Izola korak bližje, “Brumzi” pomahal v slovo!

DSC_1033

IZOLA – V Izoli se po zadnjem spektaklu s Krškim pričakovanja o uvrstitvi v 1. NLB rokometno ligo čedalje večajo. In vse bližje so realnosti… a vendarle ne bo odveč povdariti, da je že samo 1 poraz v preostalih 6 tekmah lahko usoden. Izolani se iz Šmartnega vračajo z novo zmago, ki pa je vendarle pustila precej “grenkega priouksa”. Prva violina izolskega rokometnega moštva Matjaž Brumen je, kot vse kaže, zaključil z igranjem rokometa v letošnji tekmovalni sezoni zaradi težje poškodbe prsta na roki. V RD Izoli se še kako dobro zavedajo izgube vodilnega člena z bogatimi rokometnimi (mednarodnimi) izkušnjami, po drugi strani je to pravšnja priložnost v pravem obdobju, da primanjkljaj Brumna prevzamejo ostali soigralci.
Precej drugače trenutno kaže mladincem, ki se ne morejo izvleči iz črne serije 4 zaporednih porazov, ki utegnejo biti usodni za osvojitev enega izmed prvih 3 mest v 1. mladinski rokometni ligi. Kadeti odčitali lekcijo še Ribničanom in se v polfinalno tekmovanje uvrstili z vsemi možnimi točkami, starejši dečki A in B so s tekmovanjem zaključili v petek in se poslovili od igranja za najvišja mesta.


DSC_0959

Matjaž Brumen se v preostanku sezone poslavlja od rokometnih igrišč.

DSC_1033

Kristjan Jurič je bil z 8 zadetki najboljši strelec v izolskem moštvu.

 

Šmartno pri Litiji
Športna dvorana, gledalcev 70
Sodnika: Čretnik in Turnšek

RD Herz Šmartno – RD Butan plin Izola 30:35 (15:19)
Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Gregorič (V), Jurič 8, Peharc, Poberaj 4, Božič 6, Smej, Beganović 3, Brumen 2, Redžić 3, Vuković, Nikolić 4, Čolić, Alessio (V), Gašperšič 5 in Hušić (V)

S psihološkega vidika dokaj zahteven obračun je Izoli prinesel novi dve točki, ki še podaljšujeta (zaenkrat povsem realne) sanje obalnega mesta o povratku v 1. NLB rokometno ligo.  Čeprav je odslej vsak naslednji dvoboj ključen, bi si četa Fredija Radojkoviča v primeru uspeha bržčas upala trditi, da se je prelomnica prvenstva pripetila prav po derbiju s Krškim, ko je Izola vstopila v položaj lastne kreacije svoje usode.

V Šmartnem pri Litiji je pred slabimi 100 gledalci Izola povedla, nato sicer lovila minimalni zaostanek, ki pa se je v hipu “stalil”. Tekma sama po sebi ni ravno ponudila “sanjske predstave” igralcev obeh moštev, je pa zagotovo predstavljala pod večji pritisk primorskega 1. B ligaša, ki je zmago proti zahtevnemu nasprotniku nujno potreboval za ohranitev prvoligaškega položaja prvenstvene lestvice.
Izolani so po zaostanku prevzeli vajeti v svoje roke in uspešno nizali napade proti vratom domačega vratarja. Najuspešnejša strelca v prvem polčasu sta bila Gašperšič ter zimzeleni Božič, mladi in obetavni Poberaj je dosegel po enega manj, a je na žalost izolsko moštvo najbolj zaznamovala težja poškodba Matjaža Brumna, ki je najbrž že pomahal v slovo iztekajočemu se prvenstvu.
Izolski igralci so še v prvem polčasu izgradili prednost pred Šmartnim, ki je znašal 7 zadetkov, toda nezbranost v obrambi in napadu je botrovala k odhodu na odmor z rezultatom 15:19.

DSC_1008

Proti Rudarju bodo tribune najbrž lepo napolnjene.

V drugem polčasu smo dalj časa spremljali igro “gol za gol”, rokometaši trenutno osmouvrščene ekipe Šmartnega v nadaljevanju niso nikoli ogrozili vodstva ekipe, kjer je prav njen kapetan Kristjan Jurič dosegel svoj prvenec v letošnji sezoni z 8 zadetki na tekmi. Izkušeni Radojkovič je v igro poslal nekaj rezervnih igralcev, ki so nadaljevali delo prve sedmerice ter tekmo pripeljali do konca brez večjih težav.
Veseli spoznanje, da čedalje več igralcev s klopi kaže vse več obrisov tistega, česar si v Rokometnem društvu Izola zagotovo najbolj želijo.

V soboto 23.3.2019 ob 19:00 uri bodo fantje na domačem terenu poskušali streti še Rudarja iz Trbovelj ter se tako dodatno približati urvrstitvi v 1. ligo.Mladinci nič več superiorni, starejši dečki A in B zaključili sezono

Mladinska selekcija je v drugi del tekmovanja po izvrstnem jesenskem delu vstopila v brezno, iz katerega se nikakor ne more izvleči. Če so se fantje trenerja Petra Božiča kot edini v državi lahko pohvalili z izjemno statistiko – 10 zmag in enim remijem, se zgodba obrača na glavo. Po treh zaporednih porazih so v nedeljo še enkrat več ostali praznih rok, tokrat v izolski športni dvorani.
Dejstvo je, da so apetiti članske selekcije pustili svoj pečat na mladinski selekciji, saj se 2 ključna igralca mladincev po novem bolj kot ne na stranskem tiru v svoji kategoriji, pri čemer morajo velik primanjkljaj nadomestiti prav njiovi soigralci.

Tekma s Škofjeločani, ki jih je Izola v prvem delu sezone odpravila kar v gosteh, je imela povsem drugačno podobo ekipe, ki se še dalje bori za osvojitev enega izmed treh odličij. Fantje so skozi vso tekmo lovili zaostanek za Gorenjci in na odmor odšli z 2 zadetkoma zaostanka. V drugem delu tekme je ekipa RD Urbanscape Loka še povišala razliko na 5 golov prednosti, toda borbeni Izolani so se še pravočasno vrnili v igro in rezultat poravnali. To je bilo tudi vse, napake v napadu in obrambi so terjale svoj davek proti neposrednim konkurentom za osvojitev odličij, izolski mladeniči so na koncu ponovno skoraj ujeli goste, a je za vsaj točko preprosto zmanjkalo časa.

RD Butan plin Izola – RD Urbanscape Loka 26:27 (13:15)
Strelci in postava RD Butan plin Izola:
Alessio (V), Mičović 2, Veršič, Smej 6, Beganović 5, Bekrić, Šapla (V), Poberaj, Felluga, Korošec 3, Stančič, Peharc 1 in Miklavec 9.


Kadeti ostajajo še dalje stoodstotni. V Ribnici so odpravili vrstnike in se v polfinalno tekmovanje uvrstili brez ene same izgubljene točke. Trener Borut Hren je v letošnji tekmovalni sezoni z ekipo osvojil vse možne točke, kar daje upanje na osvojitev medalje. Pred nami so še polfinalni obračuni, najboljši pa se bodo uvrstili na zaključni turnir, ki bo določil prvaka.

RD Riko Ribnica – RD Butan plin Izola/RK Jadran Hrpelje-Kozina 23:25 (10:12)
Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Alessio (V), Černetič, Felluga 2, Bekrić 5, Morato (V), Veršič 4, Rizvić 2, Ahlin, Stančič 3, Miklavec 5, Sanabor 4, Orbanič in Mujetić-Jovandić


Če so karte ostalih selekcij še odprte, je zgodba starejših dečkov A in B zaključena. Fantje, ki so se uvrstili v četrtfinalna tekmovanja, so se skupaj z Ninom Legnarjem večkrat soočili s kruto realnostjo, ki jih je postavila na trdna tla. Čeprav so fantje (točkovno) v četrtfinalnih tekmovanjih dali vtis nekonkurenčnosti, moramo vendarle povdariti, da so na nekaj tekmah pustili odličen vtis, a na koncu štejejo zgolj in le točke.
V nadaljevanju se bo četa trenerja Legnarja borila za mesta  med 13. in 16. mestom v državi.

ST. DEČKI B | Četrtfinale A | 6. (zadnji) krog
RK Mokerc KIG - RD Butan plin Izola 23:13  (11:9)
Piantoni (V), Smej 4, Dodič, Bubič 3, Krička 3, Rogelja (V), Panger 2, Bangoji 1, Frančeski in Stojanov.
ST. DEČKI A | Četrtfinale B | 6. (zadnji) krog
ŠD Škofljica PP – RD Butan plin Izola 31:20 (20:9)
Putrle (V), Krička 1, Černetič 11, Santin, Smej 4, Piantoni (V), Lisjak, Tonejc 2, Gregorič 2, Ambrožič in Benčič.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>