Člani vse dlje od vrha, podmladek za čisto “petico”!

cof


IZOLA- Minil je še en tekmovalni teden v vrstah RD Butan plin Izole. Že včeraj (sobota, 20.10.2018, op.a.) so svoje opravile vse mlajše selekcije z izjemo mladincev, ki so svojo tekmo preložili zaradi reprezentančnih akcij.
Naš podmladek se je z lahkoto sprehodil do novih zmag, člani so si s porazom otežili položaj na prvenstveni lestvici.


Člani do popolnega preobrata, a le za kratek čas

Krško,
Športna dvorana
Sodnika: Lah in Sok

Postava in strelci RD Butan plin Izole
Gregprič ( V ), Jurič (4), Smej, Poles, Božič (7), Beganovič (2), Zorič-Stepančič (2), Brumen (3), Redžić, Peharc, Poberaj (1), König, Nikolić (2), Čolić (1), Gašperšič, Hušić ( V ).

RK Krško – RD Butan plin Izola 24:22 (15:9)

EKIPA ZBRANAGlede na položaj na lestvici obeh ekip in ciljev Izolanov, se ne bi prav nič zlagali, če bi delili mnenja, da gre za še en derbi moštev, ki ciljata na najvišja mesta. Toda resnica je pač takšna kot je – Izola je v 6 odigranih tekmah zgolj trikrat zmagala, včeraj pa zabeležila drugi boleč poraz v sezoni.

Prvi polčas v Krškem ni pokazal predstave moštva, ki so si jo v izolskem taboru želeli. Domačini so takoj povedli in vseskozi držali “varnostno razdaljo” pred Izolani, ki pa so ob vse večji napakah v napadu v zadnjih 10 minutah igre bili povsem razglašeni in tako na odmor odšli z najvišjim zaostankom prvega polčasa (15:9).

Ker slabše skorajda ne bi moglo biti, je polčas očitno nekoliko “streznil” privržence ribiškega mesta, ki so z delnim izidom 2:7 ujeli priključek in v drugem delu drugega polčasa po zelo dolgem času zaostajali za le še zgolj zadetek (17:16).  Sledila je znana končnica tekme, kjer se kot po pravilu Izola vselej bori za zmago. Čeprav je četa Fredija Radojkoviča v prvi minuti drugega polčasa zaostajala za že celih 7 zadetkov, so v ključnih trenutkih v zadnjih 5 minuaht stopili na sceno najboljši strelec Izolanov Božič (7 zadetkov), Nikolić in Beganović, ki so na čelu z vratarjem Hušićem zrežirali popoln preobrat in prvič na tekmi prišli v vodstvo (21:22), ki je trajalo zgolj minuto. Po novem izenačenju je Izola v zadnjih dveh minutah srečanja iz golove črte zgrešila za novo vodstvo, na nasprotni strani pa sta Kastelic in Sobotič z zaporednima zadetkoma postavila končni izid tekme: 24:22.

Izolani so še drugič v 6 tekmah ostali brez točk in se še nekoliko oddaljili od prvih dveh mest, ki ga trenutno zasedata ravno njihova dotedanja krvnika: RK Slovenj Gradec in včerajšnji tekmec iz Krškega.

Sedaj sledijo 3 tedni premora v 1. B ligaškem dogajanju, ekipa pod taktirko Fredija Radojkoviča bo tako imela priložnost odpraviti najšibkejše točke, ki izolsko moštvo spremljajo že skozi celotno sezono.

 

Rokometna “fešta” mladih selekcij

Včerajšnja sobota je bila v znamenju celodnevnega dogajanja na Kraški 1. Izolski Mlajši dečki B, Starejši dečki B ter Starejši dečki A in Kadeti, so dokazali, da se v Izoli na čelu s trenerji dela odlično. Še bolj veseli spoznanje, da se v vsaki izmed naštetih selekcij zasledi kar nekaj talentiranih mladeničev, ki bodo slej ko prej svoj potencial uspeli vnovčiti na članskem nivoju.
Od štirih tekem je izolski mladini uspelo doseči prav toliko zmag. Še več! Vsaka selekcija je nasprotnika povsem nadigrala in osvojila stoodstotni izkupiček!
Pa pojdimo lepo po vrsti…

 

Mlajši dečki B – Zahod
RD Butan plin Izola – RK Kronos Lgatec 21:9 (14:2)
oznor

S prvo tekmo ob 10:00 so naši najmlajši premagali vrstnike iz Logatca. Trener Branko Franovič je s svojo ekipo mlajših dečkov B dosegel zmago z več kot prepričljivo razliko – 27:9.
Sedem zadetkov so dosegli Miklavec, Ban in Slama, šestkrat je bil uspešen Lisjak.

 

Starejši dečki B – Zahod
RD Butan plin Izola – RK Col  22:15 (10:5)
oznorStarejši dečki B so v zahodni skupini prepičljivo ugnali ekipo iz ajdovskega okoliša, RK Col. “Kralj” strelcev je na tekmi bil David Smej, ki je v nasprotna vrata uspešno meril devetkrat, Liam Krička in Jakob Panger pa sta prispevala po 4 zadetke. Zmaga domačih v celotni tekmi ni bila niti enkrat pod vprašajem.

Starejši dečki A – Zahod
RD Butan plin Izola – RK Ajdovščina 34:13

cofTrener domačih, Korošec Nino Legnar, ki obenem vodi kar obe selekciji starejših dečkov, se je isti dan veselil še druge zmage, tokrat pod vodstvom starejših dečkov A. Tokrat je zmagovalec bil znan že kmalu po prvem sodnikovem žvižgu. Fantje so na koncu slavili s kar 21 goli razlike. Nino Legnar je po tekmi povedal, da se zmage, kjer so dobili priložnost prav vsi igralci, veseli, še posebej zaradi spoznanja, da fantje uspevajo na tekmi realizirati tisto, kar si trener domisli na treningu.

 

 

Kadeti – Zahod
RD Butan plin Izola – RK Ajdovščina 44:18 (21:4)

cofEkspresno so kadeti odpravili Ajdovce. V prvih 5 minutah je bilo že vse odločeno, za izolski juriš so bili zasluženi prav vsi fantje. Talentirani vratar Leon Alessio je svojo opravil z odliko, napadalci, ki so dosegli neverjetnih 44 golov, so neusmiljeno polnili mrežo nebogljenih Ajdovcev. Vid Miklavec je zabil 12 zadetkov, Stančič 9, Đelatović, ki se mu je strel “odprl” šele v nadaljevanju, je prispeval 6 golov.
Trener Borut Hren, ki je dan pred tekmo praznoval rojstni dan, si ni mogel zaželeti lepše zmage.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>