Izolani s “fešto” sklenili zadnje poglavje sezone!

IZOLA – Pred pričetkom sezone so v vodstvu Rokometnega društva Izola zastavili tihe načrte, ki so jasno nakazovali željo po uvrstitvi v Ligo NLB. Hkrati pa so se na Kraški zavedali, da se to nujno ne bi utegnilo uresničiti ob nekoliko prenovljeni ekipi in novemu trenerju, kar je pod vprašanje postavljalo realnost uresničitve cilja. Nastopila je sezona, začetnih vpzonov in padcev, sledilo je obdobju rezultatske stabilnosti in vse jasnejše slike o položaju izolskega rokometnega ponosa. Na koncu nam je uspelo, z zadnjo domačo tekmo in programom smo se poslovili od 1. B DRL.


Bil je praznik izolskega rokometa in Izolanov. Ne pomnimo, kdaj je toliko domačih privržencev s takšno vnemo in zvestobo spremljalo celotni program in živelo kot eno s športno dvorano na Kraški in vsemi prisotnimi na igrišču.
Program ali kar rokometni praznik je bil rezerviran za drugi del sobotnega popoldneva, s pričetkom ob 16:00. Ženska članska zasedba Izole je odigrala svojo prvenstveno tekmo proti Naklemu in suvereno odpravila z gostujočimi igralkami. V času pestrega programa so se na tribunah po ženski in zatem veteranski tekmi zbirali še starši, ki so prišli bodriti svoje otroke na tekmi klubskega turnirja, ki sta ga organizirala dolgoletna trenerja mlajših selekcij Tone Barič ter Branko Franović.

DSC_0047

Mlajši dečki A in mlajše deklice B so odigrali trening tekmo.

DSC_0051

Naši najmlajši rokometaši vse hitreje odkrivajo nove elemente rokometne igre.

Mlajše deklice B ter mlajši dečki B so merili moči v trening tekmi, ob vse intenzivnejših predpripravah ob igrišču za organizirano glasbeno točko so kmalu nastopili še najmlajši člani izolskega rokometa – minirokomet. Pred športno dvorano je dogajanje s postrežbo in prodajo klubskih majičk bilo pestro; množica rokometnih in drugih športnh navdušencev in športnih novinarjev je nakazovala na živahen razplet dogajanja, ki je sledili iz minute v minuto.

 

DSC_0071

Pred pričetkom ogrevanja je članska selekcija namenjala podpise najmlajšim.

Vse več prisotnih na tribuni je spremljalo pestro dogajanje na parketu izolske dvorane; Rudi Bučar, ponos izolske in istrske glasbe je s kolegi pevskega zbora Kompanija Izolana, ki ga sestavljajo Izolani ter lgendarnim bobnarjem Ajkom pričel s tonsko pripravo na kasnejši dogodek. V tem času je arhitekt nove izolske zgodbe, Fredi Radojkovič za lokalno TV hišo dajal intervju, tribune so se polnile in bolj ali manj je vse bilo nared za spektakel.

Svojo besedo je imel tudi eden vodilnih mož Butan plina (glavni pokrovitelj rokometnega društva Izola) Tomaž Grm, ki je ob prisotnosti in zahvali predsednika rokometašev Daria Madžarevića novemu prvoligašu zaželel vse nnajboljše v prihajajoči sezoni.

DSC_0105

Podelitev odličij ženske selekcije za doseženo v letošnji sezoni.

DSC_0116

Slovo članic pred polno tribuno.

 

In prišel je prelomni trenutek; pred nabito pono dvorano je okrog 19:45 nastopila dolga minuta molka za tragično preminule člane Rokometnega društva Izola v spremstvu Rudija Bučarja in s pevsko zasedbo. Približno osemstoglava množica se je še zadnjič v hramu izolskega rokometa za vedno poslovila od preminulih, nato je sledila glasbena točka, svoje so dodali Ribari Izola in z navijaško energijo nalezli vse prisotne v dvorani.

 

S prvim sodnikovim žvižgom se je pričela zadnja tekma sezone in zadnje srečanje v 1. B državni rokometni ligi za izolske fante, ki so sezono oddelali skorajda popolno. Pred izjemnim navijaškim zakulisjem, ki ga zavidajo v marsikaterem slovenskem prvoligašu, so tekmo bolje odprli prav Izolani in z zadetkom kapetana ekipe Kristjana Juriča povedli (1:0).  Domačini so se od publike želeli posloviti v velikem slogu in kaj kmalu zrešetali mrežo rokometašev Črnomlja ter v 10. minuti tekme, ko sta se ekipi komaj ogreli, z zadetkom najboljšega strelca izolske zasedbe Petra Božiča zadeli za 8:3. A v nadaljevanju so Dolenjci umirili nalet novega provligaša in do konca polčasa skoraj ulovili četo Fredija Radojkoviča, a so domačini v tekmi, ki za nobeno od ekip ni odločala o ničemer, na odmor odšli z zadetkom prednosti (15:14).

V drugem delu srečanja so Izolani ponovno pritisnili na plin, trener je postopoma vključeval vse mlajše igralce in kmalu je na semaforju kazalo 21:16, kjer je blestel Poberaj s 7 zadetki, s 4 pa so prispevali Čolić, Beganović ter Jurič.
Srečanje se je bližalo koncu, navijaška zasedba Ribari Izola pa so z novo pesmijo pospremili svoje heroje do zaključka sezone in končno lako rečemo: “Prva liga, prihajamo!”.

Izola je sezono zaključila na drugem mestu s 45 točkami, le eno za vodilnim Slovenj Gradcem in 5 točkami prednosti pred tretjim Slovanom.

Po tekmi je v dvorani sledila nepozabna fešta do jutranjih ur z glasbenim spremstvom, obilo zabave in obujanju spominov med mladimi in starejšimi.

_________________________________

Izola,
Športna dvorana na Kraški; gledalcev: 800
Sodnika: Teršek in Tržan.

RD Butan plin Izola – RK Črnomelj 30:25 (15;14)

Strelci in postava RD Butan plin Izola
Alessio (V), Jurič 4, Smej, Božič 3, Beganović 4, Zorič-Stepančič, Galina 2, Redžić 2, Vuković, Poberaj 7, Nikolić, König, Čolić 4, Gregorič (V), Gašperšič 1 in Hušić (V).

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja