Fredi Radojkovič: “Z Ajdovščino ključna tekma!”

IZOLA – V izolskem taboru nestrpno pričakujejo jutrišnji obračun v mestu burje. Kot zagotavlja trener članske ekipe Fredi Radojkovič, bomo jutri priča tekmi, kjer obe ekipi igrata za še kako pomembni položaj na prvenstveni lestvici. Lahko ga poimenujemo kar derbi, saj se bosta v edinem primorskem obračunu v letošnji 1. B državni rokometni ligi spopadla domača Ajdovščina, ki se surovo bori za obstanek v druščini drugoligaškega tekmovanja. Ni torej odveč omeniti, da so točke domačih več kot nujno zlo, na drugi strani pa ni posebej potrebno povdarjati pomena zmage Izolanov, ki bi se s polnim izkupičkom dodatno učvrstili na drugem mestu prvenstvene lestvici, ki še vodi v elito slovenskega klubskega rokometa.


Fredi, jutri (petek, 12.4.2019, op.a.) prihaja zaostala tekma z Ajdovščino. Jo lahko označimo kot ogrevanje pred ključno tekmo s Slovanom?

“Niti slučajno ni to ogrevanje; za nas je to odločilna tekma sezone. Trenutno je to pomembnejša tekma od tiste, ki jo bomo odigrali v Ljubljani proti Slovanu. Vsaka napaka je tu lahko usodna. To bo prava tekma živcev. Vem dobro, kaj pomeni tekma s strani moštva, ki se bori za obstanek, vem tudi, kakšno je vzdušje in energija v ekipi, ki se znajde v tem položaju. Ajdovščina bo storila vse, da nam prekriža načrte o zastavljenem cilju.” Fredi je v nadaljevanju dodal, da “ekipa ima nekaj manjših težav s poškodbami, toda nič posebej odmevnega. Če bo pristop fantov pravi, če bodo priakzali to, k čemur strmimo, potem se nimamo česa bati.”

DSC_1672

Kakšno tekmo pričakuješ jutri? Ajdovščina se bori za obstanek, vi pa za nekaj več…

“Mislim, da bo to težka tekma. Oni bodo poskušali storiti vse, da nadoknadijo njihove pomanjkljivosti in uspejo iztržiti tako želeno in nujno zmago. A kot sem dejal, če bomo uspeli obdržati mirne živce in v kolikor bomo prikazali svoje znanje, potem sem zagotovo optimističen.”

Se trenutno spopadate s kakšnimi težavami v ekipi?

Matjaž Brumen najbrž zaključil z letošnjo sezono, Redžić ima nekaj težav, zato trenutno trenira nekoliko manj. To je pa v tem trenutku tudi vse.”

Naj opomnimo, da bo tekma zaostalega 22. kroga odigrana jutri v petek ob 20:00 v športni dvorani na Policah.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja