Izolani le strli odpor Škofljice

oznor

IZOLA – Končno se je začel rokometni “ples” 1. B DRL v sezoni 2018/2019. Okrepljeni Izolani, ki kujejo velike načrte za letošnjo sezono, so uvodno tekmo proti ekipi ŠD Pekarna Pečjak Škofljica odigrali v lepo popolnjeni dvorani na Kraški. Presenečenja Škofljice ni bilo, zmaga je ostala v mestu ribičev.

 

RD Butan plin Izola – ŠD Škofljica 26:24 (13:7)

Izola, Športna dvorana na Kraški, 200 gledalcev
Sodnika: Vidic in Leskovec.

Postava RD Butan plin Izola in strelci
Gregorič /V/, Jurič (3), Božič (5), Beganovič (1), Zorič-stepančič (1), Brumen (8), Redžič (2), Vukovič, Poles, Peharc,
Poberaj (4), König, Nikolić (1), Čolić. Gašperšič (1), Hušić /V/.

Da se v Izoli pričakuje nekaj resnega, je pokazalo občinstvo. Na tribunah se je zbralo bistveno več gledalcev kot v povprečju pretekle sezone, poleg tega je tudi vzdušje bilo že bliže “prvoligaškemu”. Toda pojdimo lepo po vrsti.

Izvedba prvega napada je pripadla Izolanom, ki so po lepi akciji do “levokrilnega” Božiča prišli do strela, a je namero izkušenemu “ribiču” prebral vratar Štavar.
Gostje so v naslednjem napadu preko najstrožje kazni povedli z rezultatom 0-1, toda to je bilo tudi prvo in edino vodstvo Škofljice na celotnem srečanju. V nadaljevanju so Izolani preko 4 igralcev zaproedoma zabili prav toliko golov, ob tem pa je domači vratar Hušić, novinec v izolskem dresu skozi celotni prvi polčas v obup spravljal ekipo Škofljice na eni in v ekstazo domačo publiko na drugi strani. Dinamika srečanja je potekala po željah domače ekipe, ki je s pridom po zaslugi domiselne igre in samozavestnih predorov polnila mrežo gostujočega vratarja.
V 29′ minuti prvega polčasa je Brumen uspešno izvedel svojo drugo sedemmetrovko, na semaforju je kazalo že 13-6, kar je bilo tudi najvišje vodstvo prvega polčasa, toda tik pred iztekom tega je Etling zmanjšal zaostanek in igralce “pospremil” na odmor z rezultatom 13-7.

V drugem polčasu je slika bila sila podobna tisti iz prvega, toda le v prvih 10. minutah, čemur je nato sledil padec čete Fredija Radojkoviča, kar so vselej nevarni gostje uspešno izkoriščali in v 47. minuti zmanjšali zaostanek na vsega 2 zadetka.
Eden najboljših slovenskih igralcev, ki je v zadnjih letih precej odmaknjen od domačega dogajanja in najboljši strelec Izole Matjaž Brumen ter njegov “učenec” Kristjan Jurič sta z zaporednima zadetkoma vnesla nekaj miru v domači tabor.
V tekmi, ki je postajala čedalje bolj groba in na trenutke spregledanih prekrškov na obeh straneh, je vsak dosežen zadetek lahko pomenil odrešenje za Izolo ali upanje na presenečenje Škofljice. Opomnimo naj, da je vratar Hušić tudi v drugem polčasu bil zagotovo “sovražnik številka 1″ Škofljičanov. V zadnjih dveh minutah tekme je Brumen iz osmih metrov s svojim osmim zadetkom na tekmi razblinil vse dvome o zmagovalcu in Izoli, ki je sicer do zvoka sirene na hitro prejela še dva gola, zagotovil zmago.

 

Po tekmi je Rok Gašperšič, prvi “pivot” RD Butan plin Izole dejal:
“Seveda smo zadovoljni za zmago. Igrali smo dobro, čeprav nekatere napake so in verjamem, da jih bomo odpravili. Toda naslednji konec tedna nas čaka nova preizkušnja in ne preostane nam, kot da gremo korak za korakom do glavnega cilja – zmagati!”

Po tekmi je Rok še povedal, da se v Izoli dobro počuti.

Naši bodo drugo zmago lovili čez natanko 7 dni, 22. septembra proti Dravi iz Ptuja v najstarejšem slovenskem mestu.

 

 

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>