Izolani s 6. zaporedno zmago na rokometno “fešto”!

DSC_0888

IZOLA – Na papirju najlažja tekma dotedanjega dela prvenstva je marsikomu vzbudila prepričanje, da bodo varovanci trenerja Fredija Radojkoviča s Prekmurci opravili s pol moči. Čeprav so Izolani odigrali zadnjo domačo tekmo 1. B DRL v tem letu, so mnogi na tribunah z mislimi bili usmerjeni na prav poseben dogodek, ki je sledil po dvoboju – druženje za zaključek starega leta v športni dvorani, ki je več kot uspel!
Zmaga na igrišču je imela dvojno slavje: 6 zaporedna v prvenstvu in nova na tapetah, z množico ljudi, od najmlajših do najstarejših, znanih in manj znanih!
Kadeti Izole so pred dnevi enkrat več odpravili vrstnike v obalnem derbiju – RD Koper in nato še Ajdovce.


Izola
Športna dvorana na Kraški, gledalcev 400
Sodnika: Kržan in Romih

RD Butan plin Izola – RK Pomurje 30:20 (19:12)

Postava in strelci RD Butan plin Izole
Gregorič (V), Jurič 7, Smej, Poles, Božič 2, Beganović, Alessio (V), Brumen 1, Redžić 6, Poberaj 2, König 2, Nikolić 4, Čolić 2, Gašperšič 3, Hušić (V) 1.

DSC_0768

Matjaž Brumen je v 3. minuti obležal na tleh.

Izolani v prvem polčasu ne preveč prepričljivi

Tekma, ki je ponovno privabila zavidljivo prisotnost na tribunah s ponovnim “8. igralcem”, navijači “Ribari”, bi sama po sebi morala biti, z vsem spoštovanjem do nasprotnika, le trening tekma proti nasprotniku, ki se nahaja na dnu lestvice z eno samo osvojeno točko dotedanjega dela prvenstva. Toda v prvem polčasu ni kazalo ravno tako – Izolani so, zlasti v obrambi imeli številne preglavice, ki jih niso znali razrešiti.
Statistika Izole v letošnji 1. B DRL kaže, da Primorci prvi zadetek največkrat dosežejo iz levega oz. desnega “krila” in tudi tokrat je statistika zmagala. Peter Božič je po uigrani akciji zadel za 1:0, nato je sledilo sivo obdobje “gol za gol”. V 3. minuti se je najboljši strelec izolskega moštva v letošnji sezoni, novinec Matjaž Brumen poškodoval, ko je v enem izmed dvobojev v napadu prejel močnejši udarec v desno nogo. Čeprav je isti igralec kmalu ponovno vstopil v igro, so bolečine bile prehude, zato je moral igrišče “as” RD Butan plin Izole predčasno zapustiti.
Izolani se v nadaljevanju tekme nikakor niso uspeli oddaljiti od Prekmurcev za več kot 3 zadetke, obenem so nepozorni domačini prejeli nekaj povsem “absurdnih” zadetkov, kar je prisililo upravičeno razjarjenega Fredija Radojkoviča, da je ob minuti odmora nahrulil svoje igralce, ki so delovali precej bledo. V končnici prvega polčasa so “dizelaši” pritisnili na plin in postavili končni rezultat prvega polčasa (19:12), enega izmed najatraktivnejših zadetkov je, poleg uspešno izvedenega”cepelina” Marka Nikolića dosegel kar vratar Hušić sam, ko je izgubljeni napad gostov iz svojega območja preko celega igrišča pretvoril v zadetek.

 • DSC_0228

  Kristijan Jurić je v prvem delu tekme dosegel največ zadetkov – 5 od skupno sedmih.

   

  Drugi polčas je izgledal bistveno bolje, Izolani so se razigrali in kmalu prišli do svoje najvišje prednosti na tekmi – 23:12. Fredi Radojkovič je nato ponudil priložnost tudi ostalim igralcem, ki v tej sezoni prejemajo manjšo minutažo. Veseli spoznanje namreč, da so igralci iz klopi dokaj dobro parirali sicer precej nemočnim gostom, toda drugi del tekme ni ponudil bistveno zanimive predstave, toda na drugi strani smo lahko občudovali navijanje domačih navijačev “Ribarov”, ki so skozi celotno tekmo vestno bodrili svoje privržence in iz spomina “izvlekli” še do nedavnega prvoligaške čase izolskega rokometa.
  Izolani so na koncu slavili z 10 zadetki prednosti, geldalci so z dolgim aplavzom pospremili igralce do nove, šeste zaporedne zmage, slavje se je nato nadaljevalo kar v dvorani sami.
  Domači igralci prihodnji teden potujejo na še zadnjo tekmo v letošnjem letu. V Črnomlju jih čaka zaključno dejanje, toda kot vselej – tudi tokrat bo Fredi Radojkovič in njegova četa storila prav vse, da bo Izola na daljši odmor odšla z novo zmago in vsaj drugim osvojenim mestom prvenstvene lestvice.

  Kadeti osvojili Areno Bonifika in ajdovske “Police”

  Kadeti Izole nimajo prave konkurence v svoji ligi – ZAHOD.
  Pred dnevi so se po dveh tednih ponovno pomerili s Koprčani, le da tokrat v glavnem mestu Primorske, v Kopru. Če so pred kratkim s Koprom opravili že v prvih 10 minutah, je povratna tekma upravičila naziv derbija, zato se bomo v tem prispevku posvetili zgolj slednji.

  Skoraj 4 minute sta mreži mirovali, nakar je Simon Škabar prvič zadel in tekma se je končno začela razvijati. Koprčani na drugi strani, preko razpoloženih Sanaborjem, Makucem in Muminovićem so neprestano dihali za ovratnik Izolanom, ki pa so se v drugem delu tekme kljub temu začasno “odlepili” na večjo varnostno razdaljo pred domačini – 5:8. Toda nepopustljivi Koprčani so se na vsak način želeli maščevati za boleč poraz v Izoli, ujeli Izolane in na koncu odmora odšli z minimalno prednostjo (14:13).

  Drugi polčas je ponudil razburljivo tekmo, polno grobih prijemov in preobratov. Kljub znatnemu vodstvu varovancev Vilija Bana s 4 zadetki razlike v korist domačih (21:17), so Izolani “pritisnili na plin” in v roku zgolj nekaj minut, predvsem na račun Miklavca in Đelatovića ter enega najboljših vratarjev v svoji kategoriji, Leona Alessia zrežirali popoln preobrat, povečali razliko na 3 zadetke in tekmo varno pripeljali do konca.

  RD Koper – RD Butan plin Izola 27:30 (14:13)
  Postava in strelci RD Butan plin Izole
  Alessio (V), Veršič 3, Đelatović 8, Bekrić 4, Morato (V), Stančič 4, Miklavec 7, Sanabor 2, Petrovič in Pkabar 2.

  Kadeti Izole se nahajajo na samem vrhu lestvice z vsemi možnimi osvojenimi točkami oz. 6 več, kot jih ima drugouvrščeni RD Koper s tekmo manj.

  Spodaj prilagamo še nekaj slik iz Obalnega derbija.

   

   

   

   

   
  DSC_0689 DSC_0692 DSC_0695 DSC_0684 DSC_0680Forofalerija iz tekme RD Butan plin Izola – RK Pomurje in po njej.

  Avtor prispevka:
  Martin Franetič

  DSC_0771 DSC_0794 DSC_0819 DSC_0811 DSC_0878 DSC_0835 DSC_0835 DSC_0821 DSC_0865 DSC_0878 DSC_0783 DSC_0888 DSC_0899 DSC_0904 DSC_0897 DSC_0903 DSC_0894 DSC_0905

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>