Izola sklenila dogovor z nekdanjim reprezentantom!

IZOLA – Tudi Izolani so “ujeli” svoj plen. Dalj časa trajajoči pogovori z nekdanjim reprezentančnim vratarjem italijanske izbrane vrste, ki je sicer še vedno nared, da obleče dres “azzurrov”, so obrodili sadove. Thomas Postogna se iz sosednjega Kopra seli v Izolo, domačini pa so s tem tudi prebili led v iskanju ustreznih okrepitev pred pričetkom letošnje prvoligaške sezone.

Thomas Postogna, 27 letni Tržačan, je v svoji 22 let dolgi karieri okusil že več uspehov. Danes je tudi uradno postal član Butan plin Izole, ki bo tudi v letošnji sezoni poskušala ohraniti prvoligaški status.

Thomas, lepo pozdravljen. Kako se je pričela tvoja kariera?

“Z rokometom sem pričel pri petih letih in dal skozi vse selekcije domačega Trsta, nekoč znanega kot Principe Trieste (nekdanji udeleženec lige prvakov, op.a.) in se prebil vse do članske ekipe. Od 15. leta dalje sem redno branil za reprezentančne selekcije in nekaj nastopov zbral tudi za člansko izbrano vrsto Italije.”

S podpisom pogodbe je Thomas Postogna tudi uradno postal del “modre tramontane”.

Kateri so tvoji največji uspehi doslej?

“V bistvu se je začelo, kot sem že omenil, pri 15 letih, ko sem bil prvič vpoklican v reprezentanco mlaših selekcij. V vseh kategorijah sem bil redno vpoklican za državno reprezentanco. Med drugim sem igral tudi na Mediteranskih igrah, kjer smo s soigralci uprizorili nekaj izjemnih predstav, s sosednjim Koprom, kjer sem bil član zadnje 3 sezone, sem nastopal v evropskih pokalih.
Z domačim Trstom od mlajših selekcij do članske pa sem bil šestkratni državni prvak.”


Prišel si v Izolo. Obeti?

“Upam si izpostaviti, da sem tip človeka, ki da vse od sebe. Kamorkoli me športna pot vodi, imam vedno enak princip dela – garanje, delo in nikakor ne popuščati. Upam in želim si, da bi z Izolo uspeli ohraniti prvoligaški položaj, verjamem, da bo uprava moštvo še okrepila. Želim si dobrih nastopov.
Slovenija je precej boljša iz vidika razvoja in kvalitete rokometa in prav sigurno mi ugaja, da nadaljujem svojo kariero v kvalitetni ligi, 15 minut od doma, kjer sicer opravljam službene obveznosti.

Sklenitev sodelovanja je bila le še formalnost.
Dobrodošel v Izoli, Thomas!


Ko sem prvič opravil klic s Fredijem Radojkovičem, nisem niti enkrat pomislil in takoj sem bil pripravljen sprejeti izziv, saj ga tudi poznam in gre za izjemnega trenerja.”

Poznaš derbije med Izolo in Koprom?

“Slišal sem zanje in vem, da je, kar se navijaškega vložka tiče, definitivno na vrhu slovenskega rokometa. Izola je pred 2 sezonama igrala v 1. B ligi, preteklo sezono pa sem ravno v obdobju, ko smo na Bonifiki gostili Izolo, bil odsoten, povratne pa ni bilo več zaradi pandemije.
Osebno menim, da vsak športnik si mora želeti igrati na tako velikem derbiju in komaj čakam, da bom del tega spektakla.”

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja