Intervju z Borutom Hrenom

Ob pričetku aktivnosti v letu 2016 smo trenerja članske ekipe RD Istrabenz plini Izola Borut Hrena povprašali o marsičem. Najprej smo preverili, kako ocenjuje prvi, jesenski del sezone in trenutni položaj na lestvici?

Malce smo razočarani z dosedanjim izkupičkom, saj smo najmanj za dve točki ‘prekratki’, resno smo računali na kaj več. Kot vsako leto so nas jeseni ponovno grozno mučile poškodbe, a verjamem, da se bomo v drugem delu sezone ‘sestavili’ in potem odigrali bolj mirno končnico.

Ekipa je najboljše predstave prikazala proti najbolj kakovostnim nasprotnikom – na gostovanju v Ormožu, proti Celjanom doma in Koprčanom na derbiju v gosteh. Če te igre primerjamo s slabšimi predstavimi, lahko sklepamo, da ima moštvo pred pričetkom drugega dela tekmovalnega leta zagotovo še nekaj rezerve. Se strinjate?

Te dobro odigrane, a izgubljene tekme nam pravzaprav ne pomenijo nič. Mi točno vemo, kateri nasprotniki so za nas važnejši, proti komu so točke še posebej pomembne. Dobro, derbi v Kopru je zagotovo posebna tekma. Mi smo pomembne točke izgubili doma proti Dobovi in v gosteh pri Sevnici. Ampak to je pač to – če nismo kompletni, zelo težko dobivamo ključne dvoboje.

Konec je jeseni je v Pariz odšel vratar Blaž Vončina, ki je bil ‘minister za obrambo’ izolskega moštva. Kako nameravate zapolniti to luknjo?

Temeljto bomo premislili, kaj narediti. Ena opcija je naš bivši vratar Dragan Kevič. Kvaliteto ima, izkušnje tudi, to sploh ni sporno. Toda z Draganom še nisva govorila. Seveda bi moral biti sam za povratek, a bi moral najti čas za treninge, saj ima družino z dvema majhnima otrokoma in povrh tega še službene obveznosti v Italiji. V igri pa so tudi neke druge kombinacije, tako da bomo vsekakor našli adekvatno zamenjavo.

Kakšne so zadnje novice glede poškodovanih igralcev?

Amel Redžič se vrača po drugi operaciji ključnice in že trenira z nami. Poškodovana rama Žana Gjereka se je stabilizirala, a obeti niso bili dobri, tako da smo decembra dvomili, če bo sploh lahko nadaljeval sezono. Žan je prejšnji teden opravil magnetno resonanco in sedaj čakamo izvid, potem pa se bomo odločili, kaj storiti. Luka Matijaševič prav tako normalno vadi. Sicer sem s prvimi treningi v letu 2016 zadovoljen. Vsi so prisotni, vsi pridno trenirajo, vse je super.

Se pred nadaljevanjem sezone obetajo še kakšne novosti v igralskem kadru?

Vsekakor bomo poskusili pripeljati še kakšnega mladega igralca, da podaljšamo klop. Iskali ga bomo tudi v zamejstvu. Nekaj zamisli imamo, nekaj imen je na spisku, a bomo še videli, kaj se bo iz tega izcimilo. Prvenstvena pavza je bila vsekakor doborodošla, da smo se odpočili in razčistili misli v glavah, zdaj gremo na polno naprej!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja