Člani na čelu z Ribari neustavljivi, mladinci naleteli na prvo mino

DSC_0033

IZOLA – Iz Škofljice so se člani Izole vrnili z 8. zaporedno v sezoni oz. 1. zmago na uvodni tekmi v letošnjem koledarskem letu. Vse bolj kaže, da bo četa Fredija Radojkoviča resen kandidat za uvrstitev na mesta, ki vodijo v elitno družbo najboljših rokometnih ekip v Sloveniji. Na drugi strani so mladinci prvič v tekmovalni sezoni  2018/2019 “padli” in sicer na Dolenjskem, toda kljub temu lahko varovanci Petra Božiča še dalje sanjajo o svojem zgodovinskem podvigu, ko bi fantje utegnili osvojiti zlato odličje. Kadeti še ne poznajo poraza, starejše dečke A in B reši zgolj še čudež.


Hrabri Izolani nadigrali Škofljičane

Škofljica
Športna dvorana Škofljica, gledalcev: 97
Sodnika: Romih in Kržan

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak – RD Butan plin Izola  21:31 (5:12)
Postava in strelci za RD Butan plin Izola:
Gregorič (V), Jurič 5, Smej, Božič 5, Beganović 3, Zorič-Stepančič 3, Alessio (V), Brumen 3, Redžić 2, Vuković 2, Peharc 1, Poberaj 6, Nikolić, Gašperšič 1, König in Hušić (V).

DSC_0002

Izolani so od prvega napada pričeli korakati do nove zmage.

Izolani so ponovoletno vzdušje zamenjali s pripravami na drugi del tekmovanja 1. B državne rokometne lige in se v soboto 2.2.2019 v Škofljico odpravili v boj za nove točke. Toda ne sami. V novo športno dvorano je prispelo 48 organiziranih navijačev Ribari Izola, ki so pričarali prvoligaško vzdušje, kot smo ga bili vajeni v času igranja na najvišji ravni. Skozi celotno srečanje so fantje iz ribiškega mesta ves čas igrali v prednosti, četudi ne rezultatski.
Po lepi akciji v prvem napadu tik po sodnikovem žvižgu je Peter Božič, kot vselej, rutinirano premagal nasprotnikovega vratarja. Izolanom je v enaki meri sicer vrnil Kljun, v naslednjih minutah smo bili priča raztrgani in nev preveč prepričljivi igri primorskih rokometašev, za nameček se je Urh J. Poberaj še poškodoval, toda Amel Redžić je gostom nasul dva zaporedna zadetka ter ob prispevku Kristjana Juriča je na semaforju pisalo 1:4. Škofljičani so v lovljenju zaostanka  iz minute v minuto postajali vse agresivnejši v napadu, Izolani so s pomočjo številnih obramb Jasmina Hušića nizali zadetke in se prav ob izteku prvega polčasa veselili najvišje prednosti na tekmi, ki je postala tudi zapečatena kot rezultat 1. polčasa (5:12).
Odlična obramba je botrovala k temu, da so Izolani v letošnji sezoni prejeli najmanj zadetkov v vseh prvih polčasih prav tokrat, izolski Ribari  so na drugi strani neprekinjeno navijali in spodbujali ambicioznega 1. B ligaša.

DSC_0051

“Ribari” so še enkrat več pospremili izolske rokometaše do novih točk.

 

Kar je Hušić začel...

Kar je Hušić začel…

Izolska obramba je v naslednjih minutah drugega polčasa nekoliko popustila, kar pa ni imelo usodnih posledic; uspešno izvedeni napadi Izole so bili dovolj velik razlog, da se v taboru trenerja Fredija Radojkoviča ne bi sprožil “alarm”, nakar smo spremljali tekmo “gol za gol”.

DSC_0055

V izolsko obarvani dvorani na Notranjskem je trener drugouvrščene ekipe v drugorazrednem tekmovanju  v drugi polovici drugega polčasa priložnost zaupal mlajšim, ki so skupaj z izkušenejšimi kolegi oblegali vrata domačega čuvaja mreže in vse bolj pripravljali pisalo za vknjiženje novih dveh točk sicer na tekmi, kjer so igralci obeh ekip morali počivati kar 18 minut zaradi pregrobe igre.
Fredi Radojkovič je v tem času med vratnice poslal najmlajšega Leona Alessia, ki je do konca tekme zabeležil nekaj izvrstnih obramb. V zadnjih trenutkih tekme, ki je bila za Primorce zgolj še formalnost, so navijači pozdravili novo (osmo zaporedno) zmago in tako potrdili 2. mesto na lestvici.
Izolani bodo prihodnji teden teden gostili rokometno ekipo Dravo iz Ptuja. Ali se bodo rokometaši obmorskega mesta maščevali gostom za odščipljeno točko v prvem delu sezone?


Kadeti se prebudili in…vnovič zmagali!

Izola
Športna dvorana Izola, gledalcev: 55
Sodnika: Stanič in Lesar
RD Butan plin Izola – RD Riko Ribnica 26:19 (12:11)
Postava in strelci za RD Butan plin Izolo:
Alessio (V), Rizvić 4, Veršič, Miklavec 4, Stančič 7, Bekrić 5, Morato (V), Đelatović 3, Orbanič, Felluga, Petrovič, Sanabor 3, Mujetić-Jovandić in Ahlin.

Nova zmaga v četrtfinalni skupini ali drugače povedano – 11. zaporedna v svoji kategoriji letošnje sezone. Ekipa Boruta Hrena, ki še ni izkusila izgubljenih točk, je Ribničane pahnila na tretje mesto četrtfinalne skupine B.

Izolska obramba je bila premočna za goste.

Izolska obramba je bila premočna za goste.

Nič kaj obetavno ni kazalo v prvem delu 1. polčasa, saj so domačini vseskozi lovili Ribničane, ki so po vodstvu z 2:5 in 3:6 imeli priložnost za povišanje vodstva, a je k sreči to bil tudi  najvišji zaostanek mladih Izolanov na tekmi. Vse bolj čvrsta obramba na izolski strani je kmalu “stopila” vso prednost gostov. Pri tem so glavno vlogo imeli Tomaž Stančič, Alen Đelatović  ter Rene Rizvić, ki so ravno ob pravem trenutku uspešno polnili strelsko statistiko in Ribnico poslali na odmor z zadetkom zaostanka.
V drugem polčasu so gostje vse težje prebijali izolsko obrambo, na drugi strani se je izolska igra, v kateri sta največ zadetkov dosegla novinca Tomaž Stančič in Benjamin Bekrić  razživela, rokometa ekipa iz Ribnice pa se ni več znašla v izolskem “vrtincu”.

Trener Borut Hren je drugo zmago na prav tolikih tekmah četrtfinalne skupine B komentiral takole:
“Fantom moram čestitati in veseli me, da smo dobro štartali v četrtfinalu. Ekipa je v začetku tekme bila vidno živčna, toda v nadaljevanju so se fantje sprostili in pokazali svojo kvaliteto ter tudi zasluženo zmagali!”


“Urok” mladincev prekinila MRK Krka

“Vsega lepega je konec” ali “nič ne traja večno”. Če so izolski mladinci živeli v ekstazi, se je po današnji tekmi v Novem mestu zaključilo obdobje 13 tekem neporaženosti. Primorci so zagotovo dotlej bili in še dalje so nekakšno presenečenje letošnje sezone, saj so ob 12. zmagah in enem remiju statistiko porazov zagnali komaj v 14. krogu, kar jih še dalje uvršča na prvo mesto prvenstvene lestvice!
Brez odsotnega prvega strelca izolskih mladeničev Urha Poberaja so gostje v Novem mestu prvič in zadnjič povedli (0:1) preko Beganovića, toda od tu dalje so glavno besedo imeli Dolenjci, ki so navkljub vztrajanju Izolanov, da bi še dalje ohranili letošnjo tradicijo, vzeli skalp Primorcem.
Največ zadetkov za Izolo so dosegli Beganović (7) ter Mičović in Smej (oba 5).

MRK Krka – RD Butan plin Izola 26:21 (13:10)

Postava in strelci RD Butan plin Izola:

Alessio (V), Smej 5, Mičović 5, Šapla (V), Beganović 7, Đelatović, Bekrić 1, Stančič 2, Miklavec 1 in Peharc.


 

Starejše dečke A in B reši le še čudež

Izolski podmladek se je gostom dostojno upiral le prvi polčas.

Izolski podmladek se je gostom dostojno upiral le prvi polčas.

Obe selekciji, starejši dečki A ter starejši dečki B so še tretjič zapovrstjo ostali brez točk in si na sredini svojih četrtfinalnih dvobojih skorajda zaprli vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir.
Fantje so se sicer na obeh tekmah borili, toda nasprotni ekipi sta trenutno bili prevelik zalogaj za naše najmlajše, ki se v obdobju pridobivanja neprecenljivih izkušenj lahko pozitivno  ozrejo v rokometno prihodnost.

STAREJŠI DEČKI A | Četrtfinale, skupina B
RD Butan plin Izola – ŠD Škofljica 19:31

Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Putrle (V), Soršak, Tonejc, Krička 5, Bangoji, Černetič 6, Gregorič 7, Smej, Ambrožič 1, Bubič, Piantoni, Dodič, Panger in Benčič.

STAREJŠI DEČKI B | Četrtfinale, skupina A
RD Butan plin Izola -RK Mokerc KIG 19:31

Postava in strelci RD Butan plin Izola:
Soršak 1, Piantoni (V), Bubič 1, Krička 7, Smej 5, Dodič 1, Panger, Frančeski, Stojanov, Bangoji 2 in Rogelja.


Avtor prispevka:
Martin Franetič

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>