Fredi Radojkovič: “Videl sem dobre stvari, toda potrebno bo še veliko delati”

IZOLA – Članska selekcija je po osvojenem 3. mestu na mednarodnem rokometnem turnirju v bosanskem Trebinju gostila svoj prvi enodnevni turnir, ki je bil izpeljan v soboto 17.8.2019. V relativno močni konkurenci prvoligaških ekip iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije se je varovancem trenerja Fredija Radojkoviča za las izmuznilo 1. mesto, saj so Izolani prav v finalu bili za gol prekratki proti (trenutno še) evropski ekipi RD Riko Ribnica, ki je v zadnjih letih sestavila eno najbolj konkurenčnih in stabilnih moštev v boju za prva tri mesta tekmovanja Lige NLB. 
Trener Fredi Radojkovič je po zaključenem turnirju delil svoje videnje trenutnega stanja okrepljenega moštva, ki bo v letošnji sezoni nastopalo v novi športni opremi.


Mednarodni turnir v Izoli je sprva požel veliko zanimanja zlasti domačih gledalcev, a so se slednji morali sprijazniti z grenkim spoznanjem – da bodo sobotne tekme odigrane za zaprtimi vrati dvorane na Kraški. Mestne oblasti so namreč nekaj dni pred pričetkom turnirja sporočile, da organizator ni pravočasno prijavil dogodka (v praksi se sicer dogaja, da srečanja prijateljskega značaja ni potrebno prijaviti ustreznim organom), upoštevajoč, da je Izoli kot prvoligaški ekipi to potrebno storiti.
Rezultati in potek mednarodnega turnirja v Izoli:

Polfinale A
RD Butan plin Izola – MRK Umag 23:19

Polfinale B
Bregenz Handball – RD Riko Ribnica 18:22

Tekma za 3. mesto
Bregenz Handball – MRK Umag *30:31 (28:28)
* po izvajanju sedemmetrovk

Finale
RD Butan plin Izola – RD Riko Ribnica 25:26

 

DSC_0666

Fredi Radojkovič je videl veliko dobrih stvari, toda zaveda se, da morajo fantje še precej garati.

Fredi Radojkovič je dan po tekmi bil precej konkreten in nam povedal naslednje:

Veseli me, da ta ekipa postaja vse bolj homogena, vidi se, da fantje dihajo kot eno, sodelujejo in si predvsem veliko želijo. Turnir nam je podal nekaj odgovorov na stanje ekipe – fizično smo dokaj dobro pripravljeni, napake so prisotne, kar je navsezadnje za ta del priprav še sprejemljivo. Z okrepitvami sem sorazmerno zadovoljen, vsi štirje novi obrazi so pokazali svoje kvalitete in vem, da imajo še rezerv, na čemur bomo gradili.”

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja