Domača dvorana

V letu 1986 so se v rokometnem klubu odločili za gradnjo nadstreška nad obstoječim, odprtim igriščem. V teoriji je bilo vse enostavno, klub je dobil moralno podporo mesta, moral pa je »preigrati« kar nekaj tedanjih pravnih zadev. V tem času so se spremenila tudi pravila o investicijah. Prepoved investicij v negospodarstvu je klub postavila pred zid. Veliko razmišljanja in manevrov so zahtevali naslednji koraki.

SIS (Samoupravna interesna kupnost) za šport, njen predsednik Miro Bornšek pa je, ob pomoči Športne zveze in Občine, le našel način kako pričeti z gradnjo.V posel je bil „vpleten“ takratni TOP Portorož, Hoteli Belvedere. Z »izgovorom«, da gre za dopolnjevanje turistične ponudbe, projekt dobi zeleno luč.

Temeljni kamen je bil postavljen v aprilu 1987. Priprava gradbišča je trajala dobra dva tedna, 13. marca pa so že postavljeni vertikalni nosilci. Naslednja etapa, postavljanje vodoravnih nosilcev strehe je bil že pravi mali podvig. Podjetje Primorje je nosilce razpona 30 metrov prvič izdelalo in tudi postavljalo. Že sam transport je zahteval posebno logistiko, montaža pa še dodatno. Kot rečeno, novogradnja ni vseh razveselila. Ena od sosed je protestirala, ker rokometnih tekem ne bo več videla iz svojega balkona.

Rokometna dvorana je bila dokončno zgrajena ter opremljena leta 1988.