Člani “preživeli” Trbovlje, mladinci proti evropskemu ponosu

DSC_0084

IZOLA – Dvoboj 8. kroga 1. B DRL je pripadel gostom iz Izole, ki so skoraj izgubili že dobljeno tekmo. Če se držimo negativne statistike Izole, ko govorimo o tekmah v gosteh, je sobotna zmaga bila toliko slajša. Prvič zaradi osvojenega cilja, drugič zato, ker je Izola dosegla zmagoviti zadetek z igralcem manj. V ponedeljek mladince čaka derbi kroga v Izoli.


 

Brumen z igralcem manj zagotovil zmago Izole

Trbovlje
Športna dvorana Polaj, gledalcev 110
Sodnika: Čretnik in Turnšek

RD Butan plin Izola:
Alessio ( V ),  Jurič (4), Smej, Poles, Božič (7), Beganović (1), Zorič – Stepančič (1), Brumen (6), Redžić (1), Poberaj (5),  Peharc, Nikolić (1), Čolić, Hušić ( V ).

RD Rudar Trbovlje – RD Butan plin Izola 25:26 (10:13)

Nekdanji ponos slovenskega rokometa je gostil zmage “lačno” Izolo, ki še dalje upa na uvrstitev med najboljšo slovensko elito. Primorci so v Trbovlje odpotovali brez 3 igralcev, toda svoje prvoligaške apetite so s sila borbeno igro kazali skozi celotno tekmo.
Prvi zadetek na tekmi je padel komaj v tretji minuti, ko je Novak popeljal Zasavce v vodstvo (1:0). Izolan Božič je izid poravnal na 1:1 in skoraj do prve tretjine tekme je enako uspelo Poberaju v deveti minuti (2:2). Tekma se je nato razživela, golove mreže so pričele nihati iz vseh položajev.
V nadaljevanju srečanja se je Izola nekoliko “odlepila” in se domačinom ravno pred koncem prvega polčasa oddaljila za navidezno varne 3 zadetke prednosti, ko je Marko Nikolić zadel za končnih 10:13.

Takoj ob pričetku drugega dela tekme v dvorani Polaj je Izolanom z zadetkom Brumna uspelo ubežati na že 4 zadetke prednosti (11:15). Domačini se niso predali in na vsak način poskuašli obraniti nalete ambiciozne Izole, kar jim je s potrpežljivostjo uspevalo. Delni izid 7:3 v korist Trboveljčanov je izid postavil na ničelno izhodišče in že je bilo 18:18, a je k sreči ubranjen napad gostov iz Izole v zadetek uspešno pretvoril mladi Poberaj in z minmalnim vodstvom umiril “jurišanje” domačih. Naj omenimo, da je tekma bila začasno prekinjane, saj je na igrišče pritekel domači gledalec in želel priti “zgolj po nekaj pojasnil” s strani varovancev trenerja Fredija Radojkoviča.
V finišu tekme sta s ključnima zadetkoma Brumen in Božič ekpo še držala nad gladino vode, toda z grobimi prijemi je slabi dve minuti pred koncem tekme izključeni Poberaj Izolane potisnil v težak položaj “biti ali ne biti”. V zadnjem izolskem napadu je Brumen s šestim zadetkom, kljub številčni premoči domačih Izoli zagovotil zmago v naelektrenem vzdušju.

Izolanom se prvič v tej sezoni obeta tretja zaporedna zmaga. Priložnost za to bodo imeli že v petek 23.11.2018, ko v Izolo iz “nevarnih rokometnih voda” prihaja RK Ajdovščina.

 

Starejši dečki A izgubili, mlajši dečki B uspešni 

Pomembno tekmo v boju za napredovanje v nadaljnje tekmovanje je četa Nina Legnarja izgubila. Na Kozini je RD Škerjan Jadran Izolanom zabil 25 zadetkov, Izolani so bili za dva krajši in se spravili v malce težji položaj. Toda že kmalu jih čaka “popravni izpit” proti Novi Gorici.

RD Škerjan Jadran Hrpelje : RD Butan plin Izola 25:25 (9:7)
Strelci za Izolo: Gregorič (8), Smej (7), Černetič (7,), Ambrožič (3), Krička (2), Tonejc (1).
Uspešnejši pa so v Novi Gorici bili izolski mlajši dečki B . ki so sklenili svojo 4. tekmo državnega prvenstva z zmago.

MRK Nova Gorica  RD Butan plin Izola 17:20 (9:12)
Strelci za Izolo: Marancin (6) Volčič (5), Ban (3), Miklavec (3), Lisjak (2) in Slama (1).

 Mladinci za prestol proti Celjanom

Mladincem v dosedanjem delu prvenstva v 1. ligi kaže več kot odlično!
Po 5 odigranih tekmah so osvojili vse možne točke in se izenačili z najvišjimi mesti kljub dejstvu, da ima Izola po 2 ali celo 3 tekme zaostanka.

Toda v ponedeljek 19:11:2018 boste ob 17:40 v izolski dvorani lahko deležni pravega spektatkla, zato vljudno vabljeni!

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>