Fredi Radojkovič: Cilji ostajajo, toda…

DSC_1674

IZOLA – Članska selekcija, ki pred pričetkom letošnje tekmovalne sezone v 1. B državni rokometni ligi ne skriva visokih ambicij, začenja drugi del prvenstva v soboto 2.2.2019.  V 14. krogu jim bo nasproti stala ekipa Škofljice, ki se je v 1. krogu letošnje sezone v Izoli že opekla in priznala premoč visokoletečim Primorcem. V ribiškem mestu vse poteka v duhu priprav na nadaljevanje preostale polovice trnave poti do želenega cilja.
V prostorih športne dvorane na Kraški smo pridobili nekaj izjav trenerja Fredija Radojkoviča o tem, kako ocenjuje odigrano prvo polovico prvenstva in prihodnost svoje ekipe.


DSC_1672

Fredi Radojkovič na vsakem treningu zahteva maksimalen pristop svojih fantov.

Fredi, prvi del sezone je za vami, najbrž ste dosedanje rezultate in igro podrobno analizirali. Kako ocenjujete prvo polovico sezone?

“Menim, da smo po prvem delu sezone lahko zadovoljni, čeprav smo štartali nekoliko slabše. S fanti smo se komaj spoznavali, uigravali, nato smo nanizali sedem zaporednih zmag, ki so nas popeljale do mest na vrhu 1. B ligaškega tekmovanja. Veseli me, da smo odigrali kar nekaj tekem na primerni ravni, fantje so tudi razumeli, za kaj se gre, zato trdim, da smo zasluženo tam kjer trenutno smo.”

Toda v igri smo lahko večkrat zaznali kar nekaj “nepojasnjenih” padcev in nihanj. Čemu bi to pripisali?

“Težko je podati natančen odgovor. Morda je k temu botrovala mladost, na drugi strani pa so tudi prepotrebne neizkušnje nekaterih igralcev pripeljale do teh nihanj. Sicer imamo tudi nekaj zelo izkušenih igralcev, ampak ni enostavno vse to združiti skupaj in naenkrat pričakovati vrhunske predstave. Fantje so se trudili in želeli, ampak včasih je potrebno narediti tudi kak korak nazaj. Navsezadnje je glava tista, ki vse vodi in odloča in marsikdo nima še teh izkušenj, da bi stvari izpeljal maksimalno kvalitetno do konca.”

Ste torej pripravljeni na drugi del prvenstva ali se spopadate z nekaterimi še nedorečenimi zadevami?

“Kot trener Izole sem želel več postoriti, ampak spoznal sem, da moram narediti par korakov nazaj; najprej sem se moral osredotočiti na igro v napadu, kjer je bilo veliko pomanjkljivosti in temu primerno sem prilagodil tudi treninge, zato morda v napadu delamo tudi več napak. Ampak to je normalno. V enem letu ni realno pričakovati, kot sem tudi že povedal, neke vrhunske predstave s premešano in novo ekipo. Odločiti se moraš za eno stvar in delati na temu, da jo izpiliš in tudi v celoti realiziraš. V obrambi skušamo z borbenostjo nadoknaditi tisto, kar nam tam manjka, ampak prav tu vidim še veliko rezerv, navsezadnje pa je tudi pred našimi navijači vse veliko lažje. Neglede na vse povdarjam, da nimam denimo 14 vrhunskih igralcev, ki bi imeli usvojene vse vrline rokometa na najvišji ravni. Tu so mladi fantje, ki se še učijo, rastejo, želijo.”

DSC_0050

V jesenskem delu prvenstva se je Fredi večkrat upravičeno jezil na svoje varovance.

Po koncu sezone – neglede na končni izplen, ostajaš trener Izole?

“Zaenkrat se o tem ne pogovarjamo. Na trenutke mi je težko delati, če ne morem opravljati dela, ki ga obvladam. Jaz osebno sicer uživam v tem poslu, toda tu je še precej nedorečenih stvari. Želim delati vrhunsko, brez motečih faktorjev, ki bi preveč vplivali na kvaliteto mojega dela. Že res, da nismo profesionalci, toda profesionalno lahko delaš tudi, če to nisi. K temu strmim in od tega ne odstopam. Tu mislim že na odnos fantov do treningov, dela, tekme. Moja prihodnost je odvisna tudi od odnosa igralcev do dela, pa četudi storimo 2 koraka nazaj, zahtevam pa stoodstotnost.”

Kako se počutiš v Izoli po zelo dolgem času odisejade izven matičnega mesta?

“Super! Vedno trdim, da je doma biti trener najtežje, lepo je videti, da ljudje cenijo in spoštujejo tvoje delo.”

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>