Izolani odpirajo prvoligaško sezono!

IZOLA – Izolskemu rokometnemu ponosu se je po letu ekstremov, ki so ga na eni strani zaznamovali tragični dogodki ob izgubi štirih, tesno povezanih članov in nekdanjih rokometašev društva, hkrati pa ob izjemnih rezultatih fantov, uspel veliki met. Prva rokometna liga – Liga NLB se ponovno vrača v Izolo. 
Člansko moštvo je v ponedeljek 29.7.2019 vstopilo v novo sezono in s prvim uradnim treningom pričelo s pripravami na dosego skromnega, a povsem realnega cilja. Ostati v druščini najboljših prvoigaških moštev je smeli cilj, ki si ga na Kraški močno želijo izpolniti.


V vroči in soparni športni dvorani na Kraški, ki je v minuli sezoni nekajkrat pokala po šivih in uprizorila brzčas najbolj huronsko vzdušje v drugorazrednem tekmovanju sezone 2018/2019, se je na prvem treningu zbralo 18 rokometašev. V uvodnem pozdravu je vodstvo še enkrat več pohvalilo moštvo za uspeh, ki bo za posledico prinesel ogromno zanimanja za marsikatero srečanje, toda najpomembnejša bo prevlada za prestol najboljšega na slovenski obali – derbi med Izolo in Koprom, ki velja za enega najbolj vročih dvobojev v državi.

Novi obrazi, na katere bo trener Fredi Radojkovič lahko računal v težkem boju najboljših slovenskih ekip, so povratnik in mladinski reprezentant ter sin izolskega rokometa, vratar Logar Luka, prvič pa se bodo v peklu izolske rokometne dvorane na Kraški preizkusili  Gačević Spasoje, Petrović Ilija ter Novak Urh.

Strokovni štab je tudi nekoliko prevetren – fiozioterapevtska vloga bo pripadla Anji Barič, Nick Jurdana bo opravljal delo glavnega maserja prvega moštva, Martin Gregorič zaključuje več desetletno dolgo kariero v Izoli, svoje znanje in izkušnje bo predajal vratarjem, medtem ko bo Igor Čuk ohranjal fizično pripravljenost na najvišjem nivoju.
Vodja moštva in tehnični vodja ostajata dalje Matjaž Kljun in Nikola Kojić.

DSC_0647

Fredi Radojkovič je povedal naslednje:
“Opravili smo ta prvi trening. Fizična raven fantov je na zadovoljivem nivoju. Čaka nas težka sezona, kjer je cilj jasen – ostati v prvi ligi. V kolikor nam to uspe, potem morda lahko gradimo na višjih ciljih, toda gremo korak za korakom.” 

Nekatere mlajše kategorije so že v pogonu: kadeti in mladinci so ravno tako pričeli s treningi, mlajši dečki A ter starejši dečk A in B bodo prvič stopili na parket 12.8.2019.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja