Izolani odpihnili ajdovsko “burjo”!

DSC_0266

IZOLA – Prvi in edini primorski derbi, ki smo ga v letošnjem tekmovanju lahko deležni, je prišel. Izolani so po seriji dveh težko prigaranih zaporednih zmag pričakali Ajdovce, ki se z zgolj eno zmago in remijem nahajajo v” nevarnih vodah” 1. B državne rokometne lige. Ajdovci so v lepo popolnjeni športni dvorani na Kraški imeli svoje navijače, ki pa niso bili dovolj za osvojitev nujno potrebnih točk. Zmage se je na koncu veselila izola in ob tem zabeležila navijše slavje v dotedanjem delu prvenstva.

 

DSC_0234

Ajdovci so v Izoli imeli svoje privržence.

Izola
Športna dvorana na Kraški, gledalcev 280
Sodnika: Nahtigal in Kavalar

RD Butan plin Izola – RK Ajdovščina 35:24 (17:11)
Postava in strelci RD Butan plin Izole:
Gregorič (V), Jurič 5, Smej 1, Poles 1, Božič 4, Beganović 2, Zorič-Stepančič, Alessio (V), Brumen 6, Redžić 7, Poberaj 1, König, Nikolić 5, Čolić 2, Gašperšič 1, Hušić (V).

Če se Izolani borijo za mesta, ki vodijo v prvoligaško tekmovanje, se Ajdovci na drugi strani na vsak način želijo odlepiti od spodnjega dela lestvice, ki bi jih še kako utegnil ogroziti v nadaljevanju prvenstva in pod vprašaj postaviti 1. B ligaškI status.
Toda prvi polčas ni kazal točkovne razlike med obema ekipama. Izolani so sicer povedli z zadetkom Brumna, toda Ajdovci so v enaki meri odgovorili prek najboljšega strelca ajdovske ekipe, Bratine.

Če je kdo v prvem delu tekme pomislil, da se bo Izola po začetnem sodnikovem žvižgu zlahka sprehodila čez nasprotnika, se je močno uštel. Domačini se nikakor niso uspeli otresti pritiska ajdovskih rokometašev, ki so jim vse do 22. minute “dihali za ovratnik”. Čeprav so Izolani v prvem delu prvega polčasa uspeli nasprotniku ubežati za že 4 zadetke (8:4), so Ajdovci z delnim izidom 0-4 poravnali razliko in se ponovno vrnili v igro za osvojitev točk. Trener domače ekipe Fredi Radojkovič je jasno bil razjarjen na svoje moštvo, ki niti številne gledalce ni prepričalo z vlogo favorita primorskega obračuna.

DSC_0251

Fredi Radojkovič je v 1. polčasu besnel na svoje igralce

Omeniti velja poškodbo gležnja Patricka Čolića v uvodu srečanja, ko je po 2 zadetkih tekma zanj bila že končana.
Izola je v nadaljevanju vendarle strnila vrste in nanizala nekaj zaporednih zadetkov iz protinapadov, pri katerih je novinec v letošnji seozni, mladi, sicer rezervni igralec Marko Nikolić imel glavno vlogo. Svoje sta dodala še Redžić ter Božič in z delnim izidom 6-1 v korist domačih je rezultat na semaforju pokazal 17:11, kar je bil tudi konec prvega polčasa.
Izolanom se je tako obetala prva najvišja zmaga v dotedanjem delu prvenstva.

DSC_0258

Mladi Marko Nikolić je kljub 40 odigranim minutam bil eden boljši igralcev izolskega moštva.

Drugi del tekme se je začel tako kot konec prvega; Izolani so še dalje večali perdnost in kmalu je postalo jasno, da bosta dve točki ostali v Izoli. Pri rezultatu 28:17 je domači trener večjo minutažo namenil nekaterim mlajšim igralcem, ki so s pridom korakali proti novi zmagi in za trenutek tudi povsem nadigrali razglašeno ekipo Ajdovščine (33:20). Bližanje konca tekme je v domačem taboru prineslo predvsem miren zaključek tekme, Izola je na koncu slavila z rezultatom 35:24.
Največ zadetkov so dosegli Redžić 7, Brumen 6 in Nikolić po 5.

Prihodnji krog bo v znamenju priložnosti za četrto zmago zapored, nato v Izolo prihaja trenutno drugouvrsščeni Slovan!
Toda ekipa bo prihodnji teden najprej odpotovala na zahtevno gostovanje na Ig.

Vabimo vas, da si ogledate še nekaj fotoutrinkov iz včerajšnje tekme!

Avtor prispevka:
Martin Franetič

DSC_0231DSC_0266DSC_0245DSC_0245DSC_0229DSC_0254DSC_0255DSC_0242DSC_0264

DSC_0269DSC_0273DSC_0279DSC_0280

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>