Izola odpira sezono proti evropskim prvakom!

69021059_2154732751305465_7428982452032372736_o

IZOLA – Pričetek prvenstva rokometne Lige NLB 2019/2020 je tik pred vrati, ekipe pa so bolj ali manj pripravljene na nove preizkušnje, ki jih čakajo v novi sezoni državnega prvenstva. Ni prav veliko tistih, ki jim že dolga leta pripada naziv ekip z najvišjimi cilji, z zlato sredino pa bi se bržčas zadovoljili prav vsi udeleženci prve lige, nekateri pa bodo svoj osnovni cilj realizirali z obstankom v konkurenci najboljših rokometnih ekip v Sloveniji. Med njimi sodi tudi novopečeni prvoligaš iz Obale, ki jih bo drugo leto zapovrstjo vodil domači trener Fredi Radojkovič.


Pozor: tekma se začne ob 18:00!

Izolani vstopajo, kot je moč razbrati na parketu športne dvorane na Kraški, motivirani v 1. krog Lige NLB, ki jim za nameček prinaša najatraktivnejšega nasprotnika v slovenskem prostoru – rokometnega velikana Celja Piv. Laško. Žreb je očitno želel, da bodo izolski privrženci uvodno srečanje odigrali z nekdanjimi evropskimi prvaki in serijskim osvajalcem državnih “zvezdic”, prav v zadnjem pa fante čaka poseben dvoboj, kjer favorita, neglede na stanje na lestvici med ekipama ni. Govorimo namreč o kultnem in za navijače še kako pomembnem derbiju Slovenske Istre med Izolo in Koprom.

Ekipa RD Butan plin Izola bo v novo sezono krenila z nekoliko prenovljeno športno opremo, ki so jo igralci že preizkusili na turnirjih letošnjih poletnih priprav, glavni pokrovitelj pa ostaja družba Butan plin, ki je zvestobo izolskemu ponosu še podaljšala.

Vodstvo je pod streho športne dvorane na Kraški pred pričetkom prvoligaške sezone zvabilo 4 nove igralce: Ilija Petrović, Spasoje Gačević, Boris Urh Novak, kot posojeni vratar iz velenjskega Gorenja se za eno sezono v matični klub vrača Luka Logar.

IMG_0013Trener Fredi Radojkovič, ki povsem zaupa svojim varovancem, nam je pred tekmo s Celjem sporočil:
“V Izolo prihaja najboljša slovenska rokometna ekipa, ki slovenski rokomet predstavlja tudi v Evropi. Na tekmo se pripravljamo tako kot na vsako v pretekli sezoni. Dali bomo vse od sebe. Fantje so motivirani, delovni. Za ogromno mojih varovancev bo to prva sezona v najmočneji rokometni ligi. Storili bomo vse, da se izolskim Ribarom predstavimo v najboljši luči. Spoštujemo vsako ekipo, a se ne bojimo nikogar.”

Celjski velikan se lahko pohvali kot najbolj trofejni slovenski rokometni klub, ki je doslej osvojil 23 naslovov slovenskega državnega prvaka, enaindvajsetkrat so se igralci polivali s šampanjcem po zmagi v finalih slovenskega pokalnega tekmovanja, sedemkrat pa je ekipa Celja slavila državni superpokal.
Na evropski sceni je rokometašem v nekdanjem mestu grofov uspel dvojni zgodovinski dosežek: osvojitev evropske lige prvakov ter takoj za tem še evropski superpokal.

Rokometni spektakel v Izoli, kjer bo “vroča” dvorana znova pokala po šivih, se bo pričel v soboto ob 18:00, razlog za zgodnji termin pa se skriva v organizacijskih vsebinah neposrednega prenosa srečanja, ki ga bo prek malih zaslonov predvajala ekipa Šport kluba na drugem programu.

Zaradi velikega povpraševanja po ogledu tekme vsem gledalcem svetujemo, da se v izolsko dvorano odpravijo pravočasno.
O vseh novostih in spremembah vas bomo redno obveščali na uradnem Facebook profilu RD Butan plin Izola.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>