Člani od raja do zdrsa na lestvici, mladinci izgubili 1. mesto

Pozdrav  izolskih igralcev navijačem Ribarom, ki so pripotovali precej oddaljen Slovenj Gradec.

 IZOLA – Težko pričakovani rokometni spektakel v 1. B ligaški druščini je za nami. V Slovenj Gradcu je članska ekipa RD Butan plin Izola na vse načine želela osvojiti poln izkupiček, ki bi varovancem trenerja Fredija Radojkoviča povzročila izmenjavo na vrhu prvenstvene lestvice: Slovenj Gradec na drugem, Izolani pa na prvem mestu. A ostalo je zgolj pri željah. Čeprav so se izolski fantje v športni dvorani do zadnje minute kosali z domačini, so v drugem polčasu imeli sedemmetrovko, ki bi marsikaj spremenila, a je vratar koroškega ponosa strel ubranil, domačini pa so zaostanek dveh zadetkov na koncu pretvorili v zmago.
Mladinci Izole so v hramu slovenskega rokometa, dvorani Zlatorog ponosno “padli” in tako prepustili prvo mesto prav Celjanom, ki so jim v 7 dneh prizadejali še drugi (zaporedni) poraz v letošnji sezoni, zdesetkani kadeti pa meljejo naprej.


“Ko bi le uspešneje zadevali sedemmetrovke…”

Slovenj Gradec
Športna dvorana, gledalcev 500
Sodnika: Žitnik in Majer

RK Slovenj Gradec 2011 – RD Butan plin Izola 23:21 (12:12)
Postava in strelci RD Butan plin Izola
Gregorič (V), Jurič 2, Smej, Božič 6, Beganović, Zorič-Stepančič, Alessio (V), Brumen 3, Redžić 5, Vuković, Peharc, Poberaj 1, König, Nikolić 2, Gašperšič 2 in Hušić (V).

Derbi, ki je napolnil športno dvorano v Slovenj Gradcu, je tudi tokrat minil v prisotnosti navijaške skupine Ribari iz Izole, ki so se prvega zadetka na tekmi razveselili v 2. minuti tekme z izenačenjem (1:1) preko kapetana moštva Kristjana Juriča. V nadaljevanju so Izolani dvakrat povedli za zadetek (Gašperšič in Božič), toda domačini so z delnim izidom 5:0 na krilih odličnega vzdušja ušli Primorcem na 4 zadetke zaostanka (7:3). Trener ambiciozne Izole Fredi Radojkovič je zahteval minuto odmora, ki je še kako učinkovala, saj se je navidezno utapljajoča se izolska ladja vrnila iz zahtevnega položaja; najprej so fantje iz slovenske obale izid poravnali, Redžić Amel pa je s tretjim zadetkom v 23. minuti svoje soigralce ponovno vrnil na želeno pot, Rok Gašperšič je delo še nadaljeval in prvič na tekmi so Izolani povedli za 2 zadetka. Zadnjič v prvem polčasu je z novim zadetkom Matjaž Brumen še držal varnostno razdaljo pred domačimi, a sta domača Šol in Pajt z zaporednima zadetkoma izid postavila na začetno izhodišče (12:12), igralci pa so odšli na odmor.

Pozdrav  izolskih igralcev navijačem Ribarom, ki so pripotovali precej oddaljen Slovenj Gradec.

Pozdrav izolskih igralcev navijačem Ribarom, ki so pripotovali precej oddaljen Slovenj Gradec.

V drugem polčasu so se Izolani ponovno odlepili od Slovenjgradčanov  za 2 zadetka, Peter Božič je za nameček še izvajal najstrožjo kazen, a namesto treh zadetkov prednosti je žoga zadela zgolj okvir vrat. Tekma se je pričela lomiti, domačini so se ekspresno hitro vrnili in preko Francija Pokliča po daljšem času povedli. Izolani so nato zaostajali za dva zadetka, a že kaj kmalu se je prav gostom, ki so jih v športno dvorano pospremili glasni Ribari, ponudila nova priložnost za izenačenje. Žal je tudi Amel Redžić zastreljal sedemmetrovko, četa Fredija Radojkoviča je v obrambi bila še enkrat več neuspešna in tako zaostajala za dva gola. V 52. minuti je Urh Poberaj s svojim edinim zadetkom na tekmi še vlil dovolj upanja v morebiten preobrat (20:19), toda Korošci so dosegli še 3 zadetke, Izolani 2 in dve točki na derbiju sta ostali v domači dvorani.

52011407_2115696965150789_3401677393365041152_o

Polna dvorana v Slovenj Gradcu. (Vir: Rokometni klub Slovenj Gradec 2011/facebook)

52420991_2115696135150872_9066917128564637696_o

Ribari so spodbujali Izolane do zadnje minute tekme. (Vir: Rokometni klub Slovenj Gradec 2011/facebook).

Zaradi tesnih izolskih zasledovalcev, ki sta osvojila poln izkupiček na tekmah 16. kroga (Slovan ter Krško), je izolski drugoligaš iz drugega zdrsnil na 4. mesto, z le točko zaostanka za drugim mestom. Vse kaže, da bo boj pod vrhom lestvice (ki še pelje v elito slovenskega rokometa) surov in napet, kot že dolgo ne.

 

 


Mladinci 1. mesto prepustili Celjanom

RK Celje PL – RD Butan plin Izola 27:23 (15:11)
Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Alessio (V), Smej 6, Peharc 1, Miklavec 9, Stančič 2, Šapla (V), Bekrić 3, Korošec, Mičović 2, Rizvić.

Izolski mladinci so v slavno dvorano Zlatorog pripotovali brez dveh nosilcev igre, toda kljub temu so se fantje odlično upirali najboljši rokometni šoli v Sloveniji.
Izolanom je sicer uspelo povesti za zadetek v 16. minuti (6:7), a to ni bilo dovolj, da bi presenečenje letošnje sezone utegnilo odščipniti točko favoriziranemu domačinu.
Velja pa omeniti, da je Vid Miklavec, ki sicer igra za kadetsko selekcijo Izole, blestel z 9 zadetki.
Celjani so se z zmago točkovno izenačili z Izolani, vendar so zaradi boljših medsebojnih tekmah prvo mesto zasedli igralci celjske rokometne ekipe.


Zdesetkani Izolani v polfinale!

ŠD Škofljica / RK SVIŠ – RD Butan plin Izola 16:25 (8:13)

Še neporaženi ali bolje rečeno, stoodstotni Izolani v letošnji tekmovalni sezoni ne poznajo izgubljenih točk. Čeprav precej “opustošena” zasedba, ki je v goste pripotovala brez kar 5 standardnih članov, je domačine hitro strla in si v četrtfinalni skupini B že zagotovilo preboj v polfinale!
Največ zadetkov so dosegli:  Miklavec 8, Veršič 5, Bekrić in Stančič 4.


Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>