Druga ničla, poraz zapečaten v prvih 10 minutah igre

IZOLA – Gostovanje v Ljutomeru ni obrodilo sadov. Če so v Izoli pred tekmo z Ormožem bili previdno optimistični, so se sanje o prvih točkah v začasni dvorani v Ljutomeru (v Ormožu potekajo zaključna obnovitvena dela objekta Hardeka) hitro pričele rušiti. V 10. minuti igre razglašena ekipa Primorcev ni našla poti iz nočne more, ob rezultatu 6:0 je bilo bolj ali manj jasno, da bo četa Fredija Radojkoviča na nove točke v prvoligaški druščini morala še počakati.


Deja vu in 6:0 za domače

Ljutomer
Dvprana ŠIC, gledalcev 400.
Sodnika: Smolko in knez

Jeruzalem Ormož – Butan plin Izola 26:21 (13:10)

RD Butan plin Izola:
Hušić (V), Jurič 5, Božič, Z. Stepančič, Gačević 2, Redžić, Poberaj 3, Petrović 1, Miklavec, Nikolić 1, Čolić, Beganović 2, Novak 3.

Kronične težave v izolski igri, s katerimi so se (prepogosto) srečevali v pretekli sezoni 1. B DRL, so ponovno prišle na plano. Nepojasnjena, večminutna črna obdobja Izolanov so ponovno oživela in se preselila v moštvo, tokrat na prvoligaških parketih. K sreči to ni bilo usodno za izpolnitev lanskoletnega cilja, toda v Izoli se dobro zavedajo, da si tovrstnih kriz moštvo, ki želi ostati v eliti najboljših rokometnih ekip v državi, enostavno ne sme privoščiti.

DSC_1033

Kristjan Jurič (številka 2) je bil s 5 zadetki najboljši strelec v vrstah Izole.

Izolani v tem trenutku zagotovo ne morejo enakovredno slediti kakovosti ekip, ki že dlje časa kujejo zgornji del prvenstvene lestvice. In, če so napake in nezmožnost sledenju visokemu tempu na tekmi proti Celjanom (1. krog) bile še razumljive in lažje spregledane, je srečanje z Ormožem sprožilo nekaj krajših pomislekov o trenutnem stanju izolskega moštva.

Pred 400 gledalci v ljutomerski dvorani so se fantje Fredija Radojkoviča v nekaj minutah znašli v hudem “krču”, kjer je že uspešno izpeljan napad proti nasprotnikovem vratarju bil velik uspeh in to se je prvič zgodilo v 11. minuti tekme, ko se je po začetnih 6:0 v korist Ormožanov na semaforju prvič pojavila številka 1 (prvi zadetek Izole).
Trener Radojkovič je z menjavami očitno zadel, saj je izolskim mladcem uspelo prepoloviti zaostanek in vliti nekaj upanja v morebiten preobrat. Domačini po začetnem jurišu v prvem delu igre niso več uspeli zadržati ali povišati uvodno prednost, moštvi sta na odmor odšli z rezultatom 13:10.

V drugem delu tekme so se Izolani uspeli povsem približati gostom na zgolj zadetek zaostanka (13:12), toda v nadaljevanju so Ormožani pred bučno publiko in okrog 20 Ribari, ki so se v Prlekijo odpravili v lastni režiji, ponovno odlepili na varno razdaljo, ki so jo do konca srečanja brez večjih težav tudi uspeli obdržati. Šestnajst obramb izolskega vratarja Hušića ni bilo dovolj, da bi izolska barka uspela osvojiti prvi izplen prvenstvenih točk.

DSC_1389

Fredi Radojkovič je po tekmi bil vidno razjarjen in povsem odkrito povedal: “Odigrali smo izjemno slabo v napadu. Enostavno nismo vedeli kaj početi, bili smo v hudem krču, igrali brezglavo. Poudarjal sem da večina igralcev nima prvoligaških izkušenj in to se je danes videlo. Če bomo v prihodnosti imeli takšen pristop, potem v 1. ligi nimamo kaj iskati.”

V soboto se bo v Izoli odvil nov derbi med ekipama, ki sta preteklo sezono krojila vrh državnega prvenstva 1. B DRL in se hkrati uvrstila v letošnjo prvoligaško druščino. V dotedanjem delu prvenstva imata ekipi Izole in Slovenj Gradca skupno predvsem to, da še naprej čakata na prve točke v Ligi NLB.
V taboru obeh točke krvavo potrebujejo, zato se v soboto ob 19:30 v rokometni dvorani na Kraški obeta nov spektakel!

 

Vabljeni!

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja