Člani z odlično popotnico v derbi leta!

IZOLA – V izolskem taboru so trenerji čanskih in mlajših selekcij lahko bili več kot zadovoljni. Člani so četrtič zapored zmagali, kadeti po prvih 10 minutah tekme določili poraženca obalnega derbija, najmlajši za 8 zadetkov “daljši” od Sežancev. Tekmovalni teden pa so zaključili starejši dečki A s kar 43 doseženimi zadetki v Sežani. Članom se na prihodnji domači tekmi obeta polna dvorana v derbiju za prestol lestvice.

Visokoleteči Izolani osvojili “Krim”

Ljubljana
Športna dvorana Krim, gledalcev 100
Sodnika: Žitnik in Majer

ŠD Mokerc KIG – RD Butan plin Izola 30:36 (14:19)

Strelci in postava RD Butan plin Izola
Gregorič (V), Jurič 1, Poles, Božič 7, Beganović 2, Zorič-Stepančič 1, Brumen 6, Alessio (V), Redžić 8, Peharc, Poberaj 8, König, Nikolić 1, Čolić, Gašperšič 2 in Hušić (V).

 

Izolani so prvič v letošnji sezoni štirikrat zapored igrišče zapustili jasno zadovoljni. Po visoki zmagi nad Ajdovščino, so v Ljubljani odigrali svojo 10. prvenstveno tekmo v sezoni 2018/2019 in potrdili visoke apetite po vrhu prvenstvene razpredelnice.
Tekmo so z zadetkom uspešno pričeli prav Izolani, Božič je iz svojega položaja ukanil domačega vratarja. Po nekaj neuspešnih napadih so domačini hitro odgovorili in uspešno kaznovali napake Primorcev, ter do 10. minute prišli v vodstvo z rezultatom 5:3. Toda “ena lastovka še ne prinese pomladi” in v nadaljevanju srečanja se je star rek tudi zgodil. Začasno vodstvo Ižanov ni predramilo izolskih rokometašev, ki so v kratkem času odgovorili z novim vodstvom. Mokerc se je sicer dobro upiral favorizirani Izoli, toda Božič, ki je vseh svojih 7 zadetkov dosegel prav v prvem polčasu ter prebujeni Poberaj, ki je prvi del tekme sklenil s petimi, je uspel večji preskok in tako sta ekipi na odmor odšli z različnimi izhodišči: Izolani s plus 5 zadetki prednosti (14:19).

V drugem delu igre je Izola zgolj še višala razliko in kmalu prišla do svojega najvišjega vodstva na tekmi 18:26. Če sta v prvem polčasu kraljevala Božič ter Poberaj, je v drugem več kot odlično uspevalo Redžiću in Brumnu, ki sta na tekmi skupno dosegla 14 zadetkov.  Varna razdalja, tudi na račun nekaj uspešnim obrambam vratarja Hušića je vsaj na pol pomenilo, da Izola juriša do svoje prepotrebne nove zmage, ki jo še uvršča v zogrnji del prvenstvene lestvice.
Drugi polčas, z izjemo ponujenim priložnostnim mlajšim igralcem ni prineslo bistvene razlike, Izolani so tako osvojili športno dvorano Krim.
V soboto 8. decembra na Obalo prihaja najtrofejnejši moški rokometni kljub iz Ljubljane, Slovan. Izolanom bi se ob morebitni zmagi in nekaj sreče ostalih izidov uspelo uvrstiti na drugo mesto, ki že diši po prvi ligi!

V ta namen vabimo vse ljubitelje rokometa in navijače RD Butan plin Izole, da se tekme udeležite v čim večjem številu!

 

Kadeti odločili zmagovalca derbija ekspresno hitro

Izola
Športna dvorana na Kraški, gledalcev 120
Sodnika: Pirc Mar. in Pirc Mat.

RD Butan plin Izola – RD Koper 2013 28:19 (15:9)

Postava in strelci RD Butan plin Izola
Alessio (V), Veršič 4, Đelatović 6, Bekrić 3, Morato (V), Rizvić 5, Stančič 5, Miklavec 2, Sanabor 2, Škabar, Orbanič.

Izolani so predvsem zahvaljujoč izvrstnemu vratarju Alessiu (ubranil je 23 strelov) hitro nizali zadetke in povedli z neverjetnih 7:0. Nalet domačih se je v nadaljevanju tekme nekoliko umiril, Koprčani so pričeli zadevati, toda Alessio je za sicer precej neučinkovite goste bil glavna “nočna mora” derbija, ki poraza niso mogli preprečiti.

DSC_0410DSC_0407DSC_0373

 

Mlajši dečki B in starejši dečki A uspešni v Sežani

 

Obe selekciji sta tekmi odigrali v razmaku 3 dni. V isti dvorani sta osvojili poln izkupiček in še izboljšali stanje na prvenstveni lestvici.
Spodaj prilagamo rezultata in strelce izolskih selekcij.

Mlajši dečki B Zahod

RK Mitol Sežana – RD Butan plin Izola 13:21
Strelci za Izolo: Cenčič 1, Miklavec 6, Marancin 2, Ban 3, Lesjak 4, Christidis 1, Slama 2, Peršolja 2

Starejši dečki A Zahod

RK Mitol Sežana – RD Butan plin Izola 17:43
Strelci za Izolo: Gregorič 14, Černetič 10, Krčka 8, Tonejc 5, Smej 3, Lisjak 2 in Ambrožič 1

Avtor prispevka :

Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>