljivo vrednost. Kadeti nadaljujejo niz brez izgubljenih točk, ravno prve v četrtfinalu pa so zabeležili starejši dečki B.


S težko prigarano zmago obdržali 2. mesto

Izola
Športna dvorana, gledalcev 280
Sodnika: Čretnik in Turnšek

RD Butan plin Izola – RK Drava Ptuj 24:22 (9:11)
Postava in strelci RD Butan plin Izole:
Gregorič (V), Brumen 9, Božič 1, Beganović 2, Jurič 1, Zorič-Stepančič, Poberaj 5, Nikolić 2, Gašperšič 4, Smej, Vukovič, Hušić (V), Alessio (V), Redžić, Peharc

Izolski rokometaši so se iz Škofljice vrnili z več kot zasluženima 2 točkama in tako odlično odprli spomladanski del 1. B državne rokometne lige, v soboto 9.2.2019 pa so fantje Fredija Radojkoviča tudi uradno vstopili v drugi del tekmovanja na domačem terenu. Če so priobalni rokometaši nanizali serijo 8. zaporednih zmag, je včerajšnja, zlasti v prvem polčasu bila daleč od dosega. Zelo daleč.
DSC_0311Naj spomnimo, da je prav Ptujska Drava kot prva (v 2. krogu) odščipnila točko visokoleteči, a takrat še nekoliko zadržani in skrivnostni ekipi Izole, ki je pred pričetkom prvenstva jasno naznanila svoje apetite po prvi ligi. Tja, kamor izolski rokomet tudi sodi.
Tekmo so z golom v prvem napadu bolje odprli gostje, ki so preko Bedrača povedli z rezultatom 0:1, z najstrožje kazni pa je na drugi strani v aplavz “prisilil” Matjaž Brumen, ki je rezultat tudi poravnal; zgodilo se je v 3. minuti in ravno številka 3 je v prvem polčasu ostala zapečatena kot obdobje prvega in zadnjega neodločenega izida obeh ekip, nakar so glavno besedo v nadaljevanju imeli varovanci gostujočega trenerja Vujovića. Neorganizirana igra v napadu, ki ni požela najboljših uspehov ter jalova obramba sta dve nujni točki izolske zasedbe postavljala pod velik vprašaj in do konca prvega polčasa ni prav nič kazalo na pozitiven razplet ekipe Fredija Radojkoviča, kjer se je Ptujčanom nekajkrat ponudila priložnost, da bi Izoli ubežali za že 4 zadetke. A se k sreči to ni zgodilo.

DSC_0271Zaradi pregrobega posredovanja nad gostujočim igralcem v 16. minuti sta  sodnika pokazala neposredni rdeči karton izkušenemu Zorič-Stepančiču, domači gledalci pa so nad odločitvijo negodovali. Prav slednji so v nadaljevanju oživeli in na čelu z izolskimi Ribari z aplavzom največkrat pospremili Brumna, ki je v prvem polčasu dosegel več kot polovico zadetkov (5), toda svoejga aduta so na slovensko obalo pripeljali tudi gostje z Grobelnikom v svojih vrstah.
Zadnji zadetek v gostujočo mrežo v 1. polčasu je dosegel Poberaj (27. minuta) in tri minute pred zvokom sirene postavil končni izid prvega polčasa (11:9).

V treh minutah drugega dela so domači preko zadetkov Marka Nikolića in Matjaža Brumna zaostanek, po natanko 30 minutah igre uspeli izničiti, nakar smo spremljali igro “gol za gol”.  Moštvi sta si večkrat izmenjali vodstvo, toda kmalu je nastopila “točka preloma”;  Izolani so na krilih svojih zvestih privržencev uprizorili serijo zadetkov in tako dosegli najvišje vodstvo na tekmi nasploh (+4). Glavno vlogo sta ob domačemu vratarju odigrala prebujeni Urh Poberaj ter učinkoviti Rok Gašperšič  in izolsko moštvo, ki v prvem delu polčasa ni navdušilo s predstavo, po zaslugi pomembnih obrambah vratarja Hušića v dvorani na Kraški vknjižili novi prepotrebni točki.
Prihodnji teden se bo v Slovenj Gradcu odvil pravi derbi za osvojitev 1. mesta med domačini in Izolani. Ali bo domači Slovenj Gradec po dolgem času zdrsnil s prestola?

Fredi Radojkovič (v svetli opremi) se je po tekmi vendarle lahko veselil 9. zaporedne zmage.

Trener Fredi Radojkovič je po tekmi povedal:
“Zmage smo lahko zadovoljni, a se moramo zavedati, da če bo pristop takšen, kot je bil v prvem polčasu, lahko pozabimo na naš cilj. Ponavljam, zahtevam disciplino v igri in če tega ne bo, potem bomo izgubljali točke. Fantje so pod določenim pritiskom, saj si z vsako nadaljnjo tekmo in bližanjem koncu prvenstva napak ne smemo privoščiti.”

 

 

¸lestvicarzs

Prvo in četrto mesto ločita le 2 točki!

 


Kadeti le še streljaj od uvrstitve v polfinale!

RD Butan plin Izola – MRK Nova Gorica 39:29 (20:12)
Postava in strelci za RD Butan plin Izolo:
Alessio (V), Felluga (9), Veršič 1, Rizvić 1, Đelatović, Bekrić (8), Morato (V), Ahlin (4), Stančič (4), Miklavec (5), Mujetić-Jovandić (1), Orbanič in Sanabor (6).

DSC_0239

Devet zadetkov Maja Felluge in nova zanesljiva zmaga kadetske selekcije.

Izolani so po začetnem otipavanju nasprotnika hitro povečali razliko in jo zadržali do konca tekme. Fantje trenerja Boruta Hrena se trenutno nahajajo na prvem mestu četrtfinalne skupine B s tekmo več od zasledovalcev združene Škofljice ter Sviša. Največ zadetkov v domačih vrstah sta dosegla Maj Felluga (9) in Benjamin Bekrić (8), najboljša strelca v drugem polčasu (po 4 zadetke vsak) pa sta dosegla Ahlin in Sanabor.


V tekmi izključitev krajšo potegnili starejši dečki A

RD Butan plin Izola – RK SVIŠ 30:32 (14:14)
Postava in strelci za RD Butan plin Izolo:
Putrle (V), Smej 3, Gregorič 7, Tonejc 4, Krička 4,Černetič 12, Lisjak, Ambrožič, Piantoni (V), Benčič in Bubič.

V prvem polčasu so naši fantje po začetnem vodstvu povsem popustili v obrambi, gostje pa so rešetali gol izolskih vratarjev. V nadaljevanju je vse kazalo na še en visok porazov starejših dečkov B v tem delu tekmovanja (četrtfinale B), toda četa Nina Legnarja je Ivančane skoraj ulovila. Žal, številne napake v obrambi so gostje s pridom izkoriščali in v tekmi polnih izključitev (kar 13) je Izola še enkrat več morala zapustiti igrišče sklonjenih glav, kljub obetajoči igri v zadnjem obdobju tekme.

Žal tako blizu, a tako daleč!

Žal tako blizu, a tako daleč!

Izolski dečki do prve zmage v četrtfinalu

RD Butan plin Izola – RK Krško 24;23 (12:11)
Postava in strelci za RD Butan plin Izolo:
Bubič, Smej (14), Krička 6, Piantoni (V), Kranjc, Dodič, Soršak, Panger 3, Stojanov in Bangoji 1.

Končno so prvo in tudi povsem zasluženo zmago dosegli starejši dečki B. Nino Legnar je z ekipo, ki v četrtfinalni skupini A še ni dosegla točke, je svoje fante z igrišča pospremil z veliko zmago proti favorizirani ekipa iz Krškega.
Kar 14 zadetkov je v izolskem taboru prispeval David Smej, Liam Krička je bil uspešen šestkrat.


Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>