Člani in mladinci “stoodstotni”!

oznor

IZOLA – Za nami je še en tekmovalni teden, toda redkokdaj se pripeti, da od vseh selekcij, ki jih imamo v izolskem “bazenu”, na sceno stopita zgolj člansko moštvo in mladinci.
Prestavljene tekme in delegiranje izven rednega dela sta na nek način okrnila  športno dogajanje v mestu ribičev. A če upoštevamo, da so člani in mladinci prigarali zmagi, se lahko v šali malce pohvalimo in sporočimo: v Izoli smo bili v tekmovalnem tednu stoodstotni!

 

Člani dolgo časa “hodili po robu”

Člansko moštvo je tekmo 4. kroga v 1. B državni rokometni ligi odigralo predčasno in se v petek odpravilo v Brežice, ki so v treh odigranih tekmah osvojile vsega 1 točko.  Na papirju favoriti iz slovenske Obale so takoj po prvem sodnikovem žvižgu zaostajali z dvema goloma razlike. Po dveh zaporednih zadetkih Tomšeta je na drugi strani Jurič odgovoril z enako mero in z dvema doseženima goloma za Izolo poravnal izid (2:2). Od 4. minute dalje je bilo začetnega “otipavanja” konec, gostje so krenili na juriš in prevzeli pobudo ter iz minute v minuto povečevali razliko (najvišja v prvem polčasu + 6 za Izolo).  Toda razlika je v zadnjih 7 minutah pričnela kopneti in se do polčasa prepolovila. Moštvi sta na odmor odšli z rezultatom 14:17.

V drugem delu je bila slika podobna naletu Izole iz prvega;  Brežičani niso našli pravega recepta za nalete gostov, ki so v prvi tretjini drugega polčasa izenačili najvišje vodstvo na tekmi, ko je na semaforju pisalo 18:24 v korist “ribičev”, toda sledile so že ničkolikokrat  videne “kronične” težave Izolanov; visoka prednost spet ni bila dovolj, Posavci so se v nadaljevanju popolnega “mrka” gostov uspeli približati na le še zadetek prednosti (25:26), a so na srečo Gašperšič, Poberaj in razpoloženi Jurič stvari kmalu postavili na svoje mesto. Svoj delež je prispeval še novinec Marko Nikolić z dvema eskpresnima zadetkoma in jasno je postalo, da bodo Izolani prvič v sezoni prinesli zmago v hram izolskega rokometa – na slavno Kraško 1.

RK Brežice – RD Butan plin Izola 30:36 (14:17)

Športna dvorana ŠD Brežice
Sodnika: Ivančič I. in Ivančič D.
Postava in strelci Izole:
Gregorič ( V ), Jurič (8), Smej,  Poles, Božič (4),  Beganović (4), Brumen (6), Redžić (1),  Peharc, Poberaj (7), König,  Čolić, Gašperšič (2), Nikolić (2), Hušić ( V ).

 

Mladi ugnali še “farmacevte”

RD Butan plin Izola – MRK Krka 31:28 (15:14)

V 3. krogu 1. Mladinske rokometne lige so Izolani gostili ekipo MRK Krka iz Novega mesta. Dolenjci so še v sezoni in pol nazaj postali kadetski državni prvaki in vse je kazalo, da bodo tudi tokrat v Izoli upravičili status najboljšega v državi. Mladi upi v prenovljeni športni opremi so v začetni “sivini” bili povsem razglašeni, domači strateg Peter Božič je k sreči še pravočasno zahteval odmor. In sledilo je… prebujeni Izolani so pričeli vse zavzetejše igrati v obrambi in ni zaman znani rek: “Vse se začne v obrambi”, postal tudi resničnost. Robustni Poberaj je vajeti prevzel kar v svoje roke in nanizal nekaj dragocenih zadetkov. Na sceno je stopil tudi najboljši strelec “modrih” – Beganović, ki je neusmiljeno “torpediral” mrežo nasprotnikov, v ključnih trenutkih prvega dela je za varnostno razdaljo Izole poskrbel “joker” iz klopi – Đelatović. Po vodstvu s 15:12 se gostje niso predali in prvi polčas zaključili z rezultatom 15:14.

oznor

Tekma v drugem polčasu je postregla z vse bolj grobo igro na obeh straneh in z bližanjem zaključka srečanja ni bilo moč sklepati, kako se bosta potek in rezultat tekme odvila. Po nekaj izjemnih obrambah domačega vratarja Leona Alessia in ključnega zadetka Erika Smeja iz protinapada v 57. minuti ter še izključitvijo Klemenčiča na drugi strani je bilo čutiti, da je odmevni skalp Izole blizu dosega. V pičlih 2 minutah sta Miklavec in Beganović zabila zadnji žebelj v krsto Novomeščanom in prigarali pomembno zmago.
Ob tem velja omeniti, da so prav vsi člani izolske zasedbe vidno prispevali svoj maksimum.

 

 

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>