Drava zaustavila Izolo, mladi “gospodarji” na Obali

oznor
IZOLA – Za nami je teden burnih tekem, v katerem ni primanjkovalo nihanja krvnega pritiska gledalcem na eni in trenerjem na drugi strani. Kadeti in starejši dečki so brez težav osvojili svoje prve točke, mladinci so pokazali, da je v slovenski Istri vladar samo en, člani v izdihljajih tekme rešili točko.

Članska zasedba RD Butan plin Izole je minulo soboto odpotovala na dolgo pot in prispela v slovensko najstarejše mesto, na Ptuj, natančneje, v dvorano Ljudski vrt. Visokoleteči Izolani, katerih apetiti po prvi ligi niso nikakršna skrivnost, so skozi celotno srečanje nadzirali potek igre in v drugi polovici prvega polčasa bežali gostom že za 3 zadetke, ko je na semaforju pisalo 5-8 v korist varovancev trenerja Fredija Radojkoviča.  Toda Ptujčani so pokazali svoje namene in nepotrebne napake gostov pretvorili v zadetke ter na odmor odšli z “ničelnim” izhodiščem – 9:9.

V drugem polčasu je prišlo do prvega preobrata na tekmi, ko so Štajerci v prvih 10 minutah drugega dela prvič povedli z rezultatom 13-12. V daljšem obdobju tekme se je odvijala “ping-pong” dinamika, kjer so domačini zadevali, Izolani izenačevali in lovili tekmeca. Po ključnih obrambah vratarja Hušića so Izolani ponovno prevzeli minimalno vodstvo, a ga niso uspeli zadržati za dolgo, Drava je ponovno bežala za gol razlike. Izolanom je kljub temu uspelo doseči zadnji gol na tekmi in poravnati izid, v zadnjih trenutkih tekme pa je vratar Jasmin Hušić Izoli preko obranjene najstrožje kazni Izoli priboril veliko točko. Najboljša strelca naših sta bila Brumen s 7 zadetki in Božič (6).

To soboto se bodo “modri” pomerili s Slovenj Gradcem v Izoli, tekmecu, ki si ravno tako želi v 1. ligo. Kdo bo komu prekrižal načrte?

 

RK Drava Ptuj – RD Butan plin Izola 24:24 (9:9)
Ptuj, Dvorana OŠ Ljudski vrt, 70 gledalcev.
Sodnika: Burič in Lovrič
Postava Izole in strelci:
Gregorič ( V ), Jurič (2), Smej, Poles, Božič (6), Beganović (1), Zorič – Stepančič, Brumen (7), Redžić (1), Peharc, Poberaj (5), König, Čolić, Gašperšič (2), Nikolić, Hušić ( V ).

 

Mladinci zagospodarili na obalnem derbiju

Obalni derbi je upravičil sloves derbijev: številne izključitve, rdeči kartoni, grobi prijemi, preobrati.
Na tribunah dvorane na Kraški se je zbralo preko 150 gledalcev, med katerimi so svoje varovance spodbujali tudi koprski obiskovalci, smo bili priča izjemno zanimivi tekmi.
Koprski mladci so sicer povedli že z dvema goloma razlike, toda naši upi so v kratkem nadoknadili zaostanek in “rumeno – modre” ulovili ter jim ubežali za gol razlike. V drugi polčas so klub temu Koprčani vstopili z zadetkom prednosti. Razliko so povečali na še zadetek prednosti več, toda izjemno razpoložena Smej in v ključnih trenutkih Đelatović sta rezultat preobrnila domačinom v prid, vse pa se je začelo tam, kjer je najbolj pomembno – pri obrambi (vratar Alessio je zbral 11 obramb). Bolj kot se je tekma bližala koncu, več napak so gostje “proizvedli”, Izolani pa so to hladnokrvno izkoriščali. V 52. minuti je četa Petra Božiča s protinapadom zadela za najvišjo razliko (treh zadetkov) in to je tudi bil prelomni trenutek na tekmi.
V vročem vzdušju med gledalci in na parketu so Koprčani sicer skorajda ulovili svoje nasprotnike, a ravno v zadnjem napadu je izolska obramba zdržala ter osvojila “skalp” glavnega tekmeca iz največjega mesta na Primorskem in zavzela prestol “šefa”.

RD Butan Plin Izola – RD Koper 2013 29:28 (13:14)
Izola, Dvorana na Kraški, 170 gledalcev.
Sodnika: Brecelj in Deržek
Postava Izole in strelci:
Alessio ( V ), Mičović (1), Rizvić, Vešrič, Smej (7), Beganović (1), Đelatović (5), Šapla, Korošec (3), Stančič, Peharc (5), Poberaj (4), Miklavec (3), Orbanič,

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>